​

​

​

Hieronder vindt u het overzicht van de activiteiten en voorstellingen georganiseerd door de Schalm. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link. 

Kaarten voor de voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje in de wall of fame.

ZONDAG 9 DECEMBER 2018 - “SPINVIS” - In Werkelijkheid

Aanvang: 15.00 uur

​

Erik de Jong alias Spinvis is in vijftien jaar uitgegroeid tot een van de meest eigenzinnige en veelzijdige artiesten in het Nederlandse poplandschap.  

Hij komt naar de Schalm met het programma “In Werkelijkheid”

Spinvis en Saartje Van Camp spelen een muziekvoorstelling die in werkelijkheid over iets anders gaat. Achter ieder verhaal zit een ander verhaal. En ook dat verhaal vertelt niet alles. In Werkelijkheid speelt zich af in een wereld die in werkelijkheid de onze zou kunnen zijn. Een visuele en muzikale vertelling met veel nieuwe en oudere liedjes van Spinvis. Opnieuw gearrangeerd. Soms verstild. Soms keihard.

Dit is dichterlijke popmuziek op zijn best!

​

Kaarten kosten €.18,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 16 DECEMBER 2018 - “CORNELISSEN” Het mannetje in mijn gitaar

​

Aanvang:15.00 uur

​

Cornelis Vreeswijk, geboren in IJmuiden, maar wereldberoemd in Zweden. Een jaarlijks festival, een parkje en een standbeeld herinneren aan hem. Dichter, zanger, muzikant.

In ons land vrijwel alleen nog bekend bij een oudere generatie door zijn hits: ‘De nozem en de non’, ‘Veronica’ of ‘Bakker de Baksteen’. Maar Vreeswijk is nog zoveel meer.

Daar willen de mannen van ‘Cornelissen’ u mee kennis laten maken; zijn liederen over drank, vrouwen, het leven en de dood, politiek en het milieu. Natuurlijk de hits, maar ook minder bekend werk en een tip van de sluier over het leven en lijden van Cornelis Vreeswijk oplichten, waarbij er verbanden worden gelegd die nog niet eerder zichtbaar waren.

​

Kaarten kosten €.12,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZATERDAG 22  EN ZONDAG 23 DECEMBER 2018 - “KERSTSTERREN”

​

Aanvang zaterdag: 20.00 uur   UITVERKOCHT

Aanvang zondag: 16.00 uur

​

​

Rond de kerstdagen hebben we ieder jaar de Kerststerren. Tim Knol, Djurre de Haan en Joost Botman nodigen collega muzikanten uit en stellen weer een verrassend programma samen. Dit jaar staat het concert in het teken van The Man in Black: Johnny Cash.  Samen met The Blue Grass Boogiemen

​

Kaarten kosten €.20,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZATERDAG 23 FEBRUARI 2019 - “TIM KNOL” - Lost & Found 2

​

Aanvang: 20.00 uur

​

In 2018 - 2019 gaat Tim opnieuw op pad met het theaterconcert Lost & Found 2, waarin hij veel werk van zijn cd Cut the Wire (januari 2018) speelt, maar ook een aantal prachtige covers. Over Cut the Wire schreef de Volkskrant die het album vier sterren gaf: '…frisheid in de wiegende, elegante melodieën die Knol zo mooi kan schrijven én met zijn heldere stem zo mooi kan inkleuren…Gewoon mooie muziek maken, dat is nu het devies, maar hij doet hier meer dan dat.' 

​

Kaarten kosten €.17,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor