Hieronder vindt u het overzicht van de activiteiten en voorstellingen georganiseerd door de Schalm. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link.

Kaarten voor de voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje op de wall of fame.

Wilt u op de hoogte blijven van de live muziek in de Schalm?

klik dan op de NIEUWSBRIEF en u krijgt op tijd bericht van alle nieuwe voorstellingen en kunt u als eerste reserveren.

Bij  de meeste middagvoorstellingen kunt u een theatermenu reserveren in de ticketshop.


Na de voorstelling kun je een (vegetarische) hamburger of een lekkere biefstuk met frites bestellen met daarbij een schaaltje rauwkost en een heerlijk nagerecht.

Dit alles voor een prijs van 15,00 euro.

ZATERDAG 17 JUNI  2023  - “POP4YOU”

Aanvang: 20.00 uurAlweer 20 jaar geleden opgericht door Frank Kok. Na 15 jaar is het stokje overgenomen door John van der Schaaf.

We willen met dit concert de mooiste nummers uit de periode met Frank Kok en ons nieuwe repertoire (olv John van der Schaaf) ten gehore laten brengen. Dus iets ouds en iets nieuws. Denk daarbij aan koorbewerkingen van Queen, Sting, Adele, de Dijk, Nena enz. Alles onder de muzikale begeleiding van Carin Wagenaar (piano) Frank Ruiter (drums) en Ton Boon ( basgitaar). Tijdens het concert is er nog een gastoptreden van een gitarist ( Ivar Eijlikhuizen)

Daarnaast gastoptredens van;

Slagwerkgroep Hoogkarspel

Voice Over Een close harmony collectief van 3 mannen uit West-Friesland

Laat jezelf verrassen met dit gevarieerde concert of geef een kaart cadeau Kaarten à 10 euro via het ticketkantoor.

Een enthousiaste groep drummers van ongeveer 15 personen onder leiding van Leon Gouda. Zij spelen zeer gevarieerde muziek waarin het entertainment element zeer aanwezig is.

Wat de band uniek maakt, is dat men pop classics in een ultieme 'unplugged' uitvoering brengt. Enkel begeleid met gitaar en eenvoudige percussie, alleen de 'kale' basis.


Kaarten kosten €10,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor.

Op ons podium tijdens Kermis Westwoud 25 tot en met 29 augustus:

ZATERDAG 26 AUG   - “OVER DE DIJK”

Aanvang: 19.30 uurAcht muzikanten die hun sporen allemaal ruimschoots verdient hebben in de muziek en een gezamenlijke passie voor een van de beste live bands die Nederland gekend heeft brengt de tribute; “Over de Dijk”. Een indrukwekkend goede tribute van een icoon in de vaderlandse popgeschiedenis, De Dijk. Waar andere tribute bands hun best doen om elke noot van de plaat goed na te spelen, gaat “Over de Dijk” verder. Zij zorgen voor de live benadering waar de Dijk zelf ook zo bekend mee is geworden. Een professionele blazerssectie, vette hammond ,stuwende gitaren, solide ritmesectie en natuurlijk een zanger die Huub bijna evenaart. Een act die nu al veel besproken is en een absolute aanrader om live te zien…maar vooral te ervaren. Trek iets moois aan, dan gaat “over de Dijk” met jou een avond dansen op de vulkaan.

Over de Dijk bestaat uit: Yorick Baltus, Maikel Kenter, Bas Rijpkema, Anette De Greeuw, David Baas, Eric Nieuweboer, Maureen Uitendaal en Jochem Pennekamp.


Ticket voor entree kost 7,50 euro en omdat het kermis is krijg je er twee consumptiebonnen bij!

MAANDAG 28 AUGUSTUS  - “SCENIC ROUTE TO ALASKA”

Aanvang: 19.30 uur"Some say they sound like if The Beatles were from the prairies"

Inhoud en toegankelijkheid worden vaak als tegengestelde krachten beschouwd als het om popmuziek gaat, waardoor het des te indrukwekkender wordt als een band als Scenic Route to Alaska zo moeiteloos een ruime dosis van beide aflevert.

Het in Edmonton gevestigde trio, bestaande uit Trevor Mann, zang en gitaar, drummer Shea Connor en bassist Murray Wood, vertolkt moeiteloos aanstekelijke vocalen en gedenkwaardige melodieën door middel van rijke arrangementen - direct boeiend, maar zeer verslavend.

In het afgelopen decennium heeft SRTA 6 albums uitgebracht, stond het op nummer één op de Canadese radio chart en toerden ze uitgebreid door Canada, Europa, de VS en Australië. Met hun 7e plaat die in 2023 uitkomt, zijn de fans in deze omgeving meer dan mazzel dat we ze door een onverwachte opening in hun agenda konden boeken!


Ticket voor entree kost slechts 7,50 euro en omdat het kermis is in het dorp krijg je er ook nog twee consumptiebonnen bij.

Reserveer snel!

DINSDAG 29  AUGUSTUS  - “THE FORTUNATE SONS - CCR TRIBUTE”

Aanvang: 19.30 uurThe Fortunate Sons

“Weergaloze ode aan Creedence Clearwater Revival”

Proud Mary, Who’ll StopThe Rain, Bad Moon Rising, I put A Spell On You; Dit is slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival op haar naam heeft staan. Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren '60 en '70 ongekende successen te boeken. Talloze hitnoteringen en een optreden op Woodstock waren dan ook het gevolg. De muziek van C.C.R. staat bij velen van ons als de ultieme soundtrack van de roemruchte jaren ’60 en ‘70 in het geheugen gegrift. The Fortunate Sons laat deze tijden weer herleven!

De mannen vonden dat het C.C.R. repertoire niet voor de bühne verloren moest gaan

en hebben zich ontpopt als trefzekere vertolkers van hun helden. Met hun spetterende “Tribute to C.C.R.” hebben ze in de afgelopen jaren talloze wervelende shows in binnen- en buitenland gegeven.

The Fortunate Sons weten als geen ander met hun “Tribute to C.C.R.” de sfeer en het gevoel van de jaren ’60 en ’70, de bloeiperiode van de popmuziek, tot leven te wekken. Zanger en gitarist Toon Eppink komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van C.C.R. frontman John Fogerty. Door velen is hij dan ook al tot “de Nederlandse John Fogerty” gekroond. Met de weergaloos swingende ritmesectie van Arn Kortooms op bas en Ipo van Drooge op drums en de sfeervolle invulling door Jan van Bijnen op gitaar en toetsen wordt het geheel tot een dampend feest.


Ticket voor entree kost 7,50 euro en omdat het kermis is krijg je er twee consumptiebonnen bij!

MAANDAG 4 SEPTEMBER   - “HET ATELIER” en korte voorfilm: DIE ENE

Aanvang: 20.00 uur


Een portret van Hella de Jonge door Freek de Jonge, met na afloop een uitgebreid nagesprek


Het portret van oma Lientje dat prominent in de woonkamer hing heeft Hella al vroeg doen beseffen dat daar een groot verdriet achter schuilging. Geen wonder dat juist dat schilderij het uitgangspunt is geworden van een documentaire over haar opmerkelijke creatieve veerkracht. Gedurende 80 minuten krijgen we een beeld hoe ze keer op keer het elan vond om teleurstelling en kwetsuren te overwinnen en om te buigen naar het scheppen van een indrukwekkend gevarieerd oeuvre. Tijdens de lockdowns trok Hella zich terug in haar atelier om een oude liefde op te pakken: het schilderen. Wat ooit op de Rietveldacademie was misgegaan, is in twee jaar opgebloeid tot een eigen stijl met eigen verhalen. Dagelijkse wandelingen, met haar man Freek, over de Joodse Begraafplaats die op 200 meter van het Atelier ligt, voorzien dit verhaal van een verrassende context. In het Atelier voert Hella gesprekken met vrienden en vriendinnen, haar vader, een vitaliteitsprofessor en een vormgever. Freek de Jonge heeft er een verhaal uit gedestilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven.

Met
Hella de Jonge, Vera van Os, Clairy Polak, Diewertje Blok, Chazia Mourali, Janna van Son, David van Bodekom, Martie Dekkers, Frederique Palmen, Winnie van Rossem, Eli Asser †

UITVERKOCHT

ZATERDAG 9 SEPTEMBER  2023  - “JOOST BOTMAN” ALBUM RELEASE PARTY

Aanvang: 20.30 uur


Deze avond presenteert Joost Botman samen met Cok van Vuuren, Rob Wijtman en Bart Wijtman (ook wel bekend als Ocobar) zijn nieuw uitgekomen debuutplaat ‘Zomer’.


Het maken van een eigen Nederlandstalige plaat stond al lang op de verlanglijst van Joost. In 2022 kreeg het eindelijk vaste vorm. Begin November is hij samen met een van de beste bands van Nederland de studio ingedoken. De sfeer in de studio was meer dan goed en dat is terug te horen op het album; het is een hele mooi plaat geworden. Om te vieren dat het debuutalbum ‘Zomer’ uit is organiseren wij deze release party.


Op het album staan een aantal hertalingen van Amerikaanse grootmeesters als Hank Williams, Bob Dylan en Jim Groce maar ook Joost zijn eigen werk. Liedjes over avontuur, verandering en de band tussen familie.


Tijdens de presentatie van de plaat spelen Joost en de muzikanten alle nummers van de plaat,

op een manier zoals alleen zij dat kunnen!

Er zijn een beperkt aantal plaatsen omdat er tijdens de crowdfunding al plaatsen gereserveerd zijn. Wees er snel bij!


Kaarten kosten €15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor.

ZONDAG 10 SEPTEMBER  2023  - “KATINKA POLDERMAN”

Aanvang: 15.30 uur


Katinka Polderman – Masterclass beslisbomen maken

Katinka Polderman zit nooit stil. U kent haar natuurlijk van de liedjes die ze al jaren voor uitzinnige publieken zingt, maar anno 2023 is ze ook Beslisbomenmaker des Vaderlands.

In mei verschijnt bij Lebowski het boek 'Beslisbos', met de beste beslisbomen tot nu toe én nieuwe, nog niet eerder gepubliceerde bomen. Hierin geeft Polderman een overzichtelijk en kordaat antwoord op vragen als 'Staat u in uw kracht?', 'In welk geologisch tijdvak bent u beland?' en 'Bent u wakker of bent u woke?'

Om het boek te vieren geeft Polderman een aantal exclusieve masterclasses beslisbomen maken in de leukste, fijnste theaters van Nederland. Wat u kunt verwachten? Een spectaculaire powerpointpresentatie, in elkaar geknutseld door Polderman zelf. En wijze lessen over het maken van beslisbomen, over creativiteit en de lol van jezelf verrassen. Tussen de regels door leert u hoe u in het leven kunt staan als een echte beslisboomchirurg.

Het is geen cabaret, het zijn geen liedjes, het is geen theater, het is geen lezing. Het is een gelegenheidspowerpointpresentatie waarbij veel te lachen valt en hier en daar nog wat wordt opgestoken ook. Tegendraads, origineel en nuchter, zoals u van deze veelzijdige maker gewend bent.


Kaarten kosten €16,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor met optioneel een theatermenu

WOENSDAG 13 SEPTEMBER 2023  - “DIEDERIK NOMDEN”

Aanvang: 20.00 uur


Na 8 jaar intensief touren met tributebands The Analogues en Her Majesty vindt singer/songwriter Diederik Nomden dat het nu tijd is om zijn zelfgeschreven werk eens live ten gehore te brengen.
Na 3 albums in 10 jaar is het moment gekomen om in z’n eentje op pad te gaan, en de verhalen over liefde, geluk en verlies te vertellen. Nomdens muziek is stevig geworteld in de Beatlesque stijl van de late jaren ’60, overgoten met de Westcoast-sound van begin jaren ’70, met als voornaamste boegbeelden Crosby, Stills, Nash & Young en Jackson Browne. Ook weerklinkt in zijn nummers nadrukkelijk de melancholische sfeer die het werk van Tim Hardin, Nick Drake en Gram Parsons zo kenmerkt.

Met een eigen repertoire van meer dan veertig eigen composities, en een flinke verzameling door anderen geschreven liedjes die hem bijna net zo na aan het hart liggen als zijn eigen werk, neemt Nomden het publiek mee in zijn reis van het jongetje van 9 dat zich vol overgave stortte op het bespelen van de piano van zijn moeder, via de tiener die begin jaren ’90 onder invloed van The Beatles’ White Album zijn eerste gitaarakkoorden aansloeg, langs de zorgeloze twintiger die door Nederland en diverse buitenlanden tourde met indierockbands Johan en Daryll-Ann, tot aan de man die 3 soloplaten vol introspectieve melancholische folkpop afleverde. En nu dan eindelijk de tijd neemt om ze live uit te voeren. Dat Diederik ook de Schalm als podium heeft uitgekozen is te danken aan het succesvolle optreden tijdens de Kerststerren vorig jaar.

Kaarten kosten €15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor.

ZONDAG 24 SEPTEMBER 2023  - “ROB CHRISPIJN”

Aanvang: 15.30 uur


Liefhebbers van kleinkunst en het oude werk van Herman van Veen let op:


Firma Ziel & Zaligheid


Bestaat uit Jan Borger – piano, gitaar, accordeon – speelt al dertig jaar in de theaters van Nederland, vaak als begeleider van Elly en Rikkert.

Jolien Damsma – zang en gitaar – schrijft haar eigen nummers en deed gastoptredens in programma’s van Karin Bloemen, De Kik en Trinity.

Rob Chrispijn – verhalen en zang – schrijft al veertig jaar voor mensen als Herman van Veen, Liesbeth List, Stef Bos, Angela Groothuizen en vele anderen. Maakte ruim tien jaar geleden al eens een tournee langs de kleine theaters van ons land en vond het tijd voor een nieuwe ronde.


Ze spelen het programma ‘Toevalstreffer’ over de wonderlijke spelingen van het lot en alledaagse wonderen. Ze maken vooral gebruik van eigen werk maar ook van vertalingen van Sting en Leonard Cohen.

https://www.youtube.com/watch?v=0HuQxVd52eI


Kaarten kosten €15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor met optioneel een theatermenu.

VRIJDAG 6 OKTOBER 2023  - “WALTER ROOTSIE AND HIS BLUE CONNECTION”

Aanvang: 20.30 uur


Walter Rootsie and his Blue Connection is een bijzondere Americana band uit Finland. Deze Finse roots band is geformeerd in 2005 door de Nederlandse singer-songwriter Walter ‘Rootsie’ Hopmans in Helsinki. Deze Americana band uit Finland met een Nederlandse kern spelen hun eigen gemaakte songs en sounds door hun brede muziekstijl in een originele mix van singer-songwriters, blues, country, rock, folk, pop. Een zeer gewaardeerde en ervaren band met een volstrekt eigen geluid. De muziek verhaalt over diverse thema’s in balads, vette texas blues, rock en mooie luisterrijke singersongwriters muziek. Alle bandleden hebben hun muziekervaring in diverse bands opgedaan van rockabilly, blues, jazz tot rock. De band heeft een aantal albums uitgebracht die internationaal zeer goed zijn ontvangen. Met name de albums “Get Up And Go” en hun laatste “Dark Water”. Dark Water heeft maandenlang in diverse internationale roots muzieklijsten gestaan. hun bekendste nummers ‘Forget Your Name’, ‘Waiting’, ‘ Criminal In Grain ‘en ‘Running Down Slow’ zijn te beluisteren op diverse radiostations wereldwijd en Spotify speelijsten. Inmiddels hebben ze tientallen nieuwe nummers op hun setlist toegevoegd met de bekende muzikale diversiteit voorop. Walter Rootsie and his Blue Connection biedt de bezoeker een keur aan diverse (h)eerlijke roots muziek met passie en uit het leven gegrepen.


Walter Rootsie- Lead vocals, guitars, harp, Jan Smedu Smedberg – Bass guitar, Acoustic Bass, Anssi Lehtivuori – Drums, Percussions, backing vocals,  Parska Saharinen – electric guitar, slide guitar, dobro.


Kaarten kosten €12,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 15 OKTOBER 2023  - “DE HOLLAND AMERIKA LIJN”


Aanvang: 15.00 uur / Eindtijd 21.00 uur


De Schalm programmeert vanaf 1993 Nederlandstalige artiesten en sinds 1997 ook Americana muziek, singer/songwriters veelal uit Canada of Amerika.

De Holland-Amerika Lijn is een kleinschalig festival met singer/songwriters uit deze landen.

Dit jaar treden op:


Flip Noorman (NL)

Rod Picott (USA)

The Lasses (NL)

Joost Botman en Cok van Vuuren (NL)


en anderen


Reserveer snel voor dit zeer unieke en betaalbare festival, welk garant staat voor een hele gezellige, muzikale middag/avond!

Kaarten kosten €35,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 29 OKTOBER 2023  - “TIM KNOL EN NICO DIJKSHOORN”

Aanvang: 15.30 uurTim Knol & Nico Dijkshoorn


Een duo met gedeelde hartstocht. De twee verschillen bijna dertig jaar in leeftijd. Nico Dijkshoorn (1960) is columnist, dichter, schrijver en muzikant. Tim Knol (1989) is singer-songwriter. De oudere stak zijn bewondering voor de jongere nooit onder stoelen of banken. Zo schreef Nico over Tim onder meer: ‘Dat vrolijk pratende mannetje, dat aan zijn versterker pulkende kereltje, veranderde voor mijn ogen, alleen maar door te zingen, in een 96-jarige singer-songwriter, die in zijn liedjes nog één keer terugkijkt op zijn leven. Magisch!’


De twee vonden elkaar in hun gedeelde passie voor muziek, muziekinstrumenten en verhalen vertellen. Wat dit bijzondere duo op het podium gaat doen, is steeds opnieuw een verrassing. Ter plekke geschreven liedjes en verhalen, een eerbetoon aan muziekhelden, gitaren, veel gitaren? Het zou zómaar kunnen.


Kaarten kosten €20,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor, optioneel met theatermenu

MAANDAG 6 NOVEMBER 2023  - “JIM WHITE EN BAND”

Aanvang: 20.00 uur


Jim White is een gerespecteerde naam in de hedendaagse alternatieve country- en rootsmuziekscene. Hij werd eind jaren ’90 ontdekt door David Byrne, zanger van de legendarische groep Talking Heads, en getekend op diens label Luaka Bop. White werkte voor zijn platen reeds samen met ronkende namen als Joe Henry, Bill Frisell, Morcheeba, en Aimee Mann.

Het zuiden is de wieg van praktisch alle Amerikaanse muziek, een vat vol fascinerende tegenstellingen en een niet aflatende bron van inspiratie voor talloze muzikanten en schrijvers. Jim White wordt wel eens “The king of country noir” genoemd. Hij maakt dromerige en donkere nummers waarin folk, country, Americana, bluegrass en pop op een beklemmende manier voorbijkomen. Een poging om de geheimen van het zuiden van de V.S. te ontrafelen, en tegelijk af te rekenen met zijn eigen demonen. Of, zoals White het zelf stelt, ‘proberen om de gouden tand in Gods valse grijns te vinden.’ Zijn laatste album is Waffles, Triangles & Jesus waarmee Jim zowel bij pers als in het live circuit op heel veel aandacht kon rekenen, met als resultaat heel wat fel gesmaakte shows op een aantal toplocaties.

Jim White speelt in een trio line up met Geert Hellings op gitaar en Nicolas Rombouts op bas.

Kaarten kosten €16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 19 NOVEMBER 2023  - “BEN REEL EN THE HAARLEMBOYS”

Aanvang: 15.30 uur


De Ierse singer songwriter Ben Reel is eerst en vooral een geweldige zanger: indrukwekkend, intens. Een soort kruising tussen Marvin Gaye en Bruce Springsteen. Maar als Ierse songwriter schrijft Ben óók nog eens liedjes van het allerhoogste niveau. Zijn muziek is echter niet traditioneel Iers. Tekstueel is Ben een 21ste -eeuwse uitvoering van een protestzanger uit de jaren zestig: politiek geëngageerd, make love – not war. Een eigentijdse singer-songwriter, met pakkende popsongs richting Americana en rock. Ben trad al vaak op in Nashville en New York, en Gerry Anderson – van BBC Radio Ulster – noemde zijn album Sweet Victory zelfs ‘the best album I’ve heard in years’.

Kaarten kosten €15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor optioneel met theatermenu.

ZONDAG 3 DECEMBER 2023  - “VRIENDEN VAN JAN ROT HEBBEN EEN ROTMIDDAG”

Marjolein Meijers, Jakob Klaasse, Walter Kuipers en Onno Kuipers


Aanvang: 15.30 uur


Ode aan Jan Rot!    “Je gaat toch wel een voorstelling maken met mijn liedjes?”, dat was één van de dingen die Jan en Marjolein bespraken, de laatste keer dat Marjolein hem zag. Ze zaten in de auto op weg naar Amsterdam. Voor de laatste keer, dat wisten ze. Jan Rot overleed 22 april 2022.

Marjolein en hij waren 20 jaar het duo ‘An en Jan’. Samen met Jakob Klaasse stonden ze met de eerste klassieke vertalingen van Jan op de Parade. Knappe vertalingen die je het origineel doen vergeten. Marjolein Meijers maakt samen met Jakob Klaasse, Walter Kuipers en Onno Kuipers een serie voorstellingen die de komende jaren als meezing voorstelling gaan spelen. Er liggen er drie op de plank. Deel één is de vroege jaren.


Kaarten kosten €17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor optioneel met theatermenu.

ZATERDAG 23 DECEMBER 2023  - “KERSTSTERREN”

Aanvang: 20.30 uur


Kerststerren, het jaarlijks terugkerend evenement in het laatste weekend voor Kerstmis.

Tim Knol, Djurre de Haan en Joost Botman spelen met hun band en gast muzikant(en) de “sterren” van de hemel.

Voor heel veel bezoekers is het een traditie geworden deze voorstelling te bezoeken met vrienden en familie.

We weten op dit moment nog niet wat het thema gaat worden, maar dat het weer leuk gaat worden weten we zeker.Kaarten kosten € 23,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor.

ZONDAG 24 DECEMBER 2023  - “KERSTSTERREN”

Aanvang: 14.30 uur


Kerststerren, het jaarlijks terugkerend evenement in het laatste weekend voor Kerstmis.

Tim Knol, Djurre de Haan en Joost Botman spelen met hun band en gast muzikant(en) de “sterren” van de hemel.

Voor heel veel bezoekers is het een traditie geworden deze voorstelling te bezoeken met vrienden en familie.

We weten op dit moment nog niet wat het thema gaat worden, maar dat het weer leuk gaat worden weten we zeker.


Vanwege kerstavond begint deze voorstelling een uur eerder dan de andere middagvoorstellingen in de Schalm.


Kaarten kosten € 23,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor.