THEATER 

 

Hieronder vindt u het overzicht van de activiteiten en voorstellingen georganiseerd door de Schalm. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link.

Kaarten voor de voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje in de wall of fame.

DINSDAG 17 OKTOBER 2017 - DOUG SEEGERS

 

Aanvang: 20.00 uur

 

Het levensverhaal van countryzanger Doug Seegers is als een sprookje dat bewaarheid wordt. In de herfst van 2013 zwierf hij als dakloze straatmuzikant door de straten van Nashville. Dan wordt hij plotseling ontdekt door de Zweedse countryster Jill Johnson en haar televisieteam, die een reportage over Nashville maken. Zij onderkent meteen Dougs klasse en magie. De Zweden stellen hem in staat het nummer ‘Going Down To The River’ op te nemen in de legendarische The Cabin studio. Nadat de documentaire wordt uitgezonden, gaan de Zweden uit hun dak en stijgt het lied naar de top van de Zweedse hitlijsten. Doug Seegers mag een compleet album maken met de band van Emmylou Harris en toert uitgebreid door Zweden.

Dan volgt de doorbraak ook in de Verenigde Staten, waar Seegers inmiddels een welkome gast is in het countrycircuit. Vorig jaar verscheen zijn nieuwe plaat ‘Walking On The Edge Of The World’ en speelde Doug Seegers nog op festival TakeRoot .

 

Kaarten kosten 15,00 euro en zijn te reserveren via het ticketkantoor.

ZONDAG 29 OKTOBER 2017 - IERSE MIDDAG MET  “JOHN FARMERS WHISTLES”

Aanvang: 15.00 uur 

 

JFW zingen nummers van Dubliners, Clancy Brothers en Fureys,

maar ook songs van bv. The Corrs, The Poques, Bruce Springsteen’s Seegersessions, U2, Waterboys,  Joan Baez en Clannad.

Sterke punten zijn de grote variatie in instrumenten, de samenzang en de spontane presentatie. Daarbij is er bij optredens ook genoeg ruimte voor (muzikale) grapjes, zoals bij echte Ieren ook vaak het geval, zonder al te lollig te worden, natuurlijk.

 

Top muzikanten, lekker biertje en na afloop van het optreden een goeie irish stew.

 

Entree, 1 consumptie en maaltijd voor 12,50 euro

reserveren via het ticketkantoor

ZATERDAG 4 NOVEMBER 2017 - “SOUND OF SILENCE”

 

Aanvang: 20.00 uur

The Story of Simon & Garfunkel

 

Joost Botman en Niels van der Gulik komen uit West-Friesland, in de kop van Noord-Holland, maar als zij het repertoire van hun helden Paul Simon en Art Garfunkel zingen, nemen zij het publiek moeiteloos mee naar New York, waar dit meest succesvolle muzikale duo ooit, begon.

Met behulp van prachtige muziek, verhalen, anekdotes en beelden uit de roerige jaren 60 en 70 vertellen Joost en Niels op boeiende en droogkomische wijze over Simon en Garfunkels weg naar succes, de botsingen tussen de twee mannen, hun professionele scheiding en het legendarische reünieconcert in Central Park in 1981.

Net als Simon en Garfunkel zijn Joost en Niels soms ook op zoek naar verbondenheid, maar in hun muzikale spel vinden ze elkaar altijd weer terug. De lol spat er vanaf bij de uptempo nummers en bij de breekbare nummers bezorgen ze het publiek kippenvel. 

 

Sound of Silence is niet alleen een feelgoodconcert, het werpt ook een nieuw licht op tijdloze hits als The Boxer, Mrs. Robinson, The Sound of Silence, Cecilia en Bridge over Troubled Water. 

 

Kaarten kosten 16,00 euro en zijn te reserveren via het ticketkantoor.

DINSDAG 7 NOVEMBER 2017 - GRAYSON CAPPS met Corky Hughes

 

Aanvang: 20.00 uur

 

Countryzanger, bluesman, rockster, filosoof en poëet. Het zijn zomaar wat termen die van toepassing zijn op de man uit Alabama: Grayson Capps. Of hij nu in New Orleans, waar hij jaren woonde, of in de Schalm te Westwoud  is; hij zal de luisteraar weten te raken met zijn Southern Gothic cocktail van donkere teksten en bezwerende bayou blues. Townes van Zandt, Howlin’ Wolf en Steve Earle zijn enkele namen die als referentie kunnen dienen.

Grayson komt samen met Corky Hughes. Liefhebbers van Roots en Americana zijn bij Grayson Capps op de juiste plek.

We zijn heel blij dat Grayson weer naar de Schalm komt voor het enige concert in Westfriesland tijdens zijn tour. 

 

Kaarten kosten 15,00 euro en zijn te reserveren via het ticketkantoor.