Joost Botman ‘WHAT IS TRUTH'

zondag 23 juni 2024

Aanvang: 15.30 uur


Joost Botman op zoek naar de ware Johnny Cash


In de jaren’50 en’60 realiseerde Johnny Cash zijn eigen American dream. Hijwerkte zich op van katoenplukkers zoon tot een superster met een eigen TV-show. Hij was een echte verhalenverteller, met zijn liedjes verkondigde hij een boodschap, maar met de waarheid nam hij het niet altijd even nauw.


Joost Botman duikt in de geschiedenis van 'the Man in Black’. Een geschiedenis die bol staat van de tegenstellingen: drugssmokkelen religie, vaderlandsliefde en drankmisbruik, een familieman met een fascinatie voor het gevangenisleven. In dit nieuwe programma neemt Joost het publiek mee in een aangrijpende en soms droogkomische vertelling over deze bijzondere zanger met het kenmerkende donkerbruine stemgeluid.


Het leven van Cash trekt voorbij in twintig nummers. Tussen de nummers door vertelt Joost over het bijzondere leven van Cash, een van de grootste iconen in de Amerikaanse muziekgeschiedenis.


Joost Botman is gitarist en zanger. De nummers van Cash passen uitstekend bij zijn warme stem. Joost trok vijf jaar lang door het land met een muziektheater programma over Simon and Garfunkel. Hij is een boeiende verteller met een geheel eigen, droogkomische voordracht. In het programma What is Truth wordt Joost begeleid door gitarist Jos Kolenberg.


Kaarten kosten €18,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor optioneel met theatermenu