Hieronder vindt u het overzicht van de activiteiten en voorstellingen georganiseerd door de Schalm. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen over de voorstellingen in de Schalm meld je direct aan via onderstaande link. 

Kaarten voor de voorstellingen worden via de Ticketshop gereserveerd en betaald, tenzij anders wordt aangegeven. Wij vragen u vriendelijk tijdig (24 uur voor aanvang van de voorstelling) aan ons door te geven als u onverhoopt verhinderd bent of een ander aantal kaarten nodig heeft (tel: 06-51646683). Bij een tijdige annulering wordt uw geld teruggestort. Met uw kaart kunnen we dan mensen die op de eventuele reservelijst staan gelukkig maken. Helaas kunnen wij op de dag van de voorstelling geen kaarten meer terugbetalen.

Wilt u weten welke artiesten er in de Schalm hebben opgetreden, neem dan een kijkje in de wall of fame.

ZONDAG 22 MEI 2022 - “THE BLUE DEVILS 60th”

Aanvang: 15.30 uur            JUBILEUMVOORSTELLING


The Blue Devils 60 jaar (1962-2022)


Zondag 22 mei is het dan zo ver! The Blue Devils

( Jaap, Harrie, Joop, Henk en Dick ) vieren hun 60 jarig jubileum met een spectaculair concert in het Dorpshuis De Schalm te Westwoud.

Het wordt een spetterende middag met vele verrassingen.

Zo begint de middag om 14.30 uur met een muzikaal onthaal van DJ Martino. die de bezoekers verwelkomt met het muziek thema van de middag : de jaren 60.

Daarna zullen The Blue Devils hun programma openen met hits van The Shadows en Cliff Richard.

Aan het eind van de set zal de eerste gast zijn opwachting maken t.w. Peter Oerlemans , die bassist was bij The Blue Devils in de periode van het jaar 2000 tot 2006 !

Daarna volgt een pauze die turbulent zal worden opgevuld met een Rock&Roll demonstratie van Marga en Henny Buisman op de muziek van DJ Martino.

Tussen de sets tracteert de Schalm de bezoekers op een heerlijke snack.

De 2e set van The Blue Devils zal worden geopend met de volgende “oud”

gitarist van The Blue Devils, Henk van Dijk. Henk was in 2006 regelmatig de vervanger voor Henk Brouwer die destijds door ziekte afwezig was. Hij zal deze 2e set openen.

The Blue Devils gaan daarna verder met hun Nederlandse repertoire van ZZ en de Maskers, The Jumping Jewels en Peter Koelewijn. Natuurlijk zal ook het Dracula monster uit Roemenië niet ontbreken tijdens deze show.

Na dit spectacle zal nog een “ oud “ gediende van The Blue Devils zijn opwachting maken. Echt uniek is dat zeker want Nico Rellum is het oudste lid van The Blue Devils. Hij begon op zijn 17e bij The Blue Devils te spelen en heeft dat tot dik in de 60er jaren vol gehouden. Nico zal zijn gitaarspel nog eenmaal bij The Blue Devils laten horen.

Ter afsluiting zal Winfried Bakker de 3 set van The Blue Devils openen achter het drumstel. Winfried heeft nu, maar ook vaak bij andere optredens het geluid van The Blue Devils geregeld. Ook bracht hij de backline voor het geluid helemaal naar Spanje, zodat The Blue Devils altijd over een goed geluid konden beschikken. The Blue Devils zullen deze laatste set voor een groot deel wijden aan de muziek van Elvis Presley in combinatie met andere bekende rocknummers.

Dus al met al een spectaculair slot van een geweldige muziekmiddag.

Er kan de gehele middag gedanst worden en is er voor de liefhebbers aan het eind van de show de mogelijkheid om gebruik te maken van het Soepbuffet van De Schalm.

Ga dus eens terug naar de jeugdjaren en geniet nog eens van de sfeer van de jaren 60.TOEGANG IS GRATIS

VRIJDAG 27 MEI 2022 - “JOHN BLEK”

Aanvang: 20.00 uur


Bloedmooie zang, breekbare liedjes, bij vlagen virtuoos fingerpicking-spel en poëtische teksten, dat is de Ierse singer-songwriter John Blek. Met Nick Drake als grote inspiratiebron weet Blek, die inmiddels Willy Vlautin (The Delines) als een van zijn grootste fans mag rekenen, keer op keer zijn publiek te raken met zijn gevoelige stem en subtiele gitaarspel. Hoewel Blek al vijf steengoede platen heeft uitgebracht brak hij pas echt door in 2018 toen hij in al genomineerd werd voor beste song op de International Folk Music Awards. De klank van zijn stem en sfeer van John Blek kun je ergens situeren tussen Gregory Alan Isakov, Jeff Buckley, Glen Hansard, Damien Rice en Tom Yorke (Radiohead) het zou me niets verbazen als deze Ier echt een hele grote gaat worden want met zo'n stem, bloedstollend mooie liedjes met prachtige muzikale opbouw en waanzinnige melancholische melodieën in zijn songs kunnen we niets anders concluderen dan dat we hier te maken hebben met misschien wel een van de mooiste albums van het jaar. John Blek staat tevens bekend om zijn boeiende live shows vol humor, pathos en zijn gepassioneerde muzikale beleving. Een meester verteller en een verbluffende fingerpicking-gitarist.


Kaarten kosten €.17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor. Tickets van 1 december 2021 zijn geldig.

ZONDAG 26 JUNI 2022 - “ELLEN SHAE”  GEANNULEERD

Aanvang: 15.30 uur


Na My window (2014) en Clouds (2017) is Caged bird de derde cd van Ellen Shae, artiestennaam van Ellen Scheele-Noens, singer-songwriter van het Zeeuwse land. Ellen heeft een stap gezet. Op het moment dat ze besefte dat muziek het belangrijkste voor haar is in het leven, is ze er helemaal voor gegaan. Ze toog in de zomer van 2019 naar Amerika, trad op tijdens het Falcon Ridge Folk Festival en leerde via via de Amerikaanse producer/muzikant Rich DePaolo kennen, waarmee ze drie nummers opnam. De rest van de opnames werden gedaan in de Belgische Barefoot Studio door Arjan Bogaert.

Muzikale vervolgstappen werden met DePaolo via de digitale weg gedaan. Het resulteerde in negen nummers van Ellen Shae’s hand, twee in samenwerking met de Amerikaanse zanger/gitarist Tom Mank.

 

Ellen Shae heeft een krachtige stem, die ze beheerst inzet. Dat zorgt voor een prettige spanning. Ze weet de gestudeerde countrysnik te voorkomen. Haar stijl doet wel wat aan Ilse DeLange denken. Melancholieke countryrock. 


HELAAS GEANNULEERD

VRIJDAG 8 JULI  2022 - “JASON RINGENBERG”


Aanvang: 15.30 uur


Countrypunk held Jason Ringenberg, bekend natuurlijk van Jason & the Scorchers laat weer een poepie ruiken met zijn nieuwe album Stand Tall. Op het swingende Lookin' Back Blues en het cheeky God Bless The Ramones, wat een geniale ode is aan de band en verteld eigenlijk precies het verhaal van zijn eigen herinnering aan de Ramones. In Hobo Bill's last Ride kruipt hij een beetje in de huid van Hank Williams en in I'm Walking Home maakt hij muzikaal een huppeltje met The Pogues. Stand Tall is een heel fijn vrolijk plaatje waarmee Jason Ringenberg na een tijd van afwezigheid zichzelf weer helemaal ferm in het vizier speelt en eindelijk komt hij ook weer eens naar Europa. 


Written In Music: "Jason Ringenberger is helemaal terug!"


Volkskrant:  Frisse en soms uitermate grappige countrypunk van oude bekende Jason Ringenberg 


Kaarten kosten €.16,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

VRIJDAG 15 JULI  2022 - “LIVE”  MUZIEKQUIZ MET JOS EN JOOST


Aanvang: 20.00 uur


Doe mee aan deze toegankelijke Muziekquiz. Vooral omdat deze niet alleen leuk is voor de wandelende muziek encyclopedieën uit deze omgeving, maar voor iedereen die houdt van de muziek in De Schalm!

Een originele muziekquiz gepresenteerd door Hans Valentijn en met live muziek van Joost Botman en Jos Kolenberg. 

De ronde met intro’s wordt live gespeeld door deze muzikanten en na afloop van de quiz gaan ze nog even een mooi stukje muziek spelen.GRATIS DEELNAME 

Geef je team (3 tot 5 personen) op via deschalmwestwoud@quicknet.nl

MAANDAG 5 SEPTEMBER 2022 - “ORDINARY ELEPHANT” en “KIM RICHEY”


Aanvang: 20.00 uur


Ordinary Elephant

Het prachtig akoestisch duo uit Louisiana Crystal en Pete Damore opereren muzikaal in op het snijpunt van country en folk en in de hoek van Gillian Welch & David Rawlings, Pharis & Jason Romero en klinken tezamen op zang en authentieke snaarinstrumenten (banjo, gitaar, mandoline) wonderlijk fraai. Op hun laatste album Honest, waar ze ook op samen werken met klasbakken als Will Kimbrough en Neilson Hubbard schrijven ze pakkende liedjes over observaties uit hun eigen omgeving. Het leverde hen een uitnodiging op van het prestigieuze Deense Tonder folk festival maar er zijn meer indrukwekkende aanprijzingen voor hun muziek van Mary Gauthier "two become one in song, I suspect their rise will be steady!" en Tom Paxton: This is rich ground. Listen!" en Eliza Gilkyson: "I'm a Big Fan!Kim Richey

De oorspronkelijk uit Ohio afkomstige Kim Richey vond haar lot in de platenwinkel van haar tante, struinend tussen de platen van Janis Joplin, Joni Mitchell en Lovin’ Spoonful. Na allerlei omzwervingen belandde Kim in Nashville, begon een eigen songwriter carrière en werkte samen met een indrukwekkende lijst van artiesten. Zo namen artiesten als Chuck Prophet, Trisha Yearwood, Chris Knight, Gretchen Peters en Kim Carnes al eens liedjes van haar op. Verder zong ze ook op albums van Jason Isbell, Rodney Crowell, Reckless Kelly, Ryan Adams en Todd Snider. Qua stijl kun je haar plaatsen in de hoek van Shawn Colvin, Patty Griffin en Suzanne Vega. Kim Richey heeft een prachtige warme stem en als ervaren singer-songwriter schrijft ze geweldige songs


Kaarten kosten €.20,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

VRIJDAG 16 SEPTEMBER  2022 - “OTIS GIBBS”


Aanvang: 20.00 uur


Zijn rauwe stem is zijn handelsmerk en muzikaal houdt hij het midden tussen Steve Earle, Woody Guthrie, Johnny Cash en Billy Bragg. De optredens van Otis Gibbs zijn een belevenis op zich, niet alleen vanwege zijn krachtige performance maar ook om de bijzondere en vaak ook hilarische verhalen die hij tussendoor verteld. Zijn songs gaan over echte mensen, over zwervers en andere nomaden die hij ontmoette tijdens zijn reizen, de mensen op het platteland van Indiana waar hij opgroeide, de onverwachte helden uit de achterbuurt of de dagelijkse dingen die hij om zich heen ziet in East Nashville.  Naast de muziek heeft Otis tevens een populaire podcast radioshow genaamd "Thanks For Giving A Damn" waarin hij collega's in de R & R scene interviewt. Hij is geliefd en geroemd door velen zoals Billy Bragg die hem the real deal noemt, Mart Smeets die hem omschrijft als een linkse activist met prachtige muzikale omlijsting.  de Volkskrant schreef:  "rauwe ongeparfumeerde folkstrot met grote verhalende gaven en Lust For Life noemde hem "de grootste working-class poëet die er momenteel over de aardkloot rondzwerft".
 

nieuwste Video: https://youtu.be/OCtF4pZjfNE

Kaarten kosten €.17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 16 OKTOBER  2022 - “HOLLAND-AMERIKA LIJN”


Aanvang: 15.00 uur / Eindtijd 21.00 uur


De Schalm programmeert vanaf 1993 Nederlandstalige artiesten en sinds 1997 ook “Americana” artiesten veelal uit Canada of Amerika.

De Holland-Amerika Lijn is een kleinschalig festival met singer/songwriters uit deze landen.

Dit jaar treden op:

Marjolein Meijers met Walter en Onno Kuipers

Joost Botman & Ocobar

Alex Roeka met Reyer Zwart en Jeroen Kleijn

Shannon McNally met gitarist 

en ....

Meer informatie volgt!

Kaarten kosten €.30,00 en zijn te reserveren via het ticketkantoor

ZONDAG 20 NOVEMBER 2022  - “THE TENNESSEE STUDS”

Aanvang: 15.30 uur


Vijf jaar geleden presenteerden Tennessee Studs hun album 'See You Around' in uitverkochte zalen. Nu brengt de Amsterdamse formatie, bekend om zijn meeslepende mix van bluegrass & Americana, het langverwachte vijfde album uit, dat dit jaar wordt gevierd: 'Turn Up The Heat'.

De band bestaat uit twee Amsterdammers, een Rotterdammer, een Belg en een Zweed. Vanuit verschillende muzikale windstreken vinden ze elkaar al twintig jaar in bluegrass en Americana. Op het nieuwe album, met alleen eigen werk, vermengt meerstemmige samenzang zich met akoestische en elektrische gitaren, dobro, mandoline, fiddle, pedal steel en contrabas. 


Kaarten kosten €.12,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor (ook met theatermenu)

VRIJDAG 14 APRIL 2023  - “NATHAN BELL”

Aanvang: 20.00 uur


Nathan Bell is een superieure singer-songwriter uit Signal Mountain, Tennessee die met zijn liedjes binnen enkele minuten weet te overdonderen door hun onbeschrijfelijke schoonheid. Zijn ogenschijnlijk eenvoudige liedjes zijn zo doeltreffend goed geschreven dat ze je raken tot op het bot, niet alleen door de tekst maar ook door de manier waarop ze worden gezongen door Bell. Met zijn doorleefde intense stem doet hij je denken aan helden als Guy Clark en John Prine. Het is muziek uit de hoogste regionen van Americana, met niets geen opsmuk. Bell laat zich inspireren door wat hij om zich heen ziet en dat hem bezig houd en dwars zit in politieke zin, zoals de opkomst van het populisme en het angst en haat zaaien voor immigranten door Trump en zijn aanhangers en de wapenproblematiek in de VS. Afgelopen jaren bracht Nathan 3 nieuwe albums uit  Loves Bones And Stars, een live album en eind 2019 ook het album "The Right Reverend Crow Sings New American Blues" met veel bluesy songs geïnspireerd door bluesmuzikanten die Nathan bewonderd zoals Sonny Terry & Brownie McGee, Lightning Hopkins, Johnny Winter en Sister Rosetta Tharpe. Voor dit najaar staat er een nieuw album in de planning genaamd Red, White and American Blues waarop Nathan zich van een iets stevigere kant laat horen en zompig, donker en rauw klinkt. Op het nieuwe album doen ook een aantal fantastische gastmuzikanten mee zoals bijvoorbeeld Patty Griffin maar het is vooral Nathan die weer echt schittert met zijn fantastische songs en zich telkens weer weet te overtreffen.   

Kaarten kosten €.17,50 en zijn te reserveren via het ticketkantoor