Guy Davis

Vrijdag 8 november 2024

Aanvang 20.00 uur

 

De Amerikaanse bluesman Guy Davis is een veelzijdig artiest: hij is zanger, gitarist en banjospeler, maar ook acteur en schrijver. Hoewel Davis is geboren en getogen in New York, maakt hij geen elektrische grotestadsblues – zijn hart ligt bij de akoestische, voetstampende blues. Zoals het een bluesman betaamt, heeft hij een lange adem: in 2021 verscheen Be Ready When I Call You, zijn vijftiende album. Live is Davis een echte entertainer – hij vertelt anekdotes, maakt grappen en speelt werk van zijn voorbeelden Muddy Waters, John Lee Hooker en Bob Dylan. Dit is blues zoals blues bedoeld is!

 Davis is de zoon van de acteurs Ruby Dee en Ossie Davis in New York City, maar ontwikkelde zijn passie voor de blues dankzij zijn grootouders in het rurale zuiden van de VS. Davis werkte onder meer samen met blueslegendes als Dr. John, Bonnie Raitt, Taj Mahal en Pete Seeger.

Guy Davis is the real deal op het gebied van Folkblues en geeft elke avond een fantastische show met altijd een lach en een traan.

 

Kaarten kosten €17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor