​

​

​

Hieronder vindt u het overzicht van de activiteiten en voorstellingen georganiseerd door de Schalm. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link. 

Kaarten voor de voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje in de wall of fame.

ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 - “HET DINER”

​

Aanvang: 20.30 uur

​

Toneelgroep Het Meertheater speelt Het Diner van Herman Koch

Het Diner is een toneelstuk naar het gelijknamige boek van Herman Koch en bewerkt door Kees Prins. Dit stuk gaat over een chique vijf gangen diner. Deelnemend aan het diner zijn de broers Serge en Paul Lohman samen met hun echtgenotes Babette en Claire. Serge Lohman staat op het punt om de nieuwe minister-president van Nederland te worden, maar zijn zoon en de zoon van zijn broer hebben iets verschrikkelijks gedaan. De pubers hebben iets uitgespookt wat hun toekomst kan verwoesten. Terwijl de spanning aan tafel stijgt, blijft de gerant doorkeuvelen over de herkomst van de tomaatjes en andere triviale zaken.

Het diner is een cynische doch humoristische thriller die menig ouder een spiegel voorhoudt. Want in hoeverre ben je verantwoordelijk voor het gedrag van je kind? En hoe ver ga je in hen beschermen tegen de consequenties van hun daden?

​

De regie is in handen van Robert-Jan van Dijk. 

Het Diner wordt gespeeld door Wilfried Ligthart (Serge), Linda Meester (Babette), Vincent Sijs (Paul), Sascha Butter/Annette Wammes (Claire) en Chris van de Pol (Gérant). 

​

Kaarten kosten €.12,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 21 OKTOBER 2018 - “MARY GAUTHIER” - Rifles & Rosary Beads

​

Aanvang: 15.00 uur

​

Inmiddels een hele grote en we zijn bijzonder blij dat ze naast de grote theaters zoals Tivoli Vredenburg ook de Schalm weer weet te vinden!

​

Als het spreekwoord An unhappy childhood is a writer’s goldmine waar is, heeft de Amerikaanse singer-songwriter Mary Gauthier genoeg materiaal voor de rest van haar leven. Haar jeugd was een aaneenschakeling van drugs- en drankverslaving en haar achttiende verjaardag bracht ze zelfs door in de cel. Pas op haar 35e begon ze met muziek, maar ze raakte meteen de juiste snaar, met kale nummers vol zeggingskracht. Op haar nieuwe album Rifles & Rosary Beads (2018) tekent ze de verhalen op van oorlogsveteranen. Het resultaat is even indringend als haar autobiografische werk!

​

Kaarten kosten €.17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

DINSDAG 23 OKTOBER 2018 - “DAVID OLNEY en DAN SEYMOUR”

​

Aanvang: 20.00 uur

​

Met ruim 20 albums op zijn naam, kun je singer-songwriter David Olney haast legendarisch noemen. Niemand minder dan Townes Van Zandt prees hem uitvoerig (“one of the best songwriters I’ve ever heard”) en collega’s als Emmylou Harris en Linda Ronstadt brachten zijn Amerikaanse folknummers naar een groot publiek. Olney zelf houdt zich liever op de achtergrond, met een bijpassende, bescheiden podiumverschijning. Zeker niet minder interessant, want samen met bassist Dan Seymour schiet hij van rauw en expressief naar intiem en gevoelig!

​

Kaarten kosten €.15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 9 DECEMBER 2018 - “SPINVIS” - In Werkelijkheid

Aanvang: 15.00 uur

​

Erik de Jong alias Spinvis is in vijftien jaar uitgegroeid tot een van de meest eigenzinnige en veelzijdige artiesten in het Nederlandse poplandschap.  

Hij komt naar de Schalm met het programma “In Werkelijkheid”

Spinvis en Saartje Van Camp spelen een muziekvoorstelling die in werkelijkheid over iets anders gaat. Achter ieder verhaal zit een ander verhaal. En ook dat verhaal vertelt niet alles. In Werkelijkheid speelt zich af in een wereld die in werkelijkheid de onze zou kunnen zijn. Een visuele en muzikale vertelling met veel nieuwe en oudere liedjes van Spinvis. Opnieuw gearrangeerd. Soms verstild. Soms keihard.

Dit is dichterlijke popmuziek op zijn best!

​

Kaarten kosten €.18,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 16 DECEMBER 2018 - “CORNELISSEN” Het mannetje in mijn gitaar

​

Aanvang:15.00 uur

​

Cornelis Vreeswijk, geboren in IJmuiden, maar wereldberoemd in Zweden. Een jaarlijks festival, een parkje en een standbeeld herinneren aan hem. Dichter, zanger, muzikant.

In ons land vrijwel alleen nog bekend bij een oudere generatie door zijn hits: ‘De nozem en de non’, ‘Veronica’ of ‘Bakker de Baksteen’. Maar Vreeswijk is nog zoveel meer.

Daar willen de mannen van ‘Cornelissen’ u mee kennis laten maken; zijn liederen over drank, vrouwen, het leven en de dood, politiek en het milieu. Natuurlijk de hits, maar ook minder bekend werk en een tip van de sluier over het leven en lijden van Cornelis Vreeswijk oplichten, waarbij er verbanden worden gelegd die nog niet eerder zichtbaar waren.

​

Kaarten kosten €.12,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZATERDAG 22  EN ZONDAG 23 DECEMBER 2018 - “KERSTSTERREN”

​

Aanvang zaterdag: 20.00 uur

Aanvang zondag: 16.00 uur

​

​

Rond de kerstdagen hebben we ieder jaar de Kerststerren. Tim Knol, Djurre de Haan en Joost Botman nodigen collega muzikanten uit en stellen weer een verrassend programma samen. Dit jaar staat het concert in het teken van The Man in Black: Johnny Cash.  Samen met The Blue Grass Boogiemen

​

Kaarten kosten €.20,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZATERDAG 23 FEBRUARI 2019 - “TIM KNOL” - Lost & Found 2

​

Aanvang: 20.00 uur

​

In 2018 - 2019 gaat Tim opnieuw op pad met het theaterconcert Lost & Found 2, waarin hij veel werk van zijn cd Cut the Wire (januari 2018) speelt, maar ook een aantal prachtige covers. Over Cut the Wire schreef de Volkskrant die het album vier sterren gaf: '…frisheid in de wiegende, elegante melodieën die Knol zo mooi kan schrijven én met zijn heldere stem zo mooi kan inkleuren…Gewoon mooie muziek maken, dat is nu het devies, maar hij doet hier meer dan dat.' 

​

Kaarten kosten €.17,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor