Hieronder vindt u het overzicht van de activiteiten en voorstellingen georganiseerd door de Schalm. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link. 

Kaarten voor de voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje in de wall of fame.

MAANDAG 5 SEPTEMBER 2022 - “ORDINARY ELEPHANT”  HELAAS DOOR ZIEKTE GEANNULEERD
Ordinary Elephant

Het prachtig akoestisch duo uit Louisiana Crystal en Pete Damore opereren muzikaal in op het snijpunt van country en folk en in de hoek van Gillian Welch & David Rawlings, Pharis & Jason Romero en klinken tezamen op zang en authentieke snaarinstrumenten (banjo, gitaar, mandoline) wonderlijk fraai. Op hun laatste album Honest, waar ze ook op samen werken met klasbakken als Will Kimbrough en Neilson Hubbard schrijven ze pakkende liedjes over observaties uit hun eigen omgeving. Het leverde hen een uitnodiging op van het prestigieuze Deense Tonder folk festival maar er zijn meer indrukwekkende aanprijzingen voor hun muziek van Mary Gauthier "two become one in song, I suspect their rise will be steady!" en Tom Paxton: This is rich ground. Listen!" en Eliza Gilkyson: "I'm a Big Fan!

VRIJDAG 16 SEPTEMBER  2022 - “OTIS GIBBS”

Aanvang: 20.00 uur


Zijn rauwe stem is zijn handelsmerk en muzikaal houdt hij het midden tussen Steve Earle, Woody Guthrie, Johnny Cash en Billy Bragg. De optredens van Otis Gibbs zijn een belevenis op zich, niet alleen vanwege zijn krachtige performance maar ook om de bijzondere en vaak ook hilarische verhalen die hij tussendoor verteld. Zijn songs gaan over echte mensen, over zwervers en andere nomaden die hij ontmoette tijdens zijn reizen, de mensen op het platteland van Indiana waar hij opgroeide, de onverwachte helden uit de achterbuurt of de dagelijkse dingen die hij om zich heen ziet in East Nashville.  Naast de muziek heeft Otis tevens een populaire podcast radioshow genaamd "Thanks For Giving A Damn" waarin hij collega's in de R & R scene interviewt. Hij is geliefd en geroemd door velen zoals Billy Bragg die hem the real deal noemt, Mart Smeets die hem omschrijft als een linkse activist met prachtige muzikale omlijsting.  de Volkskrant schreef:  "rauwe ongeparfumeerde folkstrot met grote verhalende gaven en Lust For Life noemde hem "de grootste working-class poëet die er momenteel over de aardkloot rondzwerft".
 

nieuwste Video: https://youtu.be/OCtF4pZjfNE

Kaarten kosten €17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor, aan de deur €20,00

ZATERDAG 8 OKTOBER  2022 - “CORACLE”

ZONDAG 16 OKTOBER  2022 - “HOLLAND-AMERIKA LIJN”

Aanvang: 15.00 uur


Gitarist Ron Newson en Noord-Ierse  zanger Jim Spiers ontmoetten elkaar in 1989 tijdens een muzieksessie in Engeland, wat resulteerde in een vriendschap en deze band als gevolg. Sindsdien reizen de Nederlandse bandleden twee keer per jaar naar Engeland waar Jim woont, en komt hij soms op zijn beurt hierheen. Coracle speelt Ierse Ballades, uptempo songs en instrumentale tunes van oa The Dubliners, Christy Moore en The Fureys, alsmede enkele eigen nummers die ook zijn opgenomen op hun 3 CD’s. Naast Jim en Ron spelen verder violist en mandolinespeler Piet Kolderman, bouzouki-speler en gitarist Theo Burghouts  en Bas Berkhout op banjo, harmonica, trekzak, fluit, lepels enz.


Kaarten kosten €10,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor, aan de deur €12,50


Aanvang: 15.00 uur / Eindtijd 21.00 uur


De Schalm programmeert vanaf 1993 Nederlandstalige artiesten en sinds 1997 ook “Americana” artiesten veelal uit Canada of Amerika.

De Holland-Amerika Lijn is een kleinschalig festival met singer/songwriters uit deze landen.

Dit jaar treden op:


Jenta

Anna Coogan (zingt Leonard Cohen)

Alex Roeka met Reyer Zwart en Jeroen Kleijn

Marjolein Meijers met Walter en Onno Kuipers

Shannon McNally met gitarist Brett Hughes

Joost Botman & Ocobar


Kaarten kosten €30,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor, aan de deur €32,50

ZONDAG 20 NOVEMBER 2022  - “THE TENNESSEE STUDS”

Aanvang: 15.30 uur


Vijf jaar geleden presenteerden Tennessee Studs hun album 'See You Around' in uitverkochte zalen. Nu brengt de Amsterdamse formatie, bekend om zijn meeslepende mix van bluegrass & Americana, het langverwachte vijfde album uit, dat dit jaar wordt gevierd: 'Turn Up The Heat'.

De band bestaat uit twee Amsterdammers, een Rotterdammer, een Belg en een Zweed. Vanuit verschillende muzikale windstreken vinden ze elkaar al twintig jaar in bluegrass en Americana. Op het nieuwe album, met alleen eigen werk, vermengt meerstemmige samenzang zich met akoestische en elektrische gitaren, dobro, mandoline, fiddle, pedal steel en contrabas. 


Kaarten kosten €12,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor (ook met theatermenu) aan de deur €15,00

ZATERDAG EN ZONDAG 17 EN 18 DECEMBER 2022  - “KERSTSTERREN 2022”

Aanvang: zaterdagmiddag 17 december om 15.00 uur

Aanvang zaterdagavond 17 december om 20.00 uur

Aanvang zondagmiddag 18 december om 15.30 uur  (mocht Nederland in de finale staan van het WK voetbal in Qatar dan begint deze voorstelling eerder, namelijk om 13.00 uur)


We hoeven deze mannen niet meer voor te stellen. Al meer dan 10 jaar verzorgen Tim, Joost en Djurre de week voor kerstmis een spetterende muziekvoorstelling in de Schalm met begeleiding van Kees Schaper en Geert de Groot.

Het thema is nog niet bekend en ook welke gasten er aanschuiven is nog een verrassing.

Wel zeker is dat onze Kerst “sterren” er alles aan gaan doen om het publiek te laten genieten!


Kaarten kosten €22,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor, aan de deur €25,00

VRIJDAG 14 APRIL 2023  - “NATHAN BELL”

Aanvang: 20.00 uur


Nathan Bell is een superieure singer-songwriter uit Signal Mountain, Tennessee die met zijn liedjes binnen enkele minuten weet te overdonderen door hun onbeschrijfelijke schoonheid. Zijn ogenschijnlijk eenvoudige liedjes zijn zo doeltreffend goed geschreven dat ze je raken tot op het bot, niet alleen door de tekst maar ook door de manier waarop ze worden gezongen door Bell. Met zijn doorleefde intense stem doet hij je denken aan helden als Guy Clark en John Prine. Het is muziek uit de hoogste regionen van Americana, met niets geen opsmuk. Bell laat zich inspireren door wat hij om zich heen ziet en dat hem bezig houd en dwars zit in politieke zin, zoals de opkomst van het populisme en het angst en haat zaaien voor immigranten door Trump en zijn aanhangers en de wapenproblematiek in de VS. Afgelopen jaren bracht Nathan 3 nieuwe albums uit  Loves Bones And Stars, een live album en eind 2019 ook het album "The Right Reverend Crow Sings New American Blues" met veel bluesy songs geïnspireerd door bluesmuzikanten die Nathan bewonderd zoals Sonny Terry & Brownie McGee, Lightning Hopkins, Johnny Winter en Sister Rosetta Tharpe. Voor dit najaar staat er een nieuw album in de planning genaamd Red, White and American Blues waarop Nathan zich van een iets stevigere kant laat horen en zompig, donker en rauw klinkt. Op het nieuwe album doen ook een aantal fantastische gastmuzikanten mee zoals bijvoorbeeld Patty Griffin maar het is vooral Nathan die weer echt schittert met zijn fantastische songs en zich telkens weer weet te overtreffen.   

Kaarten kosten €17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor, aan de deur €20,00