Hieronder vindt u het overzicht van de optredens op ons podium. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link. 

Kaarten voor deze voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje op de wall of fame.

Wilt u op de hoogte blijven van de live muziek in de Schalm?

klik dan op de NIEUWSBRIEF en u krijgt op tijd bericht van alle nieuwe voorstellingen en kunt u als eerste reserveren.

Bij  de meeste middagvoorstellingen kunt u een theatermenu reserveren in de ticketshop.

Na de voorstelling kun je een (vegetarische) hamburger of een lekkere biefstuk met frites bestellen met daarbij een schaaltje rauwkost en een heerlijk nagerecht.

Kijk voor de prijs in het Ticketkantoor.

VRIJDAG 12 APRIL 2024  - ALICE HOWE & FREEBO

Aanvang: 20.00 uur


Met haar nieuwste CD ‘Circumstance’ gooit Alice Howe hele hoge ogen. 

Geproduceerd in Muscle Shoals, Alabama is dit een CD zonder kunstgrepen, met eerlijke, authentieke, emotioneel resonerende zang in de traditie van de rootsmuziek die haar heeft gevormd. In twee sessies opgenomen in de fameuze FAME studio in Muscle Shoals, geproduceerd door haar partner in muziek Freebo.


Samen touren ze door de VS en komen ze in April 2024 naar Europa. Allebei zijn het fascinerende artiesten.... ze leiden en begeleiden elkaar in hun sterke songs met onberispelijke harmonieën en smaakvolle instrumentatie. Sinds 2017 werken ze creatief samen in de studio en op het podium.


Freebo weeft zijn unieke fretloze basstijlen in de voortreffelijke zang van Alice wat resulteert in een show met onmiskenbare chemie. Freebo is vooral bekend vanwege zijn tien jaar touren en opnemen met Bonnie Raitt, en heeft zichzelf onderscheiden als een van de grote bassisten van onze tijd, als begeleider van o.a. Maria Muldaur, John Mayall, Ringo Starr, Dr. John en Neil Young, Jackson Browne en vele anderen.

https://youtu.be/a-ishU27Nr8?feature=shared


Kaarten kosten €17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 21 APRIL 2024  - AMEEZINGMIDDAG  SCHALMSINGERS

Aanvang: 14.30 uur


Wat kunt u verwachten;


* Samenzingen met de koorleden  van SchalmSingers o.l.v. Jeroen Aker, accordeon Perry Ligthart


* Dit keer in Maritieme sferen, liedjes die ‘betrekking hebben op zee’.


* Na de pauze: Roept u maar!

  U zoekt een liedje uit de zangbundel en die worden samen gezongen (index ligt op de tafels)


Voor meer informatie info@schalmsingers.nl


Sluiting rond 17.00 uur


Het is mogelijk om na afloop nog even gezellig na te zitten en gebruik te maken van een klein soepbuffet

voor €7,50

WOENSDAG 24 APRIL 2024  - RACHEL BAIMAN

Aanvang: 20.00 uurRachel Baiman is een wat nieuwere naam in de americana scene. De oorspronkelijk uit Chicago afkomstige 

multi-instrumentalistewoont al vanaf haar 18e in Nashville waar ze de afgelopen 10 jaar werkt als muzikant in allerlei verschillende rollen. 

Als sessie muzikante of als sidevrouw bij bijv artiesten als Molly Tuttle, Kacey Musgraves en (Indigo Girl) Amy Ray maar ook als bandlid en producer. 


Vioolmuziek is haar eerste grote liefde en ze is dan ook vooral bekend als begenadigd muzikante in de bluegrass en old timey scene. Haar eerste solo album Shame, werd is geproduceerd door Andrew Marlin van Mandolin Orange en werd door NPR de hemel in geprezen als een "Rootsy wake up call" begin van 2023 verscheen haar nieuwe album Common Nation Of Sorrow.https://youtu.be/ufkdzTorHbU


Kaarten kosten €16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 28 APRIL 2024  - ‘COEURSIEF”

Aanvang: 15.00 uur


Nederlandse band Coeursief speelt Franse chansons! Luisterconcert.


Veel bekende chansons komen aan bod, o.a. van Edith Piaf, Francoise Hardy, Jacques Brel, Charles Aznavour, Gilbert Becaud, Julien Clerc en Michel Legrand uit de jaren ’50, ‘60 en ’70 als ook meer recente Franse liedjes van o.a. Zaz, Patrick Bruel, Patricia Kaas en Barbara Pravi. Soms serieus, soms als meezinger, soms nostalgisch maar ook modern en altijd weer in een gezellige sfeer. Voor velen zal het repertoire een feest der herkenning zijn van romantische zonnige vakanties, verloren liefdes en de warme Franse sfeer.


Coeursief bestaat uit zes enthousiaste muzikanten; zangeres (Gemma), gitarist (Cor), basgitarist (René), drummer (Cees), accordeonist (Herman) en violist (Jaap). 


Na afloop van dit optreden staat er een soepenbuffet klaar!Kaarten voor entree kosten €5,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

VRIJDAG 17 MEI 2024  - “ERIC BRACE en THOMM JUTZ”

Aanvang: 20.00 uur


Eric Brace en Thomm Jutz werken al ruim tien jaar samen. Of Eric nu werkte aan solo-albums, albums met de onlangs tragisch overleden Peter Cooper of zijn laatste album met zijn band Last Train Home, Thomm was er vrijwel altijd bij. Als technicus, producer, gitarist én achtergrondzanger. Voor deze tour delen ze nu ook het podium.

 

De Amerikaanse Eric Brace was ooit journalist bij The Washington Post en startte eind jaren ’90 de roots-rockband Last Train Home. Met die band nam hij zeven albums op en tourde hij volop door de Verenigde Staten en Europa. De band verkaste in 2004 naar country hoofdstad Nashville. Daar ontmoette Eric journalist Peter Cooper, en samen begonnen ze als muziekduo. 


Thomm Jutz is een klassiek geschoold musicus die opgroeide in Duitsland. Op vrij jonge leeftijd hoorde hij countryzanger Bobby Bare in een tv-show en daarop besloot Thomm dat hij toch liever verder ging in de ‘lichte’ muziek. Hij spaarde wat geld bij elkaar en emigreerde naar Nashville, waar hij de kost verdiende met tours met onder meer Nanci Griffith, Mary Gauthier, David Olney en Kim Richey. Jutz ontpopte zich tot een geliefd muzikant en songwriter, en hij oogst nu bewondering van Bobby Bare zelf, maar ook van Tom T. Hall en Jim Lauderdale. 


Eric en Thomm brengen dus afzonderlijk al genoeg bagage mee. Maar sámen verweven ze verhalen, liedjes, samenzang en gitaarspel tot een heel bijzonder geheel. De teksten van het duo zijn net zo doordacht als die van hun eigen helden, zoals John Prine, John Hartford, Paul Simon en Townes Van Zandt. Tel daar harmonieën bij op die doen denken aan Emmylou Harris en de Everly Brothers en oorstrelende gitaararrangementen, en alle ingrediënten zijn aanwezig voor een gedenkwaardige muziekavond!


Kaarten kosten € 16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor.

VRIJDAG 14 JUNI 2024  - ‘LIKE THIS!’

Aanvang: 20.30 uurLike This! is een groep van 6 enthousiaste zangeressen uit West-Fiesland. De groep, die dit seizoen haar 10- jarig jubileum viert, steekt hedendaagse pop/rockmuziek in een a capella jasje. Het veelzijdige repertoire met uitdagende arrangementen bestaat onder andere uit nummers van: Bruno Mars, Lady Gaga, Dua Lipa en Meghan Trainor. Niets is te gek voor de meiden van Like This! 

Like This! bestaat uit, Anet Schilder, Dorrie Braakman, Ivanka Koopman, Mariska Jong, Mieke van der Gracht en Petra Kok.


GRATIS ENTREE

ZONDAG 23 JUNI 2024  - JOOST BOTMAN ‘WHAT IS TRUTH’

Aanvang: 15.30 uur


Joost Botman op zoek naar de ware Johnny Cash


In de jaren’50 en’60 realiseerde JohnnyCash zijn eigen American dream. Hijwerkte zich op van katoenplukkers zoon tot een superster met een eigen TV-show. Hij was een echte verhalenverteller, met zijn liedjes verkondigde hij een boodschap, maarmet de waarheid naam hij het niet altijd even nauw.


Joost Botman duikt in de geschiedenis van'the Man in Black’. Een geschiedenis die bol staat van de tegenstellingen: drugssmokkelen religie, vaderlandsliefde en drankmisbruik, een familieman met een fascinatie voor hetgevangenisleven. In Joosts nieuwe programma neemt hij het publiek mee in een aangrijpende en soms droogkomische vertelling over deze bijzonder zanger met het kenmerkende donkerbruinestemgeluid.


Het leven van Cash trekt voorbij in twintignummers. Tussen de nummers door vertelt Joost over het bijzondere leven van Cash, een van de grootste iconen in de Amerikaanse muziekgeschiedenis.


Joost Botman is gitarist en zanger. De nummers van Cash passenuitstekend bij zijnwarme stem. Joost trok vijf jaar lang door het land met een muziektheater programma over Simon and Garfunkel. Hij is een boeiende verteller met een geheel eigen, droogkomische voordracht. In het programma What is Truth wordt Joost begeleid door gitarist Jos Kolenberg.


Kaarten kosten €18,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor optioneel met theatermenu

ZONDAG 29 SEPTEMBER 2024  - “THE TENNESSEE STUDS”

Aanvang: 15.30 uurZes jaar geleden presenteerden Tennessee Studs hun album 'See You Around' in uitverkochte zalen. In 2022 bracht de Amsterdamse formatie, bekend om zijn meeslepende mix van bluegrass & Americana, het langverwachte vijfde album uit: 'Turn Up The Heat'.


De band bestaat uit twee Amsterdammers, een Rotterdammer, een Belg en een Zweed. Vanuit verschillende muzikale windstreken vinden ze elkaar al twintig jaar in bluegrass en Americana. Op dit laatste album, met alleen eigen werk, vermengt meerstemmige samenzang zich met akoestische en elektrische gitaren, dobro, mandoline, fiddle, pedal steel en contrabas. 


Maar nu "live" in de Schalm met optioneel een theatermenu na afloop!

 


Kaarten kosten € 15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor optioneel met theatermenu.

ZONDAG 13 OKTOBER 2024  - “FESTIVAL HOLLAND AMERIKA LIJN”

Aanvang: 15:00 uur


Reis mee van Amsterdam naar de Bayou! Het Festival Holland Amerika Lijn presenteert met trots de volgende drie headliners:


Tim Knol en Nico Dijkshoorn: Een duo met gedeelde hartstocht. De twee verschillen bijna dertig jaar in leeftijd. Nico Dijkshoorn (1960) is columnist, dichter, schrijver en muzikant. Tim Knol (1989) is singer-songwriter. De twee vonden elkaar in hun gedeelde passie voor muziek, muziekinstrumenten en verhalen vertellen.


De Bayou Mosquitos met "Jerney Kate sings Bonnie Raitt": De Amsterdamse americana band begeleidt Jerney Kate bij haar favoriete songs van Bonnie Raitt, zoals I Can’t Make You Love Me en Angel from Montgomery. Jerney Kate zingt Bonnie Raitt fantastisch. 


Grayson Capps (USA): Deze singersongwriter uit Alabama is inmiddels een bekende in Westwoud. Zegt over zijn eigen muziek: Ik schrijf liedjes waarin de stem klinkt van dronken profeten die roepen: kijk eens naar ons, wij zijn ook mooi. 


Na het eerste optreden vindt een korte pauze plaats, na het tweede optreden een langere pauze. Tijdens die laatste pauze is de gelegenheid om te genieten van heerlijke maaltijd. Het programma eindigt rond 19.30 uur, maar de avond is dan nog niet voorbij! Na afloop is er volop gelegenheid om gezellig na te zitten.


Kaarten voor dit unieke evenement zijn verkrijgbaar voor slechts € 30,00. Reserveer nu jouw plek via het ticketkantoor en verzeker jezelf van een plekje bij dit muzikale festijn!

VRIJDAG 25 OKTOBER 2024  - “ROEL C. VERBURG”

Aanvang: 20:00 uur


‘Magisch Realisme’


Roel C. Verburg is een grappenmaker en niet alleen tijdens optredens, maar ook in zijn vrije tijd. Maar hoe is het leven van iemand die alleen maar grappen maakt? Is dat altijd leuk? En ook voor zijn omgeving?

Roel vindt van wel en over het algemeen is hij best tevreden over zijn leven. Maar in zijn liedjes kan hij toch altijd even wegvluchten in een ander persoon of in een ander leven. En daar ontstaat de magie.


Zijn vorige cabaretvoorstelling ‘Rock & Roll’ ging over zijn leven als muzikant, ‘Magisch Realisme’ gaat over zijn leven als komiek.

“Liedjes in de traditie van Hans Dorrestijn, met de muzikale kwaliteit van Spinvis.” Elsevier

“Roel C. Verburg is een fenomeen op zich”  Trouw

“Haha, geweldig!”  Jochem MyjerGitaarkomiek Roel C. Verburgstaat bekend om zijn relaxte podiumpersoonlijkheid en grappige liedjes. Naast zijn vertellingen over zijn dagelijkse leven als flierefluiter pur sang brengt hij bijzonder grappige liedjes ('Onder De Plak', 'Slechtste Rapper Van De Straat'', 'Ik Koester Je Oester')op zijnelektrischegitaar en weet daarmee als enige in Nederland stand-up comedy met muziek te combineren. En waar bij de meeste cabaretiers de liedjes een rustpunt vormen, gaan bij Roels liedjes de grappen in hoog tempo door.Kaarten kosten € 12,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor.