Hieronder vindt u het overzicht van de activiteiten en voorstellingen georganiseerd door de Schalm. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link. 

Kaarten voor de voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje op de wall of fame.

wilt u op de hoogte blijven van de live muziek in de Schalm?

klik dan op de nieuwsbrief en u krijgt op tijd bericht van alle nieuwe voorstellingen en kunt u als eerste reserveren.

Bij  de meeste middagvoorstellingen kunt u een theatermenu reserveren in de ticketshop.


Na de voorstelling kun je een (vegetarische) hamburger of een lekkere biefstuk met frites bestellen met daarbij een schaaltje rauwkost en een heerlijk nagerecht.

Dit alles voor een prijs van 15,00 euro.

ZONDAG 16 APRIL 2023  - “CORACLE”

Aanvang: 15.30 uur


Gitarist Ron Newson en Noord-Ierse zanger Jim Spiers ontmoetten elkaar in 1989 tijdens een muzieksessie in Engeland, wat resulteerde in een vriendschap en deze band als gevolg. Sindsdien reizen de Nederlandse bandleden twee keer per jaar naar Engeland waar Jim woont, en komt hij soms op zijn beurt hierheen. Coracle speelt Ierse Ballades, uptempo songs en instrumentale tunes van oa The Dubliners, Christy Moore en The Fureys, alsmede enkele eigen nummers die ook zijn opgenomen op hun 3 CD’s. Naast Jim en Ron spelen verder violist en mandolinespeler Piet Kolderman, bouzouki-speler en gitarist Theo Burghouts en Bas Berkhout op banjo, harmonica, trekzak, fluit, lepels enz.


Kaarten kosten €12,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

VRIJDAG 21 APRIL 2023  - “MICHAEL MCDERMOTT”

Aanvang: 20.00 uur


Muziek kan intens verbinden als de luisteraar de songs als spiegels kan gebruiken, dan is het de artiest gelukt om contact te krijgen.  Chicago singer-songwriter Michael McDermott beoefent deze kunst van artistiek evenwicht al vele jaren en hij doet het weer op zijn nieuwste CD ‘St. Paul’s Boulevard’. Gepassioneerd, eerlijk,  pijnlijk, gelukzalig, empathisch, begripvol, ervaringsdeskundig, het zijn allemaal woorden die onlosmakelijk verbonden zijn aan Michael McDermott, die met zijn geweldige stem, zijn gitaar en pianospel,  het publiek meeneemt op een echte trip, high worden zonder dat je hoeft te spuiten, slikken of iets…. het is puur genieten!!!


Kaarten kosten €15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor, aan de deur €17,50

MAANDAG 24 APRIL 2023  - “NATHAN BELL”

Aanvang: 20.00 uur


Nathan Bell is een superieure singer-songwriter uit Signal Mountain, Tennessee die met zijn liedjes binnen enkele minuten weet te overdonderen door hun onbeschrijfelijke schoonheid. Zijn ogenschijnlijk eenvoudige liedjes zijn zo doeltreffend goed geschreven dat ze je raken tot op het bot, niet alleen door de tekst maar ook door de manier waarop ze worden gezongen door Bell. Met zijn doorleefde intense stem doet hij je denken aan helden als Guy Clark en John Prine. Het is muziek uit de hoogste regionen van Americana, met niets geen opsmuk. Bell laat zich inspireren door wat hij om zich heen ziet en dat hem bezig houd en dwars zit in politieke zin, zoals de opkomst van het populisme en het angst en haat zaaien voor immigranten door Trump en zijn aanhangers en de wapenproblematiek in de VS. Afgelopen jaren bracht Nathan 3 nieuwe albums uit  Loves Bones And Stars, een live album en eind 2019 ook het album "The Right Reverend Crow Sings New American Blues" met veel bluesy songs geïnspireerd door bluesmuzikanten die Nathan bewonderd zoals Sonny Terry & Brownie McGee, Lightning Hopkins, Johnny Winter en Sister Rosetta Tharpe. Voor dit najaar staat er een nieuw album in de planning genaamd Red, White and American Blues waarop Nathan zich van een iets stevigere kant laat horen en zompig, donker en rauw klinkt. Op het nieuwe album doen ook een aantal fantastische gastmuzikanten mee zoals bijvoorbeeld Patty Griffin maar het is vooral Nathan die weer echt schittert met zijn fantastische songs en zich telkens weer weet te overtreffen.   

Kaarten kosten €17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor, aan de deur €20,00

ZONDAG 7 MEI   - “JOOST BOTMAN”

Aanvang: 15.30 uur


 What is Truth 

Joost Botman op zoek naar de ware Johnny Cash


In de jaren’50 en’60 realiseerde JohnnyCash zijn eigen American Dream. Hij werkte zich op van katoenplukkerszoon tot een superster met een eigen TV-show. Hij was een echte verhalenverteller, met zijn liedjes verkondigde hij een boodschap, maar met de waarheid naam hij het niet altijd even nauw.


Joost Botman duikt in de geschiedenis van'the Man in Black’. Een geschiedenis die bol staat van de tegenstellingen: drugssmokkel en religie, vaderlandsliefde en drankmisbruik, een familieman met een fascinatie voor het gevangenisleven. In Joosts nieuwe programma neemt hij het publiek mee in een aangrijpende en soms droogkomische vertelling over deze bijzonder zanger met het kenmerkende donkerbruine stemgeluid.


Het leven van Cash trekt voorbij in twintignummers. Tussen de nummers door vertelt Joost over het bijzondere leven van Cash, een van de grootste iconen in de Amerikaanse muziekgeschiedenis.


Joost Botman is gitarist en zanger. De nummers van Cash passen uitstekend bij zijn warme stem. Joost trok vijf jaar lang door het land met een muziektheaterprogramma over Simon and Garfunkel. Hij is een boeiende verteller met een geheel eigen, droogkomische voordracht. 

In het programma What is Truth speelt Joost samen met gitarist Jos Kolenberg.

De trailer van dit programma https://www.youtube.com/watch?v=DRPtMXuCkDk&t=29s


Kaarten kosten €17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

DINSDAG 23 MEI   - “HET ATELIER” en korte voorfilm: DIE ENE

Aanvang: 20.00 uur


Een portret van Hella de Jonge door Freek de Jonge, met na afloop een uitgebreid nagesprek


Het portret van oma Lientje dat prominent in de woonkamer hing heeft Hella al vroeg doen beseffen dat daar een groot verdriet achter schuilging. Geen wonder dat juist dat schilderij het uitgangspunt is geworden van een documentaire over haar opmerkelijke creatieve veerkracht. Gedurende 80 minuten krijgen we een beeld hoe ze keer op keer het elan vond om teleurstelling en kwetsuren te overwinnen en om te buigen naar het scheppen van een indrukwekkend gevarieerd oeuvre. Tijdens de lockdowns trok Hella zich terug in haar atelier om een oude liefde op te pakken: het schilderen. Wat ooit op de Rietveldacademie was misgegaan, is in twee jaar opgebloeid tot een eigen stijl met eigen verhalen. Dagelijkse wandelingen, met haar man Freek, over de Joodse Begraafplaats die op 200 meter van het Atelier ligt, voorzien dit verhaal van een verrassende context. In het Atelier voert Hella gesprekken met vrienden en vriendinnen, haar vader, een vitaliteitsprofessor en een vormgever. Freek de Jonge heeft er een verhaal uit gedestilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven.

Met
Hella de Jonge, Vera van Os, Clairy Polak, Diewertje Blok, Chazia Mourali, Janna van Son, David van Bodekom, Martie Dekkers, Frederique Palmen, Winnie van Rossem, Eli Asser †

Kaarten kosten €15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor.