​

​

​

Hieronder vindt u het overzicht van de activiteiten en voorstellingen georganiseerd door de Schalm. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link. 

Kaarten voor de voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje in de wall of fame.

WOENSDAG 8 MEI 2019 - HANNAH ALDRIDGE

Aanvang: 20.00 uur

​

Americana liefhebbers opgelet!

​

Een paar jaar terug kwam Hannah Aldridge voor het eerst naar Nederland en verraste ze iedereen met haar geweldige songs, haar teksten en haar bijzondere gitaarspel en de intensiteit van haar optredens.  Helemaal geen “lief meisje met gitaar" maar een jonge vrouw ‘met ballen’ die staat voor wat ze doet, die geen compromissen sluit, die zich niet laat afschrikken door obstakels, en die bereid is om één voor één elke fan voor zich te winnen. Na twee heel goed ontvangen CD’s, ‘Razor Wire’ en ‘Gold Rush’ zijn er nu plannen voor een live CD die rond Maart 2019 gaat uitkomen. Tijdens deze Europese tour zal Hannah Aldridge hoogstwaarschijnlijk ook een gitaarspeler meebrengen. 

​

https://youtu.be/0GKSpGiJ0KI

​

Kaarten kosten €.13,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 19 MEI 2019 - NO PRESSSURE MET “LOEK A LIKE NEIL DIAMOND”

Aanvang: 16.00 uur

​

Loek Manshande, bekend van de tachtiger jaren band Break, heeft al jaren de naam ‘Loek a Like Neil Diamond’. Hij vertolkt de nummers van Neil Diamond op geniale wijze en als je je ogen dicht doet hoor je hem ook

Maar je ogen dicht doen is geen goed idee want Loek maakt er, samen met No PressSure, een mooi optreden van.

​

No PressSure, een van de bekendste bigbands van West-Friesland, heeft in de Schalm al een aantal keren opgetreden. De band bestaat uit een hecht team van twintig muzikanten met zanger Jurie de Boer en zangeres Dayenne Stuyt. Als orkestleider heeft Jeroen Woelders zijn stempel gedrukt op de band met eigen arrangementen zoals de nummers van Blue Star, Nederlandse nummers in een bigband jasje en nu dus de Neil Diamond-composities.

​

Na de voorstelling is er een heerlijk soepenbuffet (niet inbegrepen)

​

Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

DINSDAG 17 SEPTEMBER - BORIS McCUTCHEON AND THE SALTLICKS

Aanvang: 20.00 uur

​

Boris’ ‘roots’ liggen op het platteland van Massachusetts, maar hij heeft zich inmiddels al enige tijd geworteld in de bergen van New Mexico, de plek waar zijn muzikale ziel zich het meest thuisvoelt. Vandaar dat de term ‘New Mexicana’ al is opgedoken bij het omschrijven van zijn muziek, die voor de hoofdmoot bestaat uit Americana, maar waar vele verschillende invloeden in te horen zijn zoals: folk, blues soul, country, pop en rock. Je zou er invloeden van Leonard Cohen, Steve Earle en Neil Young in kunnen aanwijzen, maar eigenlijk is zijn stijl gewoon uniek: Muziek waar die constante droge woestijnbries doorheen lijkt te waaien.

Zijn teksten en melodieën zijn onberispelijk. Zijn muziek is rauw, intens en sfeervol. Hij is gezegend met een stem die gruizig, warm, kalmerend en soulvol tegelijk is. Een stem als geen ander eigenlijk.

“Pure magie”- KindaMuzik, “een lust voor het oor”- NRC, “om van in de war te raken, zo mooi” – Het Parool, “ontstijgt zijn genre en creëert zijn eigen” – AltCountry.nl, “een van de meest veelzijdige talenten die op deze aarde rondlopen…” – Heaven, “een talent waarmee serieus rekening dient te worden gehouden” – Oor

​

Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 20 OKTOBER 2019 - “WALKING THE LINE” (try-out)

​

Aanvang: 16.00 uur

​

Joost Botman kennen we van Cripple Creek Ferry  en het succesvolle theaterprogramma “Sound of Silence”. Ook is Joost jaarlijks in de Schalm met “Kerststerren” een muziekvoorstelling rond de kerst met zijn vrienden Tim Knol en Djurre de Haan. 

Vanaf november 2019 gaat Joost op pad met het muziektheater programma “Walking The Line” over het leven en de muziek van Johnny Cash. 

Wilt u bij de try-out zijn van dit nieuwe programma wat op zijn lijf geschreven is, boek dan snel!

​

Kaarten kosten €.12,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

DINSDAG 29 OKTOBER 2019 - MARTYN JOSEPH

Aanvang: 20.00 uur

​

Kent u hem nog, een paar jaar geleden was deze zanger in de Schalm en heeft een geweldige indruk gemaakt op alle aanwezigen. Iedereen vond het jammer dat er toen zo weinig publiek was voor deze gigant. Dus grijp je kans en maak het mee!

​

Martyn Joseph, singer-songwriter uit Wales, ook wel de Welsh Springsteen genoemd maakt intense liedjes en is een fenomenale gitarist, zijn performances doen denken aan bijvoorbeeld Luka Bloom of aan Bruce Cockburn maar bovenal staat hij bekend om zijn zeer intense live concerten die regelmatig door mensen omschreven als hun meest intense concert ervaring, zien is absoluut geloven bij deze man! video: https://youtu.be/XqZJX4jzavo en http://youtu.be/vJ5YRURqoBI

​

Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZATERDAG 2 NOVEMBER 2019 - “AWKWARD i”

Aanvang: 20.00 uur

​

Na drie zeer enthousiast ontvangen albums onder de naam AWKWARD i, twee Gouden Kalf-nominaties en bijdragen aan diverse muziektheaterproducties gaat liedjesschrijver/componist Djurre de Haan met zijn programma KYD voor het eerst het theater in.

Djurre speelt in het theater voornamelijk muziek van het nieuwste AWKWARD i-album KYD, maar ook werk van zijn eerste twee albums en daarnaast nummers die hij in opdracht schreef voor film, theater en televisie. Hij wordt op het podium vergezeld door bassist/pianist David Corel en cellist Jelte van Andel. 

In KYD verkent Djurre de oorsprong van de muziek die hij maakt. KYD is een woord dat letterlijk geno-men geen betekenis lijkt te hebben, maar toch is het voor De Haan een kernwoord geworden. Een woord dat de betekenis van ‘kind’ lijkt te suggereren, maar het door de ‘Y’ niet meer is. Kort gezegd is KYD het sleutelbegrip dat voor hem de afgelopen jaren op poëtische wijze bleek te duiden. 

Een periode waarin hij aanvankelijk ongewild vader werd en daarna bijna zijn moeder verloor aan een beroerte. Door het vaderschap was hij in een klap ‘kind af’; door de situatie met zijn moeder toch weer onvermijdelijk kind. Van deze verwarring probeerde Djurre iets moois te maken; een troostrijke over-winning op de chaos die het leven in wezen vaak blijkt te zijn. Met KYD is hij hierin meer dan geslaagd.

​

Djurre de Haan maakte zoals gezegd drie albums als AWKWARD i. Hij componeert filmmuziek en werd voor 'De Ontmaagding van Eva van End' en 'Aanmodderfakker' voor een Gouden Kalf genomineerd. Met goede vriend Tim Knol schreef Djurre muziek voor het VPRO kinderprogramma 'Beestie Boys'. Bovendien schrijft De Haan muziek voor het theater; zo componeerde hij voor MAAS Theater & Dans muziek voor 'Alleen op de Wereld' en 'Alice in Wonderland'; als ook voor Moniek Merkx’ bewerking van Annet Schaap’s instant-klassieker 'Lampje'; ook dit theaterseizoen nog volop te zien.

​

Vanuit de Schalm kennen we Djurre natuurlijk van de jaarlijkse “Kerststerren” samen met Tim Knol en Joost Botman

​

Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZATERDAG 14 DECEMBER 2019 - “ALEX ROEKA”  RAUWE GENADE

Aanvang: 20.00 uur

​

Na ruim 40 jaar in steden te hebben gewoond, trekt zanger Alex Roeka zich door omstandigheden gedwongen terug in een Zeeuws dorp.

Gevraagd en ongevraagd komen familie, vrienden, verdwaalde randfiguren en schimmen uit het verleden de stilte verstoren met hun verhalen, herinneringen, vragen, verwijten, hun vreemde gedachtespinsels, ideeën en plannen. Ondertussen stevig gebruik makend van de ijskast.

Deze combinatie van landelijke rust en menselijk rumoer is blijkbaar een goede voedingsbodem voor het schrijven, want na een korte hapering in het creatieve proces vliegen de liedjes en verhalen er bij Roeka weer de een na de ander uit. Meer dan genoeg voor een nieuw theaterprogramma.

Over EN TOEN INEENS schreef: 

Dagblad van het Noorden****: ‘boeiend en betrokken...geestig in de verhalen…intrigerend, met twee gedreven muzikanten.’

Haarlems Dagblad: ‘Roeka's liedjes kloppen. De teksten, het rijm, de diepgang. Het is allemaal van zoveel hoger niveau dan wat je de godganse dag op de radio hoort. En dat dan gevat in een goed lopende en tot de verbeelding sprekende melodie... Een fraai retrospectief.’

​

www.alexroeka.nl

​

​

Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor