Jim White and band

Maandag 3 februari 2025

 

Aanvang 20.00 uur

 

Jim White Trio featuring Trey Blake

In oktober 2024 zal het album Precious Bane verschijnen, de nieuwste release van Jim White. Het is een samenwerking met Trey Blake, volgens Jim ‘de onontdekte Patti Smith uit de UK’.

 


Over Jim

Jim White verdiende de kost als bokser, priester, professioneel surfer, model en taxi chauffeur voordat hij werd ontdekt door David Byrne (Talking Heads). Inmiddels is hij een gerespecteerde naam in de hedendaagse alternatieve country- en rootsmuziekscene. White werkte voor zijn platen reeds samen met ronkende namen als Joe Henry, Bill Frisell en Aimee Mann. Zijn songs zijn erg verhalend en handelen vaak over de onderbuik van het zuiden van de VS. Het is dan ook geen toeval dat Jim White schitterende in de BBC-documentaire Searching for the Wrong-Eyed Jesus, over muzikanten die geïnspireerd werden door de cultuur van het zuiden van de VS. Jim White wordt wel eens “The king of country noir” genoemd. Hij maakt dromerige en donkere nummers waarin folk, country, Americana, bluegrass en pop op een beklemmende manier voorbij komen. Jim heeft altijd een bijzondere band gehad met Europa, hij werd in Nederland omarmd door de media en kreeg bij de VPRO, altijd veel aandacht bij bijvoorbeeld Vrije Geluiden en Uur van de wolf, en België is hij ook een heel graag geziene gast en daar wonen zijn favoriete Europese muzikanten Geert Hellings en Nicolas Rombouts met wie hij graag in Europa tourt.

Over Trey

Trey schreef een boek over haar jeugd als een ongediagnosticeerd autitisch kind in het ruige working class klimaat in Engeland. Daarnaast is ze fotograaf en schrijft ze ook muziek. Ze nam haar songs op in de studio van Joe Dilworth (Stereolab).

 

Kaarten kosten €20,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor