Hieronder vindt u het overzicht van de activiteiten en voorstellingen georganiseerd door de Schalm. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link. 

Kaarten voor de voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje in de wall of fame.

Ook dit jaar organiseren we  The “Tiny Summer Sessions”

Er kunnen 40 mensen volgens de nu geldende richtlijnen plaats nemen in de bovenzaal en verschillende muzikanten, lokaal en nationaal bekend,   zullen het podium betreden. Deze sfeervolle huiskamer concerten worden voorlopig gehouden op zaterdagmiddag en op zondagmiddag. 

Elke voorstelling is te boeken met een theatermenu na afloop van de voorstelling:


THEATERMENU:

Biefstuk met huisgemaakte patat en frisse salade, bolletje ijs toe

Hamburger* met huisgemaakte patat en frisse salade, bolletje ijs toe

Beef nacho de luxe met een ijskoud corona biertje, bolletje ijs toe


*Hamburger is ook vegetarisch mogelijk

 ZATERDAG 31 JULI 2021 “JBJ-MUSIC”

Aanvang:15.30 uur


Vorig jaar hebben Jeroen Aker, Bas Berkhout en Jeffrey Oud een tour gedaan langs allerlei zorginstellingen hier in de buurt. Dat heeft niet alleen bij de cliënten en verzorgend personeel veel losgemaakt, ook voor hen was het een heel bijzondere ervaring. In De Schalm spelen ze veel van de nummers uit de "Lock Down Tour" aangevuld met verhalen en anekdotes van wat ze allemaal beleefd hebben onderweg.


Dit optreden kan ook gereserveerd worden in combinatie met een theater menu inclusief heerlijk dessert na de voorstelling. 


Kaarten kosten 15,00

 ZONDAG 1 AUGUSTUS 2021 “JOOST BOTMAN EN JOS KOLENBERG”

Aanvang:14.30 uur


Joost en Jos weer op het podium van The Tiny Summer Sessions met een Johnny Cash sessie!


Dit optreden kan ook gereserveerd worden in combinatie met een theater menu inclusief heerlijk dessert na de voorstelling.  Let op, deze voorstelling begint om 14.30 uur!


UITVERKOCHT

 ZONDAG 15 AUGUSTUS 2021 “MARIANNE LIGTHART”

Aanvang:15.30 uur


In 2021 gaat Marianne een aantal kleine, intieme concerten geven met een kleine bezetting. Gitaren en viool heeft ze mee. Na meerdere succesvolle en uitverkochte optredens in deze bezetting zetten we dat dit jaar voort.  Met Johan Keeman en Brent Emmerink.


Dit optreden kan ook gereserveerd worden in combinatie met een theater menu inclusief heerlijk dessert na de voorstelling. 


Kaarten kosten 20,00

VRIJDAG 17 SEPEMBER 2021 - “JAN ROT”

Aanvang: 20.00 uur


In OK BOOMER gaat zanger en meestervertaler Jan Rot (1957) terug naar de jaren zestig. Hij koos voor elk jaar zijn favoriete lied en met topgitarist Laszlo Versteeg (1992) naast hem komen dan uiteraard Beatles, Stones, Who en Kinks voorbij, maar ook hits die je bijna was vergeten, naast een paar fijne eigen nummers. 

En daarnaast zijn er de herinneringen, weetjes en verhalen. Met vertedering kijkt Jan terug naar zijn peutertijd in Arnhem, zijn jaren in Indonesië als kind in een zendingsgezin, het verlof in 1967 waarin hij popmuziek ontdekte, en besloot: ik word later zanger. 

Dat kwam uit, en nu is hij inmiddels de zestig gepasseerd, in het besef dat de tijd nu sneller gaat dan jij. Maar is dat erg? Hoe hou je zowel het jongetje in jezelf levend als dat je meegaat in de tijd? Ook dat hoort u in OK Boomer!

Kaarten kosten €.20,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor.

DINSDAG 26 OKTOBER  2021 - “FREEK DE JONGE”

Aanvang: 20.00 uur


Kom verder!, deel een van Freek de Jonge’s memoires, begint in de zomer van 1900 op Duiveland. Tijdens het hoeden van een kudde koeien krijgt de dan veertienjarige grootvader van Freek een Roeping. Gehoorzaamheid aan Gods vraag heeft tot gevolg dat zijn vader, Andries de Jonge, die vijftien jaar later in Breda ter wereld komt, wordt voorbestemd tot predikant. Na gymnasia in Gouda, Deventer en Doetinchem gaat Freeks vader theologie studeren in Groningen en wordt Gerardus van der Leeuw zijn leermeester. Vlak voor de oorlog ontmoet hij door een bizar toeval zijn aanstaande echtgenote, wier broers tot ontzetting van haar vader voor de nsb hebben gekozen. Na zijn eerste gemeente Westernieland trekt het gezin De Jonge in 1946 naar Workum, waar alles ideaal lijkt tot het drama toeslaat dat tot de ‘ervaring’ leidt waar Andries de Jonge zo naar hunkerde. In Kom verder! exploreert domineeszoon Freek de Jonge met verbeeldingskracht het leven van zijn ouders en grootouders, een verhaal dat ons een voorbije wereld binnen voert waarin het geloof intens wordt bevraagd en beleefd.


De avond bestaat uit voorlezen, met het publiek in gesprek gaan en signeren en samen op de foto.

Kom Verder!


Kaarten kosten €.15,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor.

WOENSDAG 1 DECEMBER 2021 - “JOHN BLEK”

Aanvang: 20.00 uur


Bloedmooie zang, breekbare liedjes, bij vlagen virtuoos fingerpicking-spel en poëtische teksten, dat is de Ierse singer-songwriter John Blek. Met Nick Drake als grote inspiratiebron weet Blek, die inmiddels Willy Vlautin (The Delines) als een van zijn grootste fans mag rekenen, keer op keer zijn publiek te raken met zijn gevoelige stem en subtiele gitaarspel. Hoewel Blek al vijf steengoede platen heeft uitgebracht brak hij pas echt door in 2018 toen hij in al genomineerd werd voor beste song op de International Folk Music Awards. De klank van zijn stem en sfeer van John Blek kun je ergens situeren tussen Gregory Alan Isakov, Jeff Buckley, Glen Hansard, Damien Rice en Tom Yorke (Radiohead) het zou me niets verbazen als deze Ier echt een hele grote gaat worden want met zo'n stem, bloedstollend mooie liedjes met prachtige muzikale opbouw en waanzinnige melancholische melodieën in zijn songs kunnen we niets anders concluderen dan dat we hier te maken hebben met misschien wel een van de mooiste albums van het jaar. John Blek staat tevens bekend om zijn boeiende live shows vol humor, pathos en zijn gepassioneerde muzikale beleving. Een meester verteller en een verbluffende fingerpicking-gitarist.


Kaarten kosten €.17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor.

VRIJDAG 3 DECEMBER 2021 - “VALLINGA & VEEKEN”

Aanvang: 20.00 uur


A tribute to The Everly Brothers

Friesland en Westfriesland verenigd!  Rein Vallinga en Nico Veeken vertolken pop en classic songs met een sterke voorkeur naar evergreens uit de jaren 60 en 70. 

Twee muzikanten die hun sporen in de muziek reeds verdiend hebben, brengen u een ode aan de nog immer geliefde samenzang en muziek van The Everly brothers.

Het programma  bestaat verder uit enkele fraaie nummers  van hun persoonlijke favorieten waaronder  Neil Diamond, Bryan Ferry, Tom Jones, Roy Orbison en Andrea Bocelli.

Laat u meenemen naar de tijd van toen,  met de daarbij overgetelijke muzikale herinneringen!


Kaarten kosten €.14,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor.

VRIJDAG 17 DECEMBER 2021 - “KERSTSTERREN”

Aanvang: 20.00 uur


Voor de 10e keer op rij “Kerststerren” in de Schalm.

In dit lustrum jaar noemen Tim Knol, Djurre de Haan en Joost Botman hun programma “California Dreaming” met als ondertitel Singer Songwriters and Cocaïne Cowboys LA 1967-1976.

Welke Joost de opmerking: “Toch nog een witte kerst” ontlokte.

De drie “kerststerren” worden weer door de bekende bandleden begeleid.


Vanwege de corona maatregelen zijn er minder plaatsen dan andere jaren, dus wees er snel bij.Oorspronkelijke datum 20 december 2020, die tickets blijven geldig!

ZATERDAG 18 DECEMBER  2021 - “KERSTSTERREN”

Aanvang: 15.30 uur  en 20.30 uur 


Voor de 10e keer op rij “Kerststerren” in de Schalm.

In dit lustrum jaar noemen Tim Knol, Djurre de Haan en Joost Botman hun programma “California Dreaming” met als ondertitel Singer Songwriters and Cocaïne Cowboys LA 1967-1976.

Welke Joost de opmerking: “Toch nog een witte kerst” ontlokte.

De drie “kerststerren” worden weer door de bekende bandleden begeleid.


Vanwege de corona maatregelen zijn er minder plaatsen dan andere jaren, dus wees er snel bij.


Oorspronkelijke datum 19 december 2020, die tickets blijven geldig op dezelfde tijden!

ZONDAG 1 MEI 2022 - “JASON RINGENBERG”


Aanvang: 15.30 uur


Countrypunk held Jason Ringenberg, bekend natuurlijk van Jason & the Scorchers laat weer een poepie ruiken met zijn nieuwe album Stand Tall. Op het swingende Lookin' Back Blues en het cheeky God Bless The Ramones, wat een geniale ode is aan de band en verteld eigenlijk precies het verhaal van zijn eigen herinnering aan de Ramones. In Hobo Bill's last Ride kruipt hij een beetje in de huid van Hank Williams en in I'm Walking Home maakt hij muzikaal een huppeltje met The Pogues. Stand Tall is een heel fijn vrolijk plaatje waarmee Jason Ringenberg na een tijd van afwezigheid zichzelf weer helemaal ferm in het vizier speelt en eindelijk komt hij ook weer eens naar Europa. 


Written In Music: "Jason Ringenberger is helemaal terug!"


Volkskrant:  Frisse en soms uitermate grappige countrypunk van oude bekende Jason Ringenberg 


Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor