Hieronder vindt u het overzicht van de activiteiten en voorstellingen georganiseerd door de Schalm. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link. 

Kaarten voor de voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje in de wall of fame.

ZONDAG 9 FEBRUARI 2020 - “TANGARINE”  UITEEN

Aanvang: 16.00 uur


(SOLO)

theaterconcert


Het leven heeft ze uit elkaar gedreven: de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks van het muziekduo Tangarine. Ze delen nog altijd dezelfde tourbus en ze staan nog elke avond zij aan zij op het podium, maar hun levenswegen zijn van elkaar afgebogen. In 2017 hield de één zijn eerste kind in zijn armen, terwijl het huwelijk van de ander op hetzelfde moment stukliep. Het is voor het eerst in hun bestaan als eeneiige tweeling dat hun levens niet langer gelijk oplopen.


Dit klinkt door in hun nieuwste theatertour Uiteen en op hun album Because of You. Net als voor hun vorige plaat gingen ze voor opnames naar de stad Tucson in de Amerikaanse staat Arizona, maar hun muziek is grilliger en meeslepender geworden. Dit is de soundtrack van hun ontregelde broederschap.


Arnout Brinks: gitaar, zang | Sander Brinks: gitaar, zang 


www.tangarine.nl


Kaarten kosten €.16,00 


Deze voorstelling is uitverkocht voor de kleine zaal

Als er genoeg belangstelling is verplaatsen we het optreden naar de gymzaal.

Hiervoor openen we een reservelijst, u kunt een mail sturen

DINSDAG 11 FEBRUARI 2020 - “DAVID LUNING en Ben Dubin”


Aanvang 20.00 uurDavid Luning, is in de VS een echte rising star. Niet alleen is de jonge singer-songwriter gezegend met een heerlijke volwassen stem met een rauw randje, hij maakt ook nog eens catchy songs met een aanstekelijke, pakkende melodie en met een hoge meezing factor. Van ingetogen tot rockend. Naar eigen zeggen is hij sterk beïnvloed door de muziek van folk zanger John Prine. En dat is terug te horen. Maar muzikaal kan je de uit California afkomstige Luning prima plaatsen tussen Ryan Adams en Ray Lamontagne. Al doet het hem, nu hij in de States zelf voor volle zalen speelt en zijn songs worden gebruikt in films en TV-series, te weinig eer aan. David Luning is de belofte status ver voorbij en vooral de man om in de gaten te houden. Helemaal nu hij de zegen heeft van de ‘oude roots garde’


https://youtu.be/DoJiylG0go8


Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

WOENSDAG 11 MAART 2020 -  “DE SLAG OM HET VROUWENHART” film van Hella de Jonge


Aanvang 20.00 uur


Hella de Jonge - De maker van Verlies niet de moed heeft een nieuwe documentaire gemaakt De slag om het vrouwenhart. 

Hella put met deze documentaire uit haar eigen ervaringen. Ze kwam door haar eigen hartproblemen in contact met de, onlangs tot invloedrijkste vrouw van Nederland uitgeroepen, cardiologe Angela Maas en haar collega, de op leefstijl gerichte Janneke Wittekoek. Waarom Hella's film nu? Ooit wees Aletta Jacobs op de fysieke verschillen tussen man en vrouw. 100 jaar later blijkt dat de diagnose en therapie bij hartfalen bij de vrouw nog steeds is gebaseerd op onderzoek bij mannen. De slag om het vrouwenhart gaat specifiek in op wat de gevolgen van deze eenzijdige benadering kunnen zijn voor een vrouw met een hartprobleem. Aan de hand van gesprekken met ervaringsdeskundigen en hartspecialisten probeert Hella de Jonge een weg te vinden naar een noodzakelijke cultuuromslag in een door mannen gedomineerd gebied. Het aangrijpende verhaal van Kitty Trepels-van Mil vormt een rode draad door deze urgente documentaire. De film duurt 60 minuten. 

Aansluitend gaat Hella in gesprek met een deskundige uit deze omgeving.


Kaarten kosten €.10,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 15 MAART 2020 - “JOOP en JESSICA” met LEVI WEEMOEDT

Aanvang 16.00 uur


Joop Visser en Jessica van Noord weer terug in Westwoud! Ze brengen zowel gevoelige, tedere liedjes als ironische, stekelige nummers waarin modieuze verschijnselen en managers, politici en andere gezichtsbepalende types op de hak worden genomen.

Maar het zijn niet alleen de scherpe, humoristische teksten die een optreden van Joop en Jessica tot een bijzondere belevenis maken. Hun prachtige, harmoniërende stemmen en het begeleidend gitaarspel van Joop zijn een genot voor het oor. Ook deze keer zullen Joop en Jessica een mix brengen van topliedjes uit het werk dat ze de afgelopen jaren hebben opgebouwd. 

Lévi Weemoedt mag zich de laatste jaren verheugen in een grote belangstelling voor zijn werk. Jarenlang was hij al wel bekend bij de literatuurkenners, maar nu heeft ook het grote(re) publiek hem ontdekt. Zijn gedichten kenmerken zich door zowel humor als melancholie en zwartgalligheid en hij weet zijn publiek als geen ander te boeien. Deze middag leest Lévi Weemoedt voor uit zijn nieuwste boek “Scherven van geluk."


Kaarten kosten €.16,00 


Deze voorstelling is uitverkocht voor de kleine zaal

Als er genoeg belangstelling is verplaatsen we het optreden naar de gymzaal.

Hiervoor openen we een reservelijst, u kunt een mail sturen

VRIJDAG 20 MAART 2020 - “LYNNE HANSON”

Aanvang: 20.30 uur


Lynne Hanson komt weer naar de Schalm 


Als Lynne Hanson niet op pad is met haar band The Good Intentions, solo optreedt of in de studio zit heeft ze ook nog tijd om deel uit te maken van The Lynnes. Met mede-Canadees en bijna-naamgenoot Lynn Miles heeft dit duo met Heartbreak Song for the Radio de nodige prijzen in de wacht weten te slepen.

Deze avond zien we Lynne in trio-bezetting, maar het maakt eigenlijk niet zo veel uit in welke vorm ze op het podium staat. Haar songs is waar het om draait, en die werden ooit omschreven als ‘je favoriete spijkerbroek, goed afgedragen met hier en daar een scheurtje’. Haar geluid, een mix van roots en country, wordt vergeleken met dat van Lucinda Williams en Gillian Welch. Een nieuw album wordt eind 2019 uitgebracht.Lynne Hanson – guitars, vocals

MJ Dandeneau – bass, backing vocals

Blair Hogan – guitar, mandolin


Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

WOENSDAG 25 MAART 2020 - “THE ORPHAN BRIGADE”


Aanvang: 20.00 uur


The Orphan Brigade - featuring Ben Glover, Neilson Hubbard & Joshua Britt’


De drie vaste leden van The Orphan Brigade hebben allen hun sporten verdiend in de muziekwereld ( begeleiders van Mary Gauthier, Jason Isbell , Gretchen Peters en John Prine en vinden eigenlijk niets leuker dan samen, en met andere artiesten muziek maken. Dat plezier in de muziek is duidelijk te horen op hun CD’s en in hun youtube filmpjes, en wordt versterkt door hun uitermate sterke persoonlijke muzikaliteit.  De professionaliteit straalt ervan af, en als luisteraar verlies je jezelf in hun muziek. 


In Ierse kastelen, op klifranden en vissersboten kwam het trio samen om te schrijven over het Ierse land. Uit verhalen over liefdes die verloren gingen en het geloof dat op de proef werd gesteld schreven ze nummers over legendes als de Genarm Forest en Madman’s Window.Met hun nieuwe albumTo the Edge of the Worldgeven ze een muzikale uitdrukking van het Ierse weelderige, pastorale land dat het rotsachtige onverzoenlijke water betreed.


Kaarten kosten €.15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

VRIJDAG 24 APRIL 2020 - “JASON RINGENBERG”


Aanvang: 20.00 uur


Countrypunk held Jason Ringenberg, bekend natuurlijk van Jason & the Scorchers laat weer een poepie ruiken met zijn nieuwe album Stand Tall. Op het swingende Lookin' Back Blues en het cheeky God Bless The Ramones, wat een geniale ode is aan de band en verteld eigenlijk precies het verhaal van zijn eigen herinnering aan de Ramones. In Hobo Bill's last Ride kruipt hij een beetje in de huid van Hank Williams en in I'm Walking Home maakt hij muzikaal een huppeltje met The Pogues. Stand Tall is een heel fijn vrolijk plaatje waarmee Jason Ringenberg na een tijd van afwezigheid zichzelf weer helemaal ferm in het vizier speelt en eindelijk komt hij ook weer eens naar Europa. 


Written In Music: "Jason Ringenberger is helemaal terug!"


Volkskrant:  Frisse en soms uitermate grappige countrypunk van oude bekende Jason Ringenberg 


Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

VRIJDAG 25 SEPTEMBER 2020 - “KATINKA POLDERMAN” TRY-OUT


Aanvang: 20.00 uur


Al 15 jaar draagt Katinka Polderman haar unieke steentje bij aan het cabaret en ook in haar nieuwe voorstelling is de tegendraadse taalvirtuoos ongepolijst, gortdroog, origineel en onverstoorbaar.

Ze is kritisch naar de wereld en weet dit op een bijzondere manier duidelijk te maken aan haar publiek. Met een vleugje zelfspot en een traditionele vorm van cabaret presenteert ze zich. Haar liedjes worden al snel in de traditie van Joop Visser, Jeroen van Merwijk en Brigitte Kaandorp geplaatst. Elk theaterprogramma ontdekt ze meer en in elk programma is haar gevoel voor taal weer verrassend.

Naast de liedjes voor haar eigen programma schrijft Katinka ook kinderliedjes. Bijvoorbeeld Snapje?voor het programma Klokhuis. Het Snapje? Kilo, pond en ons, door Katinka Polderman en Kenny B won in april 2018 de Willem Wilminkprijs. Dat is de prijs voor het beste kinderlied voor televisie.

Het NRC schreef het al: “De 35-jarige heeft bewezen tot de besten in het liedjesvak te horen.”


Zoals Polderman is er geen tweede. Ze is niet langer een goed bewaard geheim. Ze hoort bij de elite van het Nederlands cabaret.


Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZATERDAG 17 OKTOBER 2020 - “MARIANNE LIGTHART”


Aanvang: 20.00 uur


Mensen vergelijken Marianne Ligthart vaak met namen als Ilse DeLange, Alison Krauss en Dolly Parton. Als singer-songwriter weet ze overigens zelf ook heel goed hoe ze een eigen zuiver geluid moet neerzetten. Haar liedjes zijn puur en open, waar de één je wilt laten dansen laat de ander je weg dromen en een ander raakt je diep!


In 2020 gaat Marianne een aantal kleine, intieme concerten geven met een kleine bezetting. Gitaren en viool heeft ze mee. Na meerdere succesvolle en uitverkochte optredens in deze bezetting zetten we dat dit jaar voort. De titel draagt ‘Tour 1’ om de simpele reden dat dit haar eerste tour is en jij kan daar bij zijn!


Ongeveer 2 jaar geleden begon de singer-singwriter en kocht ze haar gitaar. Een paar jaar later released ze hier haar eigen debuutalbum. Een album met Engelstalige liedjes die pakkend en realistisch zijn. Fris, authentiek en eerlijk was het commentaar vanuit Los Angeles daar waar haar album gemasterd is. Wat ze wil? Mensen het verhaal achter de liedjes vertellen en al spelend het publiek meenemen in dat verhaal alsof je een mooi boek leest en je je eigen verbeelding de vrije loop laat.


Kaarten kosten €.13,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor