Hieronder vindt u het overzicht van de activiteiten en voorstellingen georganiseerd door de Schalm. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link. 

Kaarten voor de voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje in de wall of fame.

VRIJDAG 8 JULI  2022 - “JASON RINGENBERG”


Aanvang: 20.00 uur


Countrypunk held Jason Ringenberg, bekend natuurlijk van Jason & the Scorchers laat weer een poepie ruiken met zijn nieuwe album Stand Tall. Op het swingende Lookin' Back Blues en het cheeky God Bless The Ramones, wat een geniale ode is aan de band en verteld eigenlijk precies het verhaal van zijn eigen herinnering aan de Ramones. In Hobo Bill's last Ride kruipt hij een beetje in de huid van Hank Williams en in I'm Walking Home maakt hij muzikaal een huppeltje met The Pogues. Stand Tall is een heel fijn vrolijk plaatje waarmee Jason Ringenberg na een tijd van afwezigheid zichzelf weer helemaal ferm in het vizier speelt en eindelijk komt hij ook weer eens naar Europa. 


Written In Music: "Jason Ringenberger is helemaal terug!"


Volkskrant:  Frisse en soms uitermate grappige countrypunk van oude bekende Jason Ringenberg 


Kaarten kosten €16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor, aan de deur €18,50 euro

VRIJDAG 15 JULI  2022 - “LIVE”  MUZIEKQUIZ MET JOS EN JOOST


Aanvang: 20.00 uur


Doe mee aan deze toegankelijke Muziekquiz. Vooral omdat deze niet alleen leuk is voor de wandelende muziek encyclopedieën uit deze omgeving, maar voor iedereen die houdt van de muziek in De Schalm!

Een originele muziekquiz gepresenteerd door Hans Valentijn en met live muziek van Joost Botman en Jos Kolenberg. 

De ronde met intro’s wordt live gespeeld door deze muzikanten en na afloop van de quiz gaan ze nog even een mooi stukje muziek spelen.GRATIS DEELNAME 

Geef je team (3 tot 5 personen) op via deschalmwestwoud@quicknet.nl

MAANDAG 5 SEPTEMBER 2022 - DUBBELCONCERT “ORDINARY ELEPHANT” en “KIM RICHEY”

Aanvang: 20.00 uur


Beleef de opening van het nieuwe theaterseizoen in de Schalm met een dubbeloptreden van deze topartiesten!Ordinary Elephant

Het prachtig akoestisch duo uit Louisiana Crystal en Pete Damore opereren muzikaal in op het snijpunt van country en folk en in de hoek van Gillian Welch & David Rawlings, Pharis & Jason Romero en klinken tezamen op zang en authentieke snaarinstrumenten (banjo, gitaar, mandoline) wonderlijk fraai. Op hun laatste album Honest, waar ze ook op samen werken met klasbakken als Will Kimbrough en Neilson Hubbard schrijven ze pakkende liedjes over observaties uit hun eigen omgeving. Het leverde hen een uitnodiging op van het prestigieuze Deense Tonder folk festival maar er zijn meer indrukwekkende aanprijzingen voor hun muziek van Mary Gauthier "two become one in song, I suspect their rise will be steady!" en Tom Paxton: This is rich ground. Listen!" en Eliza Gilkyson: "I'm a Big Fan!Kim Richey

De oorspronkelijk uit Ohio afkomstige Kim Richey vond haar lot in de platenwinkel van haar tante, struinend tussen de platen van Janis Joplin, Joni Mitchell en Lovin’ Spoonful. Na allerlei omzwervingen belandde Kim in Nashville, begon een eigen songwriter carrière en werkte samen met een indrukwekkende lijst van artiesten. Zo namen artiesten als Chuck Prophet, Trisha Yearwood, Chris Knight, Gretchen Peters en Kim Carnes al eens liedjes van haar op. Verder zong ze ook op albums van Jason Isbell, Rodney Crowell, Reckless Kelly, Ryan Adams en Todd Snider. Qua stijl kun je haar plaatsen in de hoek van Shawn Colvin, Patty Griffin en Suzanne Vega. Kim Richey heeft een prachtige warme stem en als ervaren singer-songwriter schrijft ze geweldige songs


Kaarten kosten €20,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor, aan de deur €22,50 euro

VRIJDAG 16 SEPTEMBER  2022 - “OTIS GIBBS”

ZONDAG 16 OKTOBER  2022 - “HOLLAND-AMERIKA LIJN”


Aanvang: 20.00 uur


Zijn rauwe stem is zijn handelsmerk en muzikaal houdt hij het midden tussen Steve Earle, Woody Guthrie, Johnny Cash en Billy Bragg. De optredens van Otis Gibbs zijn een belevenis op zich, niet alleen vanwege zijn krachtige performance maar ook om de bijzondere en vaak ook hilarische verhalen die hij tussendoor verteld. Zijn songs gaan over echte mensen, over zwervers en andere nomaden die hij ontmoette tijdens zijn reizen, de mensen op het platteland van Indiana waar hij opgroeide, de onverwachte helden uit de achterbuurt of de dagelijkse dingen die hij om zich heen ziet in East Nashville.  Naast de muziek heeft Otis tevens een populaire podcast radioshow genaamd "Thanks For Giving A Damn" waarin hij collega's in de R & R scene interviewt. Hij is geliefd en geroemd door velen zoals Billy Bragg die hem the real deal noemt, Mart Smeets die hem omschrijft als een linkse activist met prachtige muzikale omlijsting.  de Volkskrant schreef:  "rauwe ongeparfumeerde folkstrot met grote verhalende gaven en Lust For Life noemde hem "de grootste working-class poëet die er momenteel over de aardkloot rondzwerft".
 

nieuwste Video: https://youtu.be/OCtF4pZjfNE

Kaarten kosten €17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor, aan de deur €20,00

ZONDAG 20 NOVEMBER 2022  - “THE TENNESSEE STUDS”


Aanvang: 15.00 uur / Eindtijd 21.00 uur


De Schalm programmeert vanaf 1993 Nederlandstalige artiesten en sinds 1997 ook “Americana” artiesten veelal uit Canada of Amerika.

De Holland-Amerika Lijn is een kleinschalig festival met singer/songwriters uit deze landen.

Dit jaar treden op:

Marjolein Meijers met Walter en Onno Kuipers

Joost Botman & Ocobar

Alex Roeka met Reyer Zwart en Jeroen Kleijn

Shannon McNally met gitarist 

en ....

Meer informatie volgt!

Kaarten kosten €30,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor, aan de deur €32,50

Aanvang: 15.30 uur


Vijf jaar geleden presenteerden Tennessee Studs hun album 'See You Around' in uitverkochte zalen. Nu brengt de Amsterdamse formatie, bekend om zijn meeslepende mix van bluegrass & Americana, het langverwachte vijfde album uit, dat dit jaar wordt gevierd: 'Turn Up The Heat'.

De band bestaat uit twee Amsterdammers, een Rotterdammer, een Belg en een Zweed. Vanuit verschillende muzikale windstreken vinden ze elkaar al twintig jaar in bluegrass en Americana. Op het nieuwe album, met alleen eigen werk, vermengt meerstemmige samenzang zich met akoestische en elektrische gitaren, dobro, mandoline, fiddle, pedal steel en contrabas. 


Kaarten kosten €12,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor (ook met theatermenu) aan de deur €15,00

VRIJDAG 14 APRIL 2023  - “NATHAN BELL”

Aanvang: 20.00 uur


Nathan Bell is een superieure singer-songwriter uit Signal Mountain, Tennessee die met zijn liedjes binnen enkele minuten weet te overdonderen door hun onbeschrijfelijke schoonheid. Zijn ogenschijnlijk eenvoudige liedjes zijn zo doeltreffend goed geschreven dat ze je raken tot op het bot, niet alleen door de tekst maar ook door de manier waarop ze worden gezongen door Bell. Met zijn doorleefde intense stem doet hij je denken aan helden als Guy Clark en John Prine. Het is muziek uit de hoogste regionen van Americana, met niets geen opsmuk. Bell laat zich inspireren door wat hij om zich heen ziet en dat hem bezig houd en dwars zit in politieke zin, zoals de opkomst van het populisme en het angst en haat zaaien voor immigranten door Trump en zijn aanhangers en de wapenproblematiek in de VS. Afgelopen jaren bracht Nathan 3 nieuwe albums uit  Loves Bones And Stars, een live album en eind 2019 ook het album "The Right Reverend Crow Sings New American Blues" met veel bluesy songs geïnspireerd door bluesmuzikanten die Nathan bewonderd zoals Sonny Terry & Brownie McGee, Lightning Hopkins, Johnny Winter en Sister Rosetta Tharpe. Voor dit najaar staat er een nieuw album in de planning genaamd Red, White and American Blues waarop Nathan zich van een iets stevigere kant laat horen en zompig, donker en rauw klinkt. Op het nieuwe album doen ook een aantal fantastische gastmuzikanten mee zoals bijvoorbeeld Patty Griffin maar het is vooral Nathan die weer echt schittert met zijn fantastische songs en zich telkens weer weet te overtreffen.   

Kaarten kosten €17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor, aan de deur €20,00