Hieronder vindt u het overzicht van de activiteiten en voorstellingen georganiseerd door de Schalm. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link. 

Kaarten voor de voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje in de wall of fame.

Coronamaatregelen


Vanaf 25 september volgen we de RIVM-richtlijnen en vragen wij onze bezoekers bij aankomst een coronatoegangsbewijs te tonen. Zo hoeven we binnen geen anderhalve meter afstand meer te houden en kunnen we weer als vanouds met velen naar het theater.

DINSDAG 26 OKTOBER  2021 - “FREEK DE JONGE”

Aanvang: 20.00 uur


Kom verder!, deel een van Freek de Jonge’s memoires, begint in de zomer van 1900 op Duiveland. Tijdens het hoeden van een kudde koeien krijgt de dan veertienjarige grootvader van Freek een Roeping. Gehoorzaamheid aan Gods vraag heeft tot gevolg dat zijn vader, Andries de Jonge, die vijftien jaar later in Breda ter wereld komt, wordt voorbestemd tot predikant. Na gymnasia in Gouda, Deventer en Doetinchem gaat Freeks vader theologie studeren in Groningen en wordt Gerardus van der Leeuw zijn leermeester. Vlak voor de oorlog ontmoet hij door een bizar toeval zijn aanstaande echtgenote, wier broers tot ontzetting van haar vader voor de nsb hebben gekozen. Na zijn eerste gemeente Westernieland trekt het gezin De Jonge in 1946 naar Workum, waar alles ideaal lijkt tot het drama toeslaat dat tot de ‘ervaring’ leidt waar Andries de Jonge zo naar hunkerde. In Kom verder! exploreert domineeszoon Freek de Jonge met verbeeldingskracht het leven van zijn ouders en grootouders, een verhaal dat ons een voorbije wereld binnen voert waarin het geloof intens wordt bevraagd en beleefd.


De avond bestaat uit voorlezen, met het publiek in gesprek gaan en signeren en samen op de foto.

Kom Verder!


Kaarten kosten €.15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor.

WOENSDAG 1 DECEMBER 2021 - “JOHN BLEK”

Aanvang: 20.00 uur


Bloedmooie zang, breekbare liedjes, bij vlagen virtuoos fingerpicking-spel en poëtische teksten, dat is de Ierse singer-songwriter John Blek. Met Nick Drake als grote inspiratiebron weet Blek, die inmiddels Willy Vlautin (The Delines) als een van zijn grootste fans mag rekenen, keer op keer zijn publiek te raken met zijn gevoelige stem en subtiele gitaarspel. Hoewel Blek al vijf steengoede platen heeft uitgebracht brak hij pas echt door in 2018 toen hij in al genomineerd werd voor beste song op de International Folk Music Awards. De klank van zijn stem en sfeer van John Blek kun je ergens situeren tussen Gregory Alan Isakov, Jeff Buckley, Glen Hansard, Damien Rice en Tom Yorke (Radiohead) het zou me niets verbazen als deze Ier echt een hele grote gaat worden want met zo'n stem, bloedstollend mooie liedjes met prachtige muzikale opbouw en waanzinnige melancholische melodieën in zijn songs kunnen we niets anders concluderen dan dat we hier te maken hebben met misschien wel een van de mooiste albums van het jaar. John Blek staat tevens bekend om zijn boeiende live shows vol humor, pathos en zijn gepassioneerde muzikale beleving. Een meester verteller en een verbluffende fingerpicking-gitarist.


Kaarten kosten €.17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor.

VRIJDAG 3 DECEMBER 2021 - “VALLINGA & VEEKEN”

Aanvang: 20.00 uur


A tribute to The Everly Brothers

Friesland en Westfriesland verenigd!  Rein Vallinga en Nico Veeken vertolken pop en classic songs met een sterke voorkeur naar evergreens uit de jaren 60 en 70. 

Twee muzikanten die hun sporen in de muziek reeds verdiend hebben, brengen u een ode aan de nog immer geliefde samenzang en muziek van The Everly brothers.

Het programma  bestaat verder uit enkele fraaie nummers  van hun persoonlijke favorieten waaronder  Neil Diamond, Bryan Ferry, Tom Jones, Roy Orbison en Andrea Bocelli.

Laat u meenemen naar de tijd van toen,  met de daarbij overgetelijke muzikale herinneringen!


Kaarten kosten €.14,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor.

VRIJDAG 17 DECEMBER 2021 - “KERSTSTERREN”

Aanvang: 20.00 uur


Voor de 10e keer op rij “Kerststerren” in de Schalm.

In dit lustrum jaar spelen  Tim Knol, Djurre de Haan en Joost Botman het programma: “Ome Bob is 80”


De drie “kerststerren” worden weer door de bekende bandleden begeleid.


(De tickets van 20 december 2020 zijn geldig op deze datum en tijd)


Kaarten kosten €.22,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

DINSDAG 25 JANUARI  2022 - “NATHAN BELL”

Aanvang: 15.30 uur  en 20.30 uur 


Voor de 10e keer op rij “Kerststerren” in de Schalm.

In dit lustrum jaar spelen  Tim Knol, Djurre de Haan en Joost Botman het programma: Ome Bob is 80


De drie “kerststerren” worden weer door de bekende bandleden begeleid.


(De tickets van 19 december 2020 zijn geldig op dezelfde tijden!)


Kaarten kosten €.22,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

Aanvang: 20.00 uur


Nathan Bell is een superieure singer-songwriter uit Signal Mountain, Tennessee die met zijn liedjes binnen enkele minuten weet te overdonderen door hun onbeschrijfelijke schoonheid. Zijn ogenschijnlijk eenvoudige liedjes zijn zo doeltreffend goed geschreven dat ze je raken tot op het bot, niet alleen door de tekst maar ook door de manier waarop ze worden gezongen door Bell. Met zijn doorleefde intense stem doet hij je denken aan helden als Guy Clark en John Prine. Het is muziek uit de hoogste regionen van Americana, met niets geen opsmuk. Bell laat zich inspireren door wat hij om zich heen ziet en dat hem bezig houd en dwars zit in politieke zin, zoals de opkomst van het populisme en het angst en haat zaaien voor immigranten door Trump en zijn aanhangers en de wapenproblematiek in de VS. Afgelopen jaren bracht Nathan 3 nieuwe albums uit  Loves Bones And Stars, een live album en eind 2019 ook het album "The Right Reverend Crow Sings New American Blues" met veel bluesy songs geïnspireerd door bluesmuzikanten die Nathan bewonderd zoals Sonny Terry & Brownie McGee, Lightning Hopkins, Johnny Winter en Sister Rosetta Tharpe. Voor dit najaar staat er een nieuw album in de planning genaamd Red, White and American Blues waarop Nathan zich van een iets stevigere kant laat horen en zompig, donker en rauw klinkt. Op het nieuwe album doen ook een aantal fantastische gastmuzikanten mee zoals bijvoorbeeld Patty Griffin maar het is vooral Nathan die weer echt schittert met zijn fantastische songs en zich telkens weer weet te overtreffen.   

Kaarten kosten €.17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZATERDAG 18 DECEMBER  2021 - “KERSTSTERREN”

DINSDAG 8 FEBRUARI 2022 - “OTIS GIBBS”


Aanvang: 20.00 uur


Zijn rauwe stem is zijn handelsmerk en muzikaal houdt hij het midden tussen Steve Earle, Woody Guthrie, Johnny Cash en Billy Bragg. De optredens van Otis Gibbs zijn een belevenis op zich, niet alleen vanwege zijn krachtige performance maar ook om de bijzondere en vaak ook hilarische verhalen die hij tussendoor verteld. Zijn songs gaan over echte mensen, over zwervers en andere nomaden die hij ontmoette tijdens zijn reizen, de mensen op het platteland van Indiana waar hij opgroeide, de onverwachte helden uit de achterbuurt of de dagelijkse dingen die hij om zich heen ziet in East Nashville.  Naast de muziek heeft Otis tevens een populaire podcast radioshow genaamd "Thanks For Giving A Damn" waarin hij collega's in de R & R scene interviewt. Hij is geliefd en geroemd door velen zoals Billy Bragg die hem the real deal noemt, Mart Smeets die hem omschrijft als een linkse activist met prachtige muzikale omlijsting.  de Volkskrant schreef:  "rauwe ongeparfumeerde folkstrot met grote verhalende gaven en Lust For Life noemde hem "de grootste working-class poëet die er momenteel over de aardkloot rondzwerft".
 

nieuwste Video: https://youtu.be/OCtF4pZjfNE

Kaarten kosten €.17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 20 FEBRUARI 2022 - “ELLEN SHAE”


Aanvang: 15.30 uur


Na My window (2014) en Clouds (2017) is Caged bird de derde cd van Ellen Shae, artiestennaam van Ellen Scheele-Noens, singer-songwriter van het Zeeuwse land. Ellen heeft een stap gezet. Op het moment dat ze besefte dat muziek het belangrijkste voor haar is in het leven, is ze er helemaal voor gegaan. Ze toog in de zomer van 2019 naar Amerika, trad op tijdens het Falcon Ridge Folk Festival en leerde via via de Amerikaanse producer/muzikant Rich DePaolo kennen, waarmee ze drie nummers opnam. De rest van de opnames werden gedaan in de Belgische Barefoot Studio door Arjan Bogaert.

Muzikale vervolgstappen werden met DePaolo via de digitale weg gedaan. Het resulteerde in negen nummers van Ellen Shae’s hand, twee in samenwerking met de Amerikaanse zanger/gitarist Tom Mank.

 

Ellen Shae heeft een krachtige stem, die ze beheerst inzet. Dat zorgt voor een prettige spanning. Ze weet de gestudeerde countrysnik te voorkomen. Haar stijl doet wel wat aan Ilse DeLange denken. Melancholieke countryrock. 


.Kaarten kosten €.15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 1 MEI 2022 - “JASON RINGENBERG”


Aanvang: 15.30 uur


Countrypunk held Jason Ringenberg, bekend natuurlijk van Jason & the Scorchers laat weer een poepie ruiken met zijn nieuwe album Stand Tall. Op het swingende Lookin' Back Blues en het cheeky God Bless The Ramones, wat een geniale ode is aan de band en verteld eigenlijk precies het verhaal van zijn eigen herinnering aan de Ramones. In Hobo Bill's last Ride kruipt hij een beetje in de huid van Hank Williams en in I'm Walking Home maakt hij muzikaal een huppeltje met The Pogues. Stand Tall is een heel fijn vrolijk plaatje waarmee Jason Ringenberg na een tijd van afwezigheid zichzelf weer helemaal ferm in het vizier speelt en eindelijk komt hij ook weer eens naar Europa. 


Written In Music: "Jason Ringenberger is helemaal terug!"


Volkskrant:  Frisse en soms uitermate grappige countrypunk van oude bekende Jason Ringenberg 


Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

DONDERDAG 5 MEI 2022 - “LYNNE HANSON”


Aanvang: 20.00 uur


Als Lynne Hanson niet op pad is met haar band The Good Intentions, solo optreedt of in de studio zit heeft ze ook nog tijd om deel uit te maken van The Lynnes. Met mede-Canadees en bijna-naamgenoot Lynn Miles heeft dit duo met Heartbreak Song for the Radio de nodige prijzen in de wacht weten te slepen.

Vanavond zien we Lynne in trio-bezetting, maar het maakt eigenlijk niet zo veel uit in welke vorm ze op het podium staat. Haar songs is waar het om draait, en die werden ooit omschreven als ‘je favoriete spijkerbroek, goed afgedragen met hier en daar een scheurtje’. Haar geluid, een mix van roots en country, wordt vergeleken met dat van Lucinda Williams en Gillian Welch. Een nieuw album werd eind 2019 uitgebracht.


Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor