Hieronder vindt u het overzicht van de activiteiten en voorstellingen georganiseerd door de Schalm. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link. 

Kaarten voor de voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje in de wall of fame.

Per 1 juni mogen de café’s en theaters weer beperkt open van de overheid. Om onze bezoekers van de muziekvoorstellingen weer van wat cultuur te voorzien organiseren we in de zomermaanden The “Tiny Summer Sessions.

Er kunnen 25 mensen volgens de nu geldende richtlijnen plaats nemen in de bovenzaal en verschillende muzikanten uit deze omgeving zullen het podium betreden. Deze sfeervolle huiskamer concerten worden gehouden op zaterdagmiddag / avond en op zondagmiddag. Wees er snel bij want vol is nu echt vol. We hopen dat iedereen er veel plezier aan beleeft.

ZATERDAG 11 JULI 2020 - “JOOST BOTMAN en JOS KOLENBERG”


Aanvang: 15.30 uur


Joost kennen we natuurlijk van zijn succesvolle theaterprogramma "Sound Of Silence" en van zijn meest recente programma "What is Truth" over het leven van Johnny Cash. Tevens is Joost een van onze "Kerststerren".


Deze middag speelt Joost samen met Jos Kolenberg de mooiste nummers van Johnny Cash en John Prine en tevens wat eigen nummers.


Dit optreden kan ook gereserveerd worden in combinatie met een maaltijd nassi en kipsaté en een heerlijk dessert.


Kaarten kosten €.20,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor


UITVERKOCHT

ZONDAG 12 JULI 2020 - “THE CLUE”


Aanvang: 15.30 uur


Deze middag een luister concert van The Clue op het podium van The Tiny Summer Sessions


The Clue is al jarenlang een vertrouwd muzikaal begrip in de West-Friese regio. Een band die ooit eind 80-jaren is gestart en nog steeds speelt met inzet en volledige toewijding in het uitvoeren van al die prachtige liedjes. 


Dit optreden kan ook gereserveerd worden in combinatie met een hamburger maaltijd  en een heerlijk dessert


UITVERKOCHT

ZATERDAG 18 JULI 2020 - “JOHN FARMERS WHISTLES” trio


Aanvang: 20.00 uur


Omdat het vorige keer zó mooi was, nog een keer op herhaling!


Bas Berkhout, Jeroen Aker en Dieuwke van Ophem deze avond weer op het podium van Tiny Summer Sessions”

Ze brengen Ierse, Schotse, Engelse en Amerikaanse folkmuziek.


Dit optreden kan ook gereserveerd worden in combinatie met een maaltijd nassi met saté en een heerlijk dessert, vóór het concert.


Kaarten kosten €.20,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZATERDAG 25 JULI 2020 - “RAMIFIED”

Aanvang: 15.30 uur


Boris, Dirk, Terri, Jesse en Swen ofwel “Ramified “op het podium van “The Tiny Summer Sessions”


Afgeleid van het Engelse ‘vertakken’. Vijf verschillende mensen, verschillende stijlen, verschillende smaken, met één overeenkomst: samen muziek maken.


Dit optreden kan ook gereserveerd worden in combinatie met een smakelijke maaltijd nasi met saté en een heerlijk dessert.


Kaarten kosten €.15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 26 JULI 2020 - “ANNA COOGAN”

Aanvang: 15.30 uur


Deze middag een Amerikaanse zangeres op het podium van “The Tiny Summer Sessions”


Anna Coogan uit Ithaca, NewYork heeft zich de afgelopen jaren nooit gecommitteerd aan één muziekstijl. Na ruim een jaar stilte keert ze vanmiddag terug naar haar roots; de akoestische folk en americana Anna's stijl is altijd een beetje bitterzoet, haar stem is intens en helder met een mooie kleine snik en kraakje erin waarmee ze je meesleept in haar melancholie. Naast haar eigen werk heeft ze ook veel samengewerkt met collega muzikanten als Johnny Dowd en JD Foster. 


Dit optreden kan ook gereserveerd worden in combinatie met een hamburger maaltijd  en een heerlijk dessert.


Kaarten kosten €.15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

WOENSDAG 29 JULI -  “DE SLAG OM HET VROUWENHART” film van Hella de Jonge


Aanvang 20.00 uur


Hella de Jonge - De maker van Verlies niet de moed heeft een nieuwe documentaire gemaakt De slag om het vrouwenhart. 

Hella put met deze documentaire uit haar eigen ervaringen. Ze kwam door haar eigen hartproblemen in contact met de, onlangs tot invloedrijkste vrouw van Nederland uitgeroepen, cardiologe Angela Maas en haar collega, de op leefstijl gerichte Janneke Wittekoek. Waarom Hella's film nu? Ooit wees Aletta Jacobs op de fysieke verschillen tussen man en vrouw. 100 jaar later blijkt dat de diagnose en therapie bij hartfalen bij de vrouw nog steeds is gebaseerd op onderzoek bij mannen. De slag om het vrouwenhart gaat specifiek in op wat de gevolgen van deze eenzijdige benadering kunnen zijn voor een vrouw met een hartprobleem. Aan de hand van gesprekken met ervaringsdeskundigen en hartspecialisten probeert Hella de Jonge een weg te vinden naar een noodzakelijke cultuuromslag in een door mannen gedomineerd gebied. Het aangrijpende verhaal van Kitty Trepels-van Mil vormt een rode draad door deze urgente documentaire. De film duurt 60 minuten. 


Aansluitend gaat Hella onder leiding van Freek de Jonge in gesprek met huisarts Jeroen den Boer, van huisartsenpraktijk Om de Noord in Hoogkarspel.


Omdat dit een uitgestelde voorstelling is zijn de oorspronkelijke tickets nog geldig. 

We zijn in de gelegenheid om dit coronaproof te organiseren.


UITVERKOCHT


1

ZATERDAG 1 AUGUSTUS 2020 - HANS VALENTIJN


Aanvang: 15.30 uur


Hans Valentijn solo op het podium van The Tiny Summer Sessions.

Hij speelt mooie songs van Amerikaanse singer/songwriters waarbij de tekst het belangrijkste 

uitgangspunt is. Vanmiddag horen we nummers van o.a. Bob Dylan, Johnny Cash, Simon and Garfunkel

en Mary Black. 


Dit optreden kan ook gereserveerd worden in combinatie met een smakelijke maaltijd nasi met saté en een heerlijk dessert.


Kaarten kosten €.10,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 2 AUGUSTUS 2020 - “TIM KNOL”


Aanvang: 15.00 uur en aanvang 17.00 uur


Deze middag komt Tim Knol langs om op het podium van “The Tiny Summer Sessions” zijn mooiste nummers te spelen.


Twee voorstellingen achter elkaar om zoveel mogelijk mensen de kans te geven Tim weer eens in de Schalm te zien spelen.


Kaarten kosten 20,00 euro en zijn te reserveren via het Ticketkantoor.

ZATERDAG 8 AUGUSTUS 2020 - “JOOST BOTMAN en JOS KOLENBERG”


Aanvang: 20.00 uur


Joost kennen we natuurlijk van zijn succesvolle theaterprogramma "Sound Of Silence" en van zijn meest recente programma "What is Truth" over het leven van Johnny Cash. Tevens is Joost een van onze "Kerststerren".


Deze middag speelt Joost samen met Jos Kolenberg de mooiste nummers van Johnny Cash en John Prine en tevens wat eigen nummers.


Dit optreden kan ook gereserveerd worden in combinatie met een maaltijd nassi en kipsaté en een heerlijk dessert vóór de voorstelling


Kaarten kosten €.20,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 16 AUGUSTUS 2020 - “JOHAN KEEMAN ”


Aanvang: 15.30 uur


Dat de donkere kanten van het leven niet altijd neerslachtig hoeven te zijn, laat Johan Keeman horen met zijn muziek. De geboren West-Fries, waar vaker niet dan wel over emoties gesproken wordt, zingt over de innerlijke strijd die iedereen kent. Over de donkere dagen waarin je je best moet doen om een beetje licht te creëren. Over hoe je iemand leuk vindt, maar niets terug krijgt. En hoe je daar dan toch iets aan hebt.


Keeman is in zijn nummers op zoek naar zijn beste zelf. Hij zoekt de balans tussen licht en donker, tussen meer en genoeg, tussen afstand en liefde. Daarbij schuwt hij niet om risico’s te nemen, want juist dat brengt kansen met zich mee. Al gaat het natuurlijk ook wel eens fout. Met een haast droog stemgeluid neemt Johan Keeman je in zijn oprechte en pure teksten mee in zijn overwegingen en geleerde levenslessen.


Op de eerste dag van de lente in 2019 komt de single 'Voorjaar' uit. Mei 2020 is daar de volgende single 'Nieuwe Dag'. Een EP rond 'Nieuwe Dag' wordt uitgesteld wegens de corona crisis. Daardoor was er in de maanden april en mei opeens veel tijd om nieuwe muziek te schrijven en Johan besluit de studio in te duiken om de EP 'Thuis' op te nemen. Nummers over thuis en rondom huis, een weerspiegeling van het leven van veel mensen in corona tijd. Terug naar de basis, soms begeleid door alleen akoestisch gitaar, soms meer. 'Onderweg Naar Huis' is de eerste single en is sinds 26 juni uit. 

Deze middag neemt hij gitarist Jos Kolenberg mee


Kaarten kosten €.20,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 30 AUGUSTUS 2020 - “MENNO BRUIN EN EVA LENA VAN DEN BRABER”

Aanvang: 15.30 uur


Menno Bruin en Eva Lena op het podium van “The Tiny Summer Sessions”


Menno en Eva leerden elkaar kennen op de RSG te Enkhuizen waar Menno, naast zijn muzikanten bestaan, als muziekdocent werkt. Er was meteen een muzikale klik tussen de twee en nadat Eva haar zangopleiding had voltooid begon het tweetal met het samenstellen van hun repertoire met nummers waar ze allebei blij van worden.

Vanmiddag bestaat het optreden uit een fijne combinatie van eigen liedjes én de mooiste popliedjes van o.a. James Taylor, Carole King, Janis Joplin en Fleetwood Mac.


Dit optreden kan ook gereserveerd worden in combinatie met een maaltijd  nassi en saté en een heerlijk dessert.


Kaarten kosten €.20,00 euro en zijn te reserveren via het ticketkantoor.

WOENSDAG 9 SEPTEMBER 2020 - “MATT HARLAN”

Aanvang: 20.00 uur


Texaan Matt Harlan is een eerste klasse troubadour die grossiert in prachtige beeldende roadsongs over het leven en de dood. Hij schrijft prachtige teksten die zich prima kunnen meten met het schrijversvakmanschap van bijvoorbeeld Van Zandt, Prine and Guy Clark. Hij houdt het verder net als eerder genoemde heren sober en puur en zo komen zijn liedjes ook het beste tot hun recht. Zijn muziek vaart op het snijvlak tussen country en folk. Zijn expressieve stem doet je denken aan Chris Smither en Chris Knight, waarmee hij uiterst effectief zijn echte liedjes brengt. Zijn laatste album Raven Hotel ontving zeer lovende kritieken. Ook zijn gloednieuwe cd Best Beast die in januari 2020 uitkwam doet het goed in de media met allemaal mooie recensies in o.a Aloha, Heaven en OOR.

Kaarten kosten €.15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZATERDAG 17 OKTOBER 2020 - “MARIANNE LIGTHART”


Aanvang: 20.00 uur


Mensen vergelijken Marianne Ligthart vaak met namen als Ilse DeLange, Alison Krauss en Dolly Parton. Als singer-songwriter weet ze overigens zelf ook heel goed hoe ze een eigen zuiver geluid moet neerzetten. Haar liedjes zijn puur en open, waar de één je wilt laten dansen laat de ander je weg dromen en een ander raakt je diep!


In 2020 gaat Marianne een aantal kleine, intieme concerten geven met een kleine bezetting. Gitaren en viool heeft ze mee. Na meerdere succesvolle en uitverkochte optredens in deze bezetting zetten we dat dit jaar voort. De titel draagt ‘Tour 1’ om de simpele reden dat dit haar eerste tour is en jij kan daar bij zijn!


Ongeveer 2 jaar geleden begon de singer-singwriter en kocht ze haar gitaar. Een paar jaar later released ze hier haar eigen debuutalbum. Een album met Engelstalige liedjes die pakkend en realistisch zijn. Fris, authentiek en eerlijk was het commentaar vanuit Los Angeles daar waar haar album gemasterd is. Wat ze wil? Mensen het verhaal achter de liedjes vertellen en al spelend het publiek meenemen in dat verhaal alsof je een mooi boek leest en je je eigen verbeelding de vrije loop laat.


Kaarten kosten €.13,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

WOENSDAG 13 JANUARI 2021 - “JASON RINGENBERG”


Aanvang: 20.00 uur


Countrypunk held Jason Ringenberg, bekend natuurlijk van Jason & the Scorchers laat weer een poepie ruiken met zijn nieuwe album Stand Tall. Op het swingende Lookin' Back Blues en het cheeky God Bless The Ramones, wat een geniale ode is aan de band en verteld eigenlijk precies het verhaal van zijn eigen herinnering aan de Ramones. In Hobo Bill's last Ride kruipt hij een beetje in de huid van Hank Williams en in I'm Walking Home maakt hij muzikaal een huppeltje met The Pogues. Stand Tall is een heel fijn vrolijk plaatje waarmee Jason Ringenberg na een tijd van afwezigheid zichzelf weer helemaal ferm in het vizier speelt en eindelijk komt hij ook weer eens naar Europa. 


Written In Music: "Jason Ringenberger is helemaal terug!"


Volkskrant:  Frisse en soms uitermate grappige countrypunk van oude bekende Jason Ringenberg 


Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

DATUM ONBEKEND - “BENEFIETMIDDAG t.b.v. STICHTING MIA”  

UITGESTELD kaarten en reserveringen blijven geldig!


Aanvang: 15.30 uurDeze middag organiseren wij samen met Stichting MIA om bekendheid te geven aan de doelen van de stichting zoals te zien en te lezen op https://stichtingmia.nl


Deze sympathieke kleine stichting die zich sinds 2016 inzet om kennis en vaardigheden te delen in Oeganda en nu al zoveel betekent voor jonge meisjes in dat land kan uw en onze steun goed gebruiken.


Programma:


Koffie en gebak

Welkomst woord door Caroline van Duuren, voorzitter van Stichting Mia

Muziek van Joost Botman

Ludieke veiling

Afrikaanse maaltijd (ook vegetarisch)


Voor dit gevarieerde middag programma kunt u kaarten reserveren via het ticketkantoor.  De kaarten kosten 17,50 per persoon en de opbrengst gaat geheel naar de stichting MIA