Hieronder vindt u het overzicht van de activiteiten en voorstellingen georganiseerd door de Schalm. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link. 

Kaarten voor de voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje op de wall of fame.

wilt u op de hoogte blijven van de live muziek in de Schalm?

klik dan op de nieuwsbrief en u krijgt op tijd bericht van alle nieuwe voorstellingen en kunt u als eerste reserveren.

Bij  de meeste middagvoorstellingen kunt u een theatermenu reserveren in de ticketshop.


Na de voorstelling kun je een (vegetarische) hamburger of een lekkere biefstuk met frites bestellen met daarbij een schaaltje rauwkost en een heerlijk nagerecht.

Dit alles voor een prijs van 15,00 euro.

ZATERDAG 11 FEBRUARI 2023  - “DOORS TRIBUTE”

Aanvang: 21.00 uur


Met Bert Schipper, Bas Rijpkema, Jos Kolenberg, Yorick Baltus en Maikel Kenter


Kaarten kosten €10,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 19 MAART 2023  - “THE OLDTIME STRINGBAND”

Aanvang: 15.30 uur


The Oldtime Stringband komt uit Hoorn, Amsterdam. Zij spelen een mix van Bluegrass, oldtime en americana. Opgericht om een documentaire presentatie over koeienschilder Ruud Spil te begeleiden. Nu 10 jaar later zijn ze vier cd's, drie Engelse tours, een Californië tour een vele binnenlandse en Belgische optredens verder.


Nummers van de drie verschillende cd’s worden veelvuldig op internationale internet radiostations gedraaid. In het voorjaar van 2019 is de vierde cd uitgekomen Pretty Little Horses. De cd kreeg goede kritieken in binnen en buitenland.

Een samenspel van gitaar, fiddle, gitaar, banjo, mandoline, contrabas, vier stemmen en daarbij gevoegd de stem van zangeres Shelly O’day maakt het afwisselende maar zeker herkenbare geluid van de band.

Ton Knol – gitaar, mandoline & zang (vader van Tim Knol) Ruud Spil – banjo & zang,  Shelly O'Day – gitaar, autoharp & zang Lidewij de Vries – fiddle & zang, Nico Druijf – contrabas, zingende zaag & zang


Kaarten kosten €12,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

WOENSDAG 22 MAART 2023  - “GRAYSON CAPPS”

Aanvang: 20.00 uur


Grayson Capps behoeft eigenlijk geen introductie meer, met zijn meeslepende shows, zijn gevoel voor theater, zijn ruige rock songs, zijn ingetogen (liefdes)liedjes, zijn intieme en intens contact met het publiek, met zijn plezier in het leven en niet te vergeten met zijn geweldige gitaarspeler & sidekick Corky Hughes. Het is altijd een heerlijk feestje als Grayson Capps optreedt. 


Kaarten kosten €15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor, aan de deur 17,50

ZONDAG 16 APRIL 2023  - “CORACLE”

Aanvang: 15.30 uur


Gitarist Ron Newson en Noord-Ierse zanger Jim Spiers ontmoetten elkaar in 1989 tijdens een muzieksessie in Engeland, wat resulteerde in een vriendschap en deze band als gevolg. Sindsdien reizen de Nederlandse bandleden twee keer per jaar naar Engeland waar Jim woont, en komt hij soms op zijn beurt hierheen. Coracle speelt Ierse Ballades, uptempo songs en instrumentale tunes van oa The Dubliners, Christy Moore en The Fureys, alsmede enkele eigen nummers die ook zijn opgenomen op hun 3 CD’s. Naast Jim en Ron spelen verder violist en mandolinespeler Piet Kolderman, bouzouki-speler en gitarist Theo Burghouts en Bas Berkhout op banjo, harmonica, trekzak, fluit, lepels enz.


Kaarten kosten €12,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

VRIJDAG 21 APRIL 2023  - “MICHAEL MCDERMOTT”

Aanvang: 20.00 uur


Muziek kan intens verbinden als de luisteraar de songs als spiegels kan gebruiken, dan is het de artiest gelukt om contact te krijgen.  Chicago singer-songwriter Michael McDermott beoefent deze kunst van artistiek evenwicht al vele jaren en hij doet het weer op zijn nieuwste CD ‘St. Paul’s Boulevard’. Gepassioneerd, eerlijk,  pijnlijk, gelukzalig, empathisch, begripvol, ervaringsdeskundig, het zijn allemaal woorden die onlosmakelijk verbonden zijn aan Michael McDermott, die met zijn geweldige stem, zijn gitaar en pianospel,  het publiek meeneemt op een echte trip, high worden zonder dat je hoeft te spuiten, slikken of iets…. het is puur genieten!!!


Kaarten kosten €15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor, aan de deur €17,50

MAANDAG 24 APRIL 2023  - “NATHAN BELL”

Aanvang: 20.00 uur


Nathan Bell is een superieure singer-songwriter uit Signal Mountain, Tennessee die met zijn liedjes binnen enkele minuten weet te overdonderen door hun onbeschrijfelijke schoonheid. Zijn ogenschijnlijk eenvoudige liedjes zijn zo doeltreffend goed geschreven dat ze je raken tot op het bot, niet alleen door de tekst maar ook door de manier waarop ze worden gezongen door Bell. Met zijn doorleefde intense stem doet hij je denken aan helden als Guy Clark en John Prine. Het is muziek uit de hoogste regionen van Americana, met niets geen opsmuk. Bell laat zich inspireren door wat hij om zich heen ziet en dat hem bezig houd en dwars zit in politieke zin, zoals de opkomst van het populisme en het angst en haat zaaien voor immigranten door Trump en zijn aanhangers en de wapenproblematiek in de VS. Afgelopen jaren bracht Nathan 3 nieuwe albums uit  Loves Bones And Stars, een live album en eind 2019 ook het album "The Right Reverend Crow Sings New American Blues" met veel bluesy songs geïnspireerd door bluesmuzikanten die Nathan bewonderd zoals Sonny Terry & Brownie McGee, Lightning Hopkins, Johnny Winter en Sister Rosetta Tharpe. Voor dit najaar staat er een nieuw album in de planning genaamd Red, White and American Blues waarop Nathan zich van een iets stevigere kant laat horen en zompig, donker en rauw klinkt. Op het nieuwe album doen ook een aantal fantastische gastmuzikanten mee zoals bijvoorbeeld Patty Griffin maar het is vooral Nathan die weer echt schittert met zijn fantastische songs en zich telkens weer weet te overtreffen.   

Kaarten kosten €17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor, aan de deur €20,00

ZONDAG 7 MEI   - “JOOST BOTMAN”

Aanvang: 15.30 uur


 What is Truth 

Joost Botman op zoek naar de ware Johnny Cash


In de jaren’50 en’60 realiseerde JohnnyCash zijn eigen American Dream. Hij werkte zich op van katoenplukkerszoon tot een superster met een eigen TV-show. Hij was een echte verhalenverteller, met zijn liedjes verkondigde hij een boodschap, maar met de waarheid naam hij het niet altijd even nauw.


Joost Botman duikt in de geschiedenis van'the Man in Black’. Een geschiedenis die bol staat van de tegenstellingen: drugssmokkel en religie, vaderlandsliefde en drankmisbruik, een familieman met een fascinatie voor het gevangenisleven. In Joosts nieuwe programma neemt hij het publiek mee in een aangrijpende en soms droogkomische vertelling over deze bijzonder zanger met het kenmerkende donkerbruine stemgeluid.


Het leven van Cash trekt voorbij in twintignummers. Tussen de nummers door vertelt Joost over het bijzondere leven van Cash, een van de grootste iconen in de Amerikaanse muziekgeschiedenis.


Joost Botman is gitarist en zanger. De nummers van Cash passen uitstekend bij zijn warme stem. Joost trok vijf jaar lang door het land met een muziektheaterprogramma over Simon and Garfunkel. Hij is een boeiende verteller met een geheel eigen, droogkomische voordracht. 

In het programma What is Truth speelt Joost samen met gitarist Jos Kolenberg.

De trailer van dit programma https://www.youtube.com/watch?v=DRPtMXuCkDk&t=29s


Kaarten kosten €17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

WOENSDAG 17 MEI   - “ANNIE KEATING”

Aanvang: 20.00 uur


Annie Keating speelt een belangrijke rol in de  hedendaagse Americana-scene. Een vrouw die schrijft en zingt omdat ze diep van binnen weet dat hartenzeer de prijs is die je betaalt voor hoop. En ze kan ons doen geloven, zoals alleen de beste artiesten dat kunnen, dat het allemaal de moeite waard kan zijn.  Ooit ‘ontdekt’  door Bob Harris van BBC Radio, bracht Annie Keating haar debuutalbum 'The High Dive' uit in 2004. Sindsdien is ze in status en reputatie gegroeid met elk van haar 10 studioalbums en EP-releases. En onderweg werden er door de pers en fans vergelijkingen getrokken met artiesten als Lucinda Williams en John Prine. 

 

Kaarten kosten €15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor, aan de deur €17,50