Hieronder vindt u het overzicht van de activiteiten en voorstellingen georganiseerd door de Schalm. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link. 

Kaarten voor de voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje in de wall of fame.

Per 1 juni mogen de café’s en theaters weer beperkt open van de overheid. Om onze bezoekers van de muziekvoorstellingen weer van wat cultuur te voorzien organiseren we in de zomermaanden The “Tiny Summer Sessions.

Er kunnen 25 mensen volgens de nu geldende richtlijnen plaats nemen in de bovenzaal en verschillende muzikanten uit deze omgeving zullen het podium betreden. Deze sfeervolle huiskamer concerten worden gehouden op zaterdagmiddag / avond en op zondagmiddag. Wees er snel bij want vol is nu echt vol. We hopen dat iedereen er veel plezier aan beleeft.

ZONDAG 30 AUGUSTUS 2020 - “MENNO BRUIN EN EVA LENA VAN DEN BRABER”

Aanvang: 15.30 uur


Menno Bruin en Eva Lena op het podium van “The Tiny Summer Sessions”


Menno en Eva leerden elkaar kennen op de RSG te Enkhuizen waar Menno, naast zijn muzikanten bestaan, als muziekdocent werkt. Er was meteen een muzikale klik tussen de twee en nadat Eva haar zangopleiding had voltooid begon het tweetal met het samenstellen van hun repertoire met nummers waar ze allebei blij van worden.

Vanmiddag bestaat het optreden uit een fijne combinatie van eigen liedjes én de mooiste popliedjes van o.a. James Taylor, Carole King, Janis Joplin en Fleetwood Mac.


Dit optreden kan ook gereserveerd worden in combinatie met een maaltijd  nassi en saté en een heerlijk dessert.


Kaarten kosten €.20,00 euro en zijn te reserveren via het ticketkantoor.

ZONDAG 6 SEPTEMBER 2020 - “ALEX ROEKA”

Aanvang: 15.00 uur en 17.00 uur


Alex Roeka en Reyer Zwart op het podium van “The Tiny Summer Sessions”


Na ruim 40 jaar in steden te hebben gewoond, trekt zanger Alex Roeka zich door omstandigheden gedwongen terug in een Zeeuws dorp.Gevraagd en ongevraagd komen kennissen, verdwaalde randfiguren en schimmen uit het verleden de stilte verstoren met hun herinneringen, vragen en verwijten. Ondertussen stevig gebruikmakend van de ijskast.

Deze combinatie van landelijke rust en menselijk rumoer is blijkbaar een goede voedingsbodem voor het schrijven, want na een korte hapering in het creatieve proces vliegen de liedjes en verhalen er bij Roeka weer de een na de ander uit. Meer dan genoeg voor een nieuw theaterprogramma.


Alex Roeka: zang, gitaar

Reyer Zwart: gitaren, bas en zang


Dit optreden kan ook gereserveerd worden in combinatie met een hamburger maaltijd en een heerlijk dessert.


Kaarten kosten €.22,50 euro en zijn te reserveren via het ticketkantoor.

ZONDAG 13 SEPTEMBER 2020 - “AGS CONNOLLY”

Aanvang: 15.00 uur


Als je de muziek van Ags Connolly hoort dan denk je aan Texas en een beetje aan de muziekmix uit het grensgebied van Texas en Mexico van bijvoorbeeld The Hacienda Brothers of een buitenechtelijk kleinkind van Hank Williams of George Jones en als je zijn verschijning ziet dan denk je, dat dit wel een broertje had kunnen zijn van Otis Gibbs. Toch zit je er dan behoorlijk naast want Ags komt dus uit het zuidoosten van Engeland uit Oxforshire en is dus opgegroeid aan de de rivier de Theems en niet aan de Guadelupe rivier al is zijn muzikale ziel wel degelijk geworteld in dat gebied. Op zijn laatste album Wrong Again doet hij de beroemde uitspraak, "Country muziek is 3 akkoorden en de waarheid eer aan" In de verhaaltjes die hij bezingt gaan dingen vaker mis dan dat het goed gaat hij is wat je noemt een grossier in Sad Songs, en met een stem die druipt van melancholie zoals je bijvoorbeeld ook hoort van John Moreland. Engels Americana radio Icoon  Bob Harris beschreef zijn laatste album dan ook “modern day traditionalism of the very, very best kind” Maar ook in de VS heeft Ags al veel vrienden gemaakt gezien het feit dat leden van The Mavericks en muzikanten die normaal gesproken bij Rodney Crowell en Emmylou Harris mogen spelen op zijn laatste album meespelen. Verder mocht hij ook op de waardering van Tom Russell rekenen die hem al volgt omschreef: "Killer... Ags has that old Lefty Frizzell feel in his voice"website: http://agsconnolly.com/


Kaarten kosten €.17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

VRIJDAG 25 SEPTEMBER 2020 - “MARTIJN KONING”

Aanvang: 20.00 uur


Martijn Koning heeft zichzelf een pauze cadeau gedaan. Voor een stuiterbal als Martijn iets totaal tegennatuurlijks. Waar anderen even uitpuffen, stroopte hij zijn mouwen alweer op: op naar het volgende avontuur. Wat gaat die pauze met hem doen? Hoe ziet die Koning van de Toekomst eruit…?

Hij probeerde het heus; stil staan, stil zitten, mond even dicht. Maar mèn wat is dat moeilijk.

Hij is dolblij dat hij weer op tour gaat! Zijn hoofd staat niet stil; als een pinball machine vuurt hij zijn grappen en zeer komische observaties op zijn publiek af.

Hij heeft geheid de ‘hoogste grapdichtheid-garantie’; 80 minuten pure stand-up comedy.

Martijn Koning: “Ik heb een niet te stoppen drang om mijn hart te luchten.”

De pers over Martijn Koning:

NRC (★★★★) “Binnen het genre van de stand-up staat Koning aan de top.”

Trouw : “Koning is een meester in het vinden van humor in alledaagse situaties.” 


Kaarten kosten €.20.00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 27 SEPTEMBER 2020 - “THE LASSES”

Aanvang: 15.30 uur


Sterke harmonieën, loepzuivere zang en ongedwongen stemgeluid maken The Lasses een veelgevraagd duo in de internationale folkscene: van Schotland tot Amerika tot Japan. Margot Merah en Sophie Janna touren met hun geweldige folkballades afkomstig uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes de hele wereld over. Hun stemmen smelten prachtig samen in hun akoestische muziek waarbij je referenties zou kunnen maken met bijvoorbeeld Mary Black, McGarrigles, the Roches, Sandy Denny en Nathalie Merchant en Olabelle Reed. Van de laatste 3 staan er tevens ook songs op hun laatste album Undone. Door de bijzondere combinatie van hun stemmen en de mooie instrumentatie met bodhrán, gitaar en tenor ukelele blijf je luisteren. En met hun gevoelige liedjes, charmante podiumpresentatie en grappige verhalen weten The Lasses ieder publiek te raken. Centraal staat altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar perfect aanvullen en versterken. Eind 2019 verscheen het vierde album ‘Undone’, dat werd gepresenteerd met een uitverkocht concert in het Amsterdamse Paradiso Noord. Ook waren Margot en Sophie te zien bij tv-programma Vrije Geluiden en stond het album op nummer 1 in de Euro-Americana Chart.

“Folkalbum van het jaar" - daMusic

"Betoverend" - De krenten uit de pop

"Een schitterende ode aan de menselijke stem" - Blues 'n Roots


Kaarten kosten €.17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZATERDAG 17 OKTOBER 2020 - “MARIANNE LIGTHART”


Aanvang: 20.00 uur


Mensen vergelijken Marianne Ligthart vaak met namen als Ilse DeLange, Alison Krauss en Dolly Parton. Als singer-songwriter weet ze overigens zelf ook heel goed hoe ze een eigen zuiver geluid moet neerzetten. Haar liedjes zijn puur en open, waar de één je wilt laten dansen laat de ander je weg dromen en een ander raakt je diep!


In 2020 gaat Marianne een aantal kleine, intieme concerten geven met een kleine bezetting. Gitaren en viool heeft ze mee. Na meerdere succesvolle en uitverkochte optredens in deze bezetting zetten we dat dit jaar voort. De titel draagt ‘Tour 1’ om de simpele reden dat dit haar eerste tour is en jij kan daar bij zijn!


Ongeveer 2 jaar geleden begon de singer-singwriter en kocht ze haar gitaar. Een paar jaar later released ze hier haar eigen debuutalbum. Een album met Engelstalige liedjes die pakkend en realistisch zijn. Fris, authentiek en eerlijk was het commentaar vanuit Los Angeles daar waar haar album gemasterd is. Wat ze wil? Mensen het verhaal achter de liedjes vertellen en al spelend het publiek meenemen in dat verhaal alsof je een mooi boek leest en je je eigen verbeelding de vrije loop laat.


Kaarten kosten €.13,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 18 OKTOBER 2020 - “BLYTHE PEPINO, SAM BROOKES, KIT HAWES”

Aanvang: 15.30 uur


Deze drie top artiesten uit de UK bundelden hun krachten samen met Pete Josef, John Blakeley en John Short in het zeer succesvolle John Martyn Project. Met dit project waren het afgelopen seizoen te zien op diverse podia in Nederland. Tijdens deze tour zullen zij  hun eigen muziek ten gehore brengen, in combinatie met enkele bekende John Martyn songs. 

Blythe Pepino is bekend als frontvrouwe van de formatie 'Vaults' en zij toerde o.a. met London Grammar. In 2017 keerde zij zich af van de grote platen busines en begon zij haar eigen band project Mesadorm. Zij heeft een prachtige stem die het publiek op het puntje van de stoel doet belanden.

Nadat hij met zijn debuut album door de Sunday Times al meteen een 'Breaking act' werd genoemd en ook met de opvolger 'Kairos' veel lof oogstte, begon voor Sam Brookes een succesvolle muzikale carrière, hij was o.a. te zien als supportact  van Willy Mason, Scott Matthews en Joan Armatrading. In oktober zal zijn nieuwe album Black Feathers verschijnen. Ook de stem van Sam Brookes is bijzonder uniek, hij heeft het bereik van John Buckley en het warme timbre van Nick Drake. 

Kit Hawes is een virtuoos gitarist, componist, singer songwriter. Afkomstig uit een muzikale familie maakte hij al heel vroeg kennis met folk en roots muziek. Zijn professionele muzikale carrière begon al op 14 jarige leeftijd.Hij heeft een reputatie verworven als internationale top instrumentalist en in die hoedanigheid werkte hij o.a. met Seth Lakeman, Cara Dillon en Yola)


Kaarten kosten €.20,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 25 OKTOBER 2020 - “JOOST BOTMAN en JOS KOLENBERG”


Aanvang: 15.30 uur


Joost kennen we natuurlijk van zijn succesvolle theaterprogramma "Sound Of Silence" en van zijn meest recente programma "What is Truth" over het leven van Johnny Cash. Tevens is Joost een van onze "Kerststerren".


Deze middag speelt Joost samen met Jos Kolenberg de mooiste nummers van Johnny Cash en John Prine en tevens wat eigen nummers.


Dit optreden kan ook gereserveerd worden in combinatie met een hamburger menu en een heerlijk dessert na de voorstelling


Kaarten nog niet in de verkoop

WOENSDAG 13 JANUARI 2021 - “JASON RINGENBERG”


Aanvang: 20.00 uur


Countrypunk held Jason Ringenberg, bekend natuurlijk van Jason & the Scorchers laat weer een poepie ruiken met zijn nieuwe album Stand Tall. Op het swingende Lookin' Back Blues en het cheeky God Bless The Ramones, wat een geniale ode is aan de band en verteld eigenlijk precies het verhaal van zijn eigen herinnering aan de Ramones. In Hobo Bill's last Ride kruipt hij een beetje in de huid van Hank Williams en in I'm Walking Home maakt hij muzikaal een huppeltje met The Pogues. Stand Tall is een heel fijn vrolijk plaatje waarmee Jason Ringenberg na een tijd van afwezigheid zichzelf weer helemaal ferm in het vizier speelt en eindelijk komt hij ook weer eens naar Europa. 


Written In Music: "Jason Ringenberger is helemaal terug!"


Volkskrant:  Frisse en soms uitermate grappige countrypunk van oude bekende Jason Ringenberg 


Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

DATUM ONBEKEND - “BENEFIETMIDDAG t.b.v. STICHTING MIA”  

UITGESTELD kaarten en reserveringen blijven geldig!


Aanvang: 15.30 uurDeze middag organiseren wij samen met Stichting MIA om bekendheid te geven aan de doelen van de stichting zoals te zien en te lezen op https://stichtingmia.nl


Deze sympathieke kleine stichting die zich sinds 2016 inzet om kennis en vaardigheden te delen in Oeganda en nu al zoveel betekent voor jonge meisjes in dat land kan uw en onze steun goed gebruiken.


Programma:


Koffie en gebak

Welkomst woord door Caroline van Duuren, voorzitter van Stichting Mia

Muziek van Joost Botman

Ludieke veiling

Afrikaanse maaltijd (ook vegetarisch)


Voor dit gevarieerde middag programma kunt u kaarten reserveren via het ticketkantoor.  De kaarten kosten 17,50 per persoon en de opbrengst gaat geheel naar de stichting MIA