​

THEATER

​

Hieronder vindt u het overzicht van de activiteiten en voorstellingen georganiseerd door de Schalm. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link. 

Kaarten voor de voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje in de wall of fame.

ZATERDAG 23 JUNI 2018 - “JOOP EN JESSICA”

​

Aanvang: 16.00 uur

​

Doop van de cadeau- cd van Joop Visser en Jessica van Noord

Met gepaste trots, dankbaarheid en blijdschap houden Jessica en Joop op 23 juni hun kersverse cadeau- CD ten

doop op het Joop Visser podium in de Schalm te Westwoud. Op die cadeau- cd, die je cadeau kunt geven staan 21 nummers, dus de hoeveelheid is in ieder geval in orde. Het zijn liedjes uit de romantische-, maatschappelijke-,

vaderlandse-, sport en recreatie-, dieren-, kinder-, meezing- en aardrijkskundige serie. Kortom, voor

ieder wat wils. Voor de kenners een must en voor de onwetenden een kans om dit unieke, feestelijke

optreden van het Succesvolle Duo bij te wonen.

​

Foto: Renate Beense

Kaarten kosten €.13,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 8 JULI 2018 - “KARIN WILDOER”

Aanvang: 14.00 uur

​

“Puur Genieten”

Karin zingt pas sinds 2010 maar is in die korte tijd een bekendheid geworden in West Friesland. Wat begon met Engelstalige nummers op feestjes en andere gelegenheden is dat inmiddels veranderd naar Nederlandstalige theaterliedjes met grote impact op het publiek. Dit blijkt een schot in de roos.

Karin kan met zeer veel gevoel en met haar prachtige heldere stem de liedjes letterlijk bij u naar binnen zingen.

Dat maakte ook dat Karin samen met neerlands meest bekende pianist Cor Bakker mocht optreden.

Al eerder heeft zij met groot succes theaterconcerten gegeven die allen uitverkocht waren.

Voor dit concert heeft zij samenwerking gevonden met de fantastische zanger en pianist Bas Bons. En dat is niet de minste.

Bas is bekend van tv programma DWDD en “De Beste Singer Songwriter van Nederland”

Samen zullen zij prachtige liedjes ten gehore brengen die gebeurtenissen weerspiegelen uit het alledaagse leven met een lach en een traan.

Prachtige liedjes van o.a. Karin Bloemen, Claudia de Breij, Simone Kleinsma,Brigitte Kaandorp, Bram Vermeulen, De Dijk en van Bas Bons zelf.

Kortom een middag “ Puur Genieten” met een drankje en een hapje.

​

Entree 10 euro

Reserveren: info@karinwildoer.nl

VRIJDAG 21 SEPTEMBER 2018 - “VERBRAAK EN VAN BIJNEN”

​

Aanvang: 21.00 uur

​

Zin om te New Orleans-en, te genieten van een eenzame Mariachi-trompetteur, de ritmesectie van een draai-orgel, een creamy sousafoon en wilde dobro- en banjogeluiden...

Multi-instrumentalisten Joost Verbraak en Jan van Bijnen (Freek de Jonge, Margriet Eshuijs, Rob de Nijs, Point Quiet, Ralph de Jongh Band) zetten de meest uiteenlopende podia op z’n kop met hun uitgekiende mix van blues, New Orleans en bluegrassmuziek.

Muzikale referenties: Ry Cooder, Dr. John, Willie Nelson, Louis Armstrong…

Na hun succesvolle debuutcd ‘2nd Line City’ koimen ze in 2018 met ‘Endless Road’ met louter eigen materiaal, ook via CRS/Continental.

​

Kaarten kosten €.10,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 21 OKTOBER 2018 - “MARY GAUTHIER”

​

Aanvang: 15.00 uur

​

Inmiddels een hele grote en we zijn bijzonder blij dat ze naast de grote theaters zoals Tivoli Vredenburg ook de Schalm weer weet te vinden!

​

Als het spreekwoord An unhappy childhood is a writer’s goldmine waar is, heeft de Amerikaanse singer-songwriter Mary Gauthier genoeg materiaal voor de rest van haar leven. Haar jeugd was een aaneenschakeling van drugs- en drankverslaving en haar achttiende verjaardag bracht ze zelfs door in de cel. Pas op haar 35e begon ze met muziek, maar ze raakte meteen de juiste snaar, met kale nummers vol zeggingskracht. Op haar nieuwe album Rifles & Rosary Beads (2018) tekent ze de verhalen op van oorlogsveteranen. Het resultaat is even indringend als haar autobiografische werk!

​

Kaarten kosten €.17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

DINSDAG 23 OKTOBER 2018 - “DAVID OLNEY en DAN SEYMOUR”

​

Aanvang: 20.00 uur

​

Met ruim 20 albums op zijn naam, kun je singer-songwriter David Olney haast legendarisch noemen. Niemand minder dan Townes Van Zandt prees hem uitvoerig (“one of the best songwriters I’ve ever heard”) en collega’s als Emmylou Harris en Linda Ronstadt brachten zijn Amerikaanse folknummers naar een groot publiek. Olney zelf houdt zich liever op de achtergrond, met een bijpassende, bescheiden podiumverschijning. Zeker niet minder interessant, want samen met bassist Dan Seymour schiet hij van rauw en expressief naar intiem en gevoelig!

​

Kaarten kosten €.15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 9 DECEMBER 2018 - “SPINVIS”

​

Aanvang: 15.00 uur

​

Erik de Jong alias Spinvis is in vijftien jaar uitgegroeid tot een van de meest eigenzinnige en veelzijdige artiesten in het Nederlandse poplandschap.  

Hij komt naar de Schalm met het programma “In Werkelijkheid”

Spinvis en Saartje Van Camp spelen een muziekvoorstelling die in werkelijkheid over iets anders gaat. Achter ieder verhaal zit een ander verhaal. En ook dat verhaal vertelt niet alles. In Werkelijkheid speelt zich af in een wereld die in werkelijkheid de onze zou kunnen zijn. Een visuele en muzikale vertelling met veel nieuwe en oudere liedjes van Spinvis. Opnieuw gearrangeerd. Soms verstild. Soms keihard.

Dit is dichterlijke popmuziek op zijn best!

​

Kaarten kosten €.18,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZATERDAG 22 DECEMBER 2018 - “KERSTSTERREN”

​

Aanvang: 20.00 uur

​

​

Rond de kerstdagen hebben we ieder jaar de Kerststerren. Tim Knol, Djurre de Haan en Joost Botman nodigen collega muzikanten uit en stellen weer een verrassend programma samen. Dit jaar staat het concert in het teken van The Man in Black: Johnny Cash.  

​

Kaarten kosten €.20,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZATERDAG 23 FEBRUARI 2019 - “TIM KNOL”

​

Aanvang: 20.00 uur

​

In 2018 - 2019 gaat Tim opnieuw op pad met het theaterconcert Lost & Found 2, waarin hij veel werk van zijn cd Cut the Wire (januari 2018) speelt, maar ook een aantal prachtige covers. Over Cut the Wire schreef de Volkskrant die het album vier sterren gaf: '…frisheid in de wiegende, elegante melodieën die Knol zo mooi kan schrijven én met zijn heldere stem zo mooi kan inkleuren…Gewoon mooie muziek maken, dat is nu het devies, maar hij doet hier meer dan dat.' 

​

Kaarten kosten €.17,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor