Hieronder vindt u het overzicht van de activiteiten en voorstellingen georganiseerd door de Schalm. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link. 

Kaarten voor de voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje in de wall of fame.

Coronamaatregelen


Vanaf 25 september volgen we de RIVM-richtlijnen en vragen wij onze bezoekers bij aankomst een coronatoegangsbewijs te tonen. 

Vanaf 28 november houden we ons weer aan de 1,5 meter maatregel en vragen wij u een mondkapje te dragen zolang u niet zit.

ZATERDAG 12 FEBRUARI 2022 - “LADUC& THE MEMPHIS 3”

ZONDAG 20 FEBRUARI 2022 - “ELLEN SHAE”


Aanvang: 20.30 uur


Music from Memphis & Nashville 


Memphis & Nashville zijn als Amsterdam & Rotterdam en soms als water en vuur.

Memphis staat voor de R&R en Nashville voor de Country. Waarom kwamen de eerste nr. 1 hits van Johnny Cash, Elvis en Carl Perkins allemaal uit de Sun studio in Memphis? Waarom schreven U2 en Bob Dylan samen songs in deze legendarische studio? Hoe voelt het om daar zelf met je gitaar naar  binnen te stappen om je eigen cd, Welcome to Memphis, op te nemen? Zijn de gospel kerkdiensten daar echt zo bijzonder?

Waarom vertrokken er veel artiesten uit Memphis maar Nashville. Wat maakt Nashville (Music city) zo bijzonder. De stad waar Country grootheden als Fred Rose, Merle Haggard, Willie Nelson en Chet Atkins de dienst uitmaakten.


Ik besloot om naar Memphis en Nashville te gaan en heb daar op bijna alle vragen het antwoord kunnen vinden. Laat je met songs en verhalen meevoeren, terug naar de tijd dat de muziek nog draaide om passie en avontuur. Een programma vol prachtige songs van Hans Laduc en die van de beste singer-songwriters uit de USA. 


The Memphis 3 zijn:  Hein Nagelmaker - bas & zang,  Albert Steneker gitaar, drum & zang. John van der Schaaf - drums & zang (bekend van Voice over)


Kaarten kosten €.15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor


Aanvang: 15.30 uur


Na My window (2014) en Clouds (2017) is Caged bird de derde cd van Ellen Shae, artiestennaam van Ellen Scheele-Noens, singer-songwriter van het Zeeuwse land. Ellen heeft een stap gezet. Op het moment dat ze besefte dat muziek het belangrijkste voor haar is in het leven, is ze er helemaal voor gegaan. Ze toog in de zomer van 2019 naar Amerika, trad op tijdens het Falcon Ridge Folk Festival en leerde via via de Amerikaanse producer/muzikant Rich DePaolo kennen, waarmee ze drie nummers opnam. De rest van de opnames werden gedaan in de Belgische Barefoot Studio door Arjan Bogaert.

Muzikale vervolgstappen werden met DePaolo via de digitale weg gedaan. Het resulteerde in negen nummers van Ellen Shae’s hand, twee in samenwerking met de Amerikaanse zanger/gitarist Tom Mank.

 

Ellen Shae heeft een krachtige stem, die ze beheerst inzet. Dat zorgt voor een prettige spanning. Ze weet de gestudeerde countrysnik te voorkomen. Haar stijl doet wel wat aan Ilse DeLange denken. Melancholieke countryrock. 


Kaarten kosten €.15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

MAANDAG 7 MAART 2022 - “MARTYN JOSEPH”

Aanvang: 20.00 uur


Niet voor niets voor de derde keer op ons podium!!!


Martyn maakt intense liedjes en is een fenomenale gitarist, zijn performances doen denken aan bijvoorbeeld Luka Bloom, Bruce Cockburn en die andere Bruce Springsteen is ook een van zijn voorbeelden maar bovenal staat hij bekend om zijn zeer intense live concerten. Zien is geloven bij deze man! Martyn's laatste album Here Come The Young behandelt veel sociaal politieke thema’sKaarten kosten €.20,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 1 MEI 2022 - “KIM RICHEY”


Aanvang: 15.30 uur


De oorspronkelijk uit Ohio afkomstige Kim Richey vond haar lot in de platenwinkel van haar tante, struinend tussen de platen van Janis Joplin, Joni Mitchell en Lovin’ Spoonful. Na allerlei omzwervingen belandde Kim in Nashville, begon een eigen songwriter carrière en werkte samen met een indrukwekkende lijst van artiesten. Zo namen artiesten als Chuck Prophet, Trisha Yearwood, Chris Knight, Gretchen Peters en Kim Carnes al eens liedjes van haar op. Verder zong ze ook op albums van Jason Isbell, Rodney Crowell, Reckless Kelly, Ryan Adams en Todd Snider. Qua stijl kun je haar plaatsen in de hoek van Shawn Colvin, Patty Griffin en Suzanne Vega. Kim Richey heeft een prachtige warme stem en als ervaren singer-songwriter schrijft ze geweldige songs.


Kaarten kosten €.15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

DONDERDAG 5 MEI 2022 - “LYNNE HANSON”


Aanvang: 20.00 uur


Als Lynne Hanson niet op pad is met haar band The Good Intentions, solo optreedt of in de studio zit heeft ze ook nog tijd om deel uit te maken van The Lynnes. Met mede-Canadees en bijna-naamgenoot Lynn Miles heeft dit duo met Heartbreak Song for the Radio de nodige prijzen in de wacht weten te slepen.

Vanavond zien we Lynne in trio-bezetting, maar het maakt eigenlijk niet zo veel uit in welke vorm ze op het podium staat. Haar songs is waar het om draait, en die werden ooit omschreven als ‘je favoriete spijkerbroek, goed afgedragen met hier en daar een scheurtje’. Haar geluid, een mix van roots en country, wordt vergeleken met dat van Lucinda Williams en Gillian Welch. Een nieuw album werd eind 2019 uitgebracht.


Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 8 MEI 2022 - “ALEX ROEKA”

Aanvang: 15.30 uur


MET ZIJN NIEUWE THEATERPROGRAMMA “NIEUWE DROMEN”En ineens word je door nieuwe dromen 

Uit je sluimer opgepord.

Je ziet pas wat er achter glinstert 

Als het kasteel is ingestort.

In zijn nieuwe theaterprogramma ‘Nieuwe dromen’ zingt en vertelt Alex Roeka over de bitterzoete zindering van de liefde, de troostende poëzie van de schaduwkant, de opwindende zoektocht naar hoe het is, de schoonheid en kracht van de natuur, de indringende stem van het verleden, het gevoel van belangeloze vrijheid dat ontstaat in de onthechting en de louterende terugkeer naar het land van de jeugd.

Alex Roeka: “Dromen, dromen, dromen, hoe dan ook, altijd dromen, helder, duister, vermetel en dwaas, dromen van altijd, maar wel nieuw.”

Alex Roeka: zang, gitaar
Reyer Zwart: gitaar, bas, piano, lapsteel, banjo
Jeroen Kleijn: drums, percussie

Kaarten kosten €.20,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

VRIJDAG 27 MEI 2022 - “JOHN BLEK”

Aanvang: 20.00 uur


Bloedmooie zang, breekbare liedjes, bij vlagen virtuoos fingerpicking-spel en poëtische teksten, dat is de Ierse singer-songwriter John Blek. Met Nick Drake als grote inspiratiebron weet Blek, die inmiddels Willy Vlautin (The Delines) als een van zijn grootste fans mag rekenen, keer op keer zijn publiek te raken met zijn gevoelige stem en subtiele gitaarspel. Hoewel Blek al vijf steengoede platen heeft uitgebracht brak hij pas echt door in 2018 toen hij in al genomineerd werd voor beste song op de International Folk Music Awards. De klank van zijn stem en sfeer van John Blek kun je ergens situeren tussen Gregory Alan Isakov, Jeff Buckley, Glen Hansard, Damien Rice en Tom Yorke (Radiohead) het zou me niets verbazen als deze Ier echt een hele grote gaat worden want met zo'n stem, bloedstollend mooie liedjes met prachtige muzikale opbouw en waanzinnige melancholische melodieën in zijn songs kunnen we niets anders concluderen dan dat we hier te maken hebben met misschien wel een van de mooiste albums van het jaar. John Blek staat tevens bekend om zijn boeiende live shows vol humor, pathos en zijn gepassioneerde muzikale beleving. Een meester verteller en een verbluffende fingerpicking-gitarist.


Kaarten kosten €.17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor. Tickets van 1 december 2021 zijn geldig.

VRIJDAG 8 JULI  2022 - “JASON RINGENBERG”


Aanvang: 15.30 uur


Countrypunk held Jason Ringenberg, bekend natuurlijk van Jason & the Scorchers laat weer een poepie ruiken met zijn nieuwe album Stand Tall. Op het swingende Lookin' Back Blues en het cheeky God Bless The Ramones, wat een geniale ode is aan de band en verteld eigenlijk precies het verhaal van zijn eigen herinnering aan de Ramones. In Hobo Bill's last Ride kruipt hij een beetje in de huid van Hank Williams en in I'm Walking Home maakt hij muzikaal een huppeltje met The Pogues. Stand Tall is een heel fijn vrolijk plaatje waarmee Jason Ringenberg na een tijd van afwezigheid zichzelf weer helemaal ferm in het vizier speelt en eindelijk komt hij ook weer eens naar Europa. 


Written In Music: "Jason Ringenberger is helemaal terug!"


Volkskrant:  Frisse en soms uitermate grappige countrypunk van oude bekende Jason Ringenberg 


Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

VRIJDAG 2 SEPTEMBER 2022 - “ORDINARY ELEPHANT”


Aanvang: 20.00 uur


Het prachtig akoestisch duo uit Louisiana Crystal en Pete Damore opereren muzikaal in op het snijpunt van country en folk en in de hoek van Gillian Welch & David Rawlings, Pharis & Jason Romero en klinken tezamen op zang en authentieke snaarinstrumenten (banjo, gitaar, mandoline) wonderlijk fraai. Op hun laatste album Honest, waar ze ook op samen werken met klasbakken als Will Kimbrough en Neilson Hubbard schrijven ze pakkende liedjes over observaties uit hun eigen omgeving. Het leverde hen een uitnodiging op van het prestigieuze Deense Tonder folk festival maar er zijn meer indrukwekkende aanprijzingen voor hun muziek van Mary Gauthier "two become one in song, I suspect their rise will be steady!" en Tom Paxton: This is rich ground. Listen!" en ELiza Gilkyson: "I'm a Big Fan!


"Website: www.ordinaryelephant.net, Videos: www.ordinaryelephant.net/videos, EPK: www.ordinaryelephant.net/pressonly


Kaarten kosten €.15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

VRIJDAG 16 SEPTEMBER  2022 - “OTIS GIBBS”


Aanvang: 20.00 uur


Zijn rauwe stem is zijn handelsmerk en muzikaal houdt hij het midden tussen Steve Earle, Woody Guthrie, Johnny Cash en Billy Bragg. De optredens van Otis Gibbs zijn een belevenis op zich, niet alleen vanwege zijn krachtige performance maar ook om de bijzondere en vaak ook hilarische verhalen die hij tussendoor verteld. Zijn songs gaan over echte mensen, over zwervers en andere nomaden die hij ontmoette tijdens zijn reizen, de mensen op het platteland van Indiana waar hij opgroeide, de onverwachte helden uit de achterbuurt of de dagelijkse dingen die hij om zich heen ziet in East Nashville.  Naast de muziek heeft Otis tevens een populaire podcast radioshow genaamd "Thanks For Giving A Damn" waarin hij collega's in de R & R scene interviewt. Hij is geliefd en geroemd door velen zoals Billy Bragg die hem the real deal noemt, Mart Smeets die hem omschrijft als een linkse activist met prachtige muzikale omlijsting.  de Volkskrant schreef:  "rauwe ongeparfumeerde folkstrot met grote verhalende gaven en Lust For Life noemde hem "de grootste working-class poëet die er momenteel over de aardkloot rondzwerft".
 

nieuwste Video: https://youtu.be/OCtF4pZjfNE

Kaarten kosten €.17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

VRIJDAG 14 APRIL 2023  - “NATHAN BELL”

Aanvang: 20.00 uur


Nathan Bell is een superieure singer-songwriter uit Signal Mountain, Tennessee die met zijn liedjes binnen enkele minuten weet te overdonderen door hun onbeschrijfelijke schoonheid. Zijn ogenschijnlijk eenvoudige liedjes zijn zo doeltreffend goed geschreven dat ze je raken tot op het bot, niet alleen door de tekst maar ook door de manier waarop ze worden gezongen door Bell. Met zijn doorleefde intense stem doet hij je denken aan helden als Guy Clark en John Prine. Het is muziek uit de hoogste regionen van Americana, met niets geen opsmuk. Bell laat zich inspireren door wat hij om zich heen ziet en dat hem bezig houd en dwars zit in politieke zin, zoals de opkomst van het populisme en het angst en haat zaaien voor immigranten door Trump en zijn aanhangers en de wapenproblematiek in de VS. Afgelopen jaren bracht Nathan 3 nieuwe albums uit  Loves Bones And Stars, een live album en eind 2019 ook het album "The Right Reverend Crow Sings New American Blues" met veel bluesy songs geïnspireerd door bluesmuzikanten die Nathan bewonderd zoals Sonny Terry & Brownie McGee, Lightning Hopkins, Johnny Winter en Sister Rosetta Tharpe. Voor dit najaar staat er een nieuw album in de planning genaamd Red, White and American Blues waarop Nathan zich van een iets stevigere kant laat horen en zompig, donker en rauw klinkt. Op het nieuwe album doen ook een aantal fantastische gastmuzikanten mee zoals bijvoorbeeld Patty Griffin maar het is vooral Nathan die weer echt schittert met zijn fantastische songs en zich telkens weer weet te overtreffen.   

Kaarten kosten €.17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor