Hieronder vindt u het overzicht van de activiteiten en voorstellingen georganiseerd door de Schalm. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link. 

Kaarten voor de voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje in de wall of fame.

ZONDAG 15 MAART 2020 - “JOOP en JESSICA” met LEVI WEEMOEDT  UITGESTELD  kaarten en reserveringen blijven geldig

Aanvang 16.00 uur


Joop Visser en Jessica van Noord weer terug in Westwoud! Ze brengen zowel gevoelige, tedere liedjes als ironische, stekelige nummers waarin modieuze verschijnselen en managers, politici en andere gezichtsbepalende types op de hak worden genomen.

Maar het zijn niet alleen de scherpe, humoristische teksten die een optreden van Joop en Jessica tot een bijzondere belevenis maken. Hun prachtige, harmoniërende stemmen en het begeleidend gitaarspel van Joop zijn een genot voor het oor. Ook deze keer zullen Joop en Jessica een mix brengen van topliedjes uit het werk dat ze de afgelopen jaren hebben opgebouwd. 

Lévi Weemoedt mag zich de laatste jaren verheugen in een grote belangstelling voor zijn werk. Jarenlang was hij al wel bekend bij de literatuurkenners, maar nu heeft ook het grote(re) publiek hem ontdekt. Zijn gedichten kenmerken zich door zowel humor als melancholie en zwartgalligheid en hij weet zijn publiek als geen ander te boeien. Deze middag leest Lévi Weemoedt voor uit zijn nieuwste boek “Scherven van geluk."


Kaarten kosten €.16,00 


UITVERKOCHT

ZONDAG 29 MAART 2020 - “BENEFIETMIDDAG t.b.v. STICHTING MIA”  

UITGESTELD kaarten en reserveringen blijven geldig!


Aanvang: 15.30 uurDeze middag organiseren wij samen met Stichting MIA om bekendheid te geven aan de doelen van de stichting zoals te zien en te lezen op https://stichtingmia.nl


Deze sympathieke kleine stichting die zich sinds 2016 inzet om kennis en vaardigheden te delen in Oeganda en nu al zoveel betekent voor jonge meisjes in dat land kan uw en onze steun goed gebruiken.


Programma:


Koffie en gebak

Welkomst woord door Caroline van Duuren, voorzitter van Stichting Mia

Muziek van Joost Botman

Ludieke veiling

Afrikaanse maaltijd (ook vegetarisch)


Voor dit gevarieerde middag programma kunt u kaarten reserveren via het ticketkantoor.  De kaarten kosten 17,50 per persoon en de opbrengst gaat geheel naar de stichting MIA

WOENSDAG 1 APRIL 2020 -  “DE SLAG OM HET VROUWENHART” film van Hella de Jonge

UITGESTELD kaarten en reserveringen blijven geldig!


Aanvang 20.00 uur


Hella de Jonge - De maker van Verlies niet de moed heeft een nieuwe documentaire gemaakt De slag om het vrouwenhart. 

Hella put met deze documentaire uit haar eigen ervaringen. Ze kwam door haar eigen hartproblemen in contact met de, onlangs tot invloedrijkste vrouw van Nederland uitgeroepen, cardiologe Angela Maas en haar collega, de op leefstijl gerichte Janneke Wittekoek. Waarom Hella's film nu? Ooit wees Aletta Jacobs op de fysieke verschillen tussen man en vrouw. 100 jaar later blijkt dat de diagnose en therapie bij hartfalen bij de vrouw nog steeds is gebaseerd op onderzoek bij mannen. De slag om het vrouwenhart gaat specifiek in op wat de gevolgen van deze eenzijdige benadering kunnen zijn voor een vrouw met een hartprobleem. Aan de hand van gesprekken met ervaringsdeskundigen en hartspecialisten probeert Hella de Jonge een weg te vinden naar een noodzakelijke cultuuromslag in een door mannen gedomineerd gebied. Het aangrijpende verhaal van Kitty Trepels-van Mil vormt een rode draad door deze urgente documentaire. De film duurt 60 minuten. 


Aansluitend gaat Hella onder leiding van Freek de Jonge in gesprek met huisarts Jeroen den Boer, van huisartsenpraktijk Om de Noord in Hoogkarspel.


Kaarten kosten €.10,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZATERDAG 17 OKTOBER 2020 - “MARIANNE LIGTHART”


Aanvang: 20.00 uur


Mensen vergelijken Marianne Ligthart vaak met namen als Ilse DeLange, Alison Krauss en Dolly Parton. Als singer-songwriter weet ze overigens zelf ook heel goed hoe ze een eigen zuiver geluid moet neerzetten. Haar liedjes zijn puur en open, waar de één je wilt laten dansen laat de ander je weg dromen en een ander raakt je diep!


In 2020 gaat Marianne een aantal kleine, intieme concerten geven met een kleine bezetting. Gitaren en viool heeft ze mee. Na meerdere succesvolle en uitverkochte optredens in deze bezetting zetten we dat dit jaar voort. De titel draagt ‘Tour 1’ om de simpele reden dat dit haar eerste tour is en jij kan daar bij zijn!


Ongeveer 2 jaar geleden begon de singer-singwriter en kocht ze haar gitaar. Een paar jaar later released ze hier haar eigen debuutalbum. Een album met Engelstalige liedjes die pakkend en realistisch zijn. Fris, authentiek en eerlijk was het commentaar vanuit Los Angeles daar waar haar album gemasterd is. Wat ze wil? Mensen het verhaal achter de liedjes vertellen en al spelend het publiek meenemen in dat verhaal alsof je een mooi boek leest en je je eigen verbeelding de vrije loop laat.


Kaarten kosten €.13,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

datum onbekend - “JASON RINGENBERG”


Aanvang: 20.00 uur


Countrypunk held Jason Ringenberg, bekend natuurlijk van Jason & the Scorchers laat weer een poepie ruiken met zijn nieuwe album Stand Tall. Op het swingende Lookin' Back Blues en het cheeky God Bless The Ramones, wat een geniale ode is aan de band en verteld eigenlijk precies het verhaal van zijn eigen herinnering aan de Ramones. In Hobo Bill's last Ride kruipt hij een beetje in de huid van Hank Williams en in I'm Walking Home maakt hij muzikaal een huppeltje met The Pogues. Stand Tall is een heel fijn vrolijk plaatje waarmee Jason Ringenberg na een tijd van afwezigheid zichzelf weer helemaal ferm in het vizier speelt en eindelijk komt hij ook weer eens naar Europa. 


Written In Music: "Jason Ringenberger is helemaal terug!"


Volkskrant:  Frisse en soms uitermate grappige countrypunk van oude bekende Jason Ringenberg 


Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor