THEATER 

 

Hieronder vindt u het overzicht van de activiteiten en voorstellingen georganiseerd door de Schalm. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link.

Kaarten voor de voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje in de wall of fame.

ZATERDAG 23 DECEMBER - “KERSTSTERREN”

Aanvang: 20.00 uur 

 

DIt jaar gaan onze 'kerststerren' Tim Knol, Djurre de Haan en Joost Botman 6 feet under. Ze zullen de mooiste liedjes vertolken van muzikanten die ons de laatste jaren zijn ontvallen. 

Tim, Djurre en Joost spelen - samen met band - repertoire van Leonard Cohen tot Tom Petty tot Allen Toussaint. 

Dat belooft weer een uniek mooie avond te worden! 

 

Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZATERDAG 10 FEBRUARI - “VIVA PIAF”

Aanvang: 20.00 uuur 

 

‘VIVE PIAF !’

Nadja Filtzer en haar virtuoze musici nemen je mee in de achtbaan van Edith Piaf’s leven en chansons. Een compilatie van het grootse en meeslepende levensverhaal van de straatmus die uitgroeide tot grande dame van het Franse Chanson. Na uitverkochte voorstellingen met laaiend enthousiast publiek door het land van Sneek tot aan Maastricht en het Brighton Fringe Festival, touren ze nu een tweede seizoen door het land. Nummers als Rien de rien en la Vie en Rose passeren de revue, maar ook eigen Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes.

Nadja Filtzer - winnares publieksprijs 2009 Concours de la Chanson Ze studeerde af als actrice en is nu 19 jaar professioneel chansonnière, entertainer, songwriter en theatermaker. Ze zingt Jazz, Braziliaans, Tango, Franse en eigen Nederlandse Chansons, Soul en Smartlappen als Tante Sjaan.  Met haar Oekraïens-Joods-Mexicaans-Hollandse wortels verenigt Nadja de melancholie van het oude Europa met de passie van Latijns-Amerika.

Leo Bouwmeester- piano (Jeroen Willems zingt Brel, Izaline Calister, Leonie Jansen)  

Peter van Os: (Jenny Arean & Marijn Brouwers, Metropole orkest & NedPho, Alex Roeka, Niki Jacobs)

Meer informatie op www.100jaarpiaf.nl

Kaarten kosten 16,00 euro en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 15 APRIL - MARJOLEIN MEIJERS MET: “VAN BERINI TOT SOLEX!”

 

Aanvang: 15.00 uur 

Marjolein Meijers kent u nog als Annie van de Berini’s, met Jan Rot als An & Jan, solo met muzikanten in het programma ‘Solex’. Al die tijd werd haar muziek steevast onthaald op lovende kritieken. Hoog tijd voor een overzicht. 

In ‘Van Berini tot Solex’ leidt Marjolein het publiek door haar muzikale leven, samen met de muzikanten Walter en Onno Kuipers. Het drietal brengt de allermooiste oude liedjes, maar ook gloednieuwe, afwisselend spetterend en ingetogen, vrolijk en stemmig, goed gearrangeerd en mooi van eenvoud. En zoals we van Marjolein gewend zijn, wordt alles gelardeerd met smeuïge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach. 

van Iers, Americana, cayun en old time tot eigen muziek 

 

Weer een gezellige zondagmiddag in de Schalm onder het genot van een lekker drankje of sepciaalbiertje en na afloop een heerlijke Irish stew! 

 

Kaarten kosten 15,00 euro inclusief de stew en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 13 MEI 2018 - “SOUND OF SILENCE”

 

Aanvang: 15.00 uur

The Story of Simon & Garfunkel

 

Joost Botman en Niels van der Gulik komen uit West-Friesland, in de kop van Noord-Holland, maar als zij het repertoire van hun helden Paul Simon en Art Garfunkel zingen, nemen zij het publiek moeiteloos mee naar New York, waar dit meest succesvolle muzikale duo ooit, begon.

Met behulp van prachtige muziek, verhalen, en anekdotes en uit de roerige jaren 60 en 70 vertellen Joost en Niels op boeiende en droogkomische wijze over Simon en Garfunkels weg naar succes, de botsingen tussen de twee mannen, hun professionele scheiding en het legendarische reünieconcert in Central Park in 1981.

Net als Simon en Garfunkel zijn Joost en Niels soms ook op zoek naar verbondenheid, maar in hun muzikale spel vinden ze elkaar altijd weer terug. De lol spat er vanaf bij de uptempo nummers en bij de breekbare nummers bezorgen ze het publiek kippenvel. 

 

Sound of Silence is niet alleen een feelgoodconcert, het werpt ook een nieuw licht op tijdloze hits als The Boxer, Mrs. Robinson, The Sound of Silence, Cecilia en Bridge over Troubled Water.

 

 

“moederdag special” 

 

 

U kunt deze voorstelling ook bestellen inclusief moederdag buffet voor 26,00 euro: 

1 grote spies van 250 gram (varkenshaas, saté, spek, worst, ui en paprika) 

1 ruime huisgemaakte aardappeltaart met Beemsterkaas  

1 bakje met Griekse salade  

heeft u een dieet, geef het door via de mail dan houden we er rekening mee! 

 

Kaarten kosten 16,00 of 26,00 euro en zijn te reserveren via het ticketkantoor